Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Basketball Champions League: Στο α’ γκρουπ δυναμικότητας η ΑΕΚ, στο γ’ ΠΑΟΚ, Περιστέρι -Την Πέμπτη η κλήρωση

Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση στο Basketball Champions League, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 7 Ιουλίου.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στο «Patrick Baumann House of Basketball», στη Μις της Ελβετίας, με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστέρι να μαθαίνουν τα γκρουπ δυναμικότητας από τα οποία θα μπουν στην κληρωτίδα για το Basketball Champions League της σεζόν 2022-23.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαδικασία θα αρχίσει στις 12:00 ώρα Ελλάδας με τους προκριματικούς ομίλους και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η κλήρωση για τις ομάδες που μετέχουν απευθείας στην κανονική περίοδο.

Η ΑΕΚ θα βρίσκεται στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με τις Μανρέσα (Ιταλία), Νίμπουρκ (Τσεχία), Χάποελ Χολόν (Ισραήλ), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Ντιζόν (Γαλλία), Τενερίφη (Ισπανία) και Στρασμπούρ (Γαλλία).

Στο 2ο γκρουπ βρίσκονται Σάσαρι (Ιταλία), Ζομπατέλι (Ουγγαρία), Οστάνδη (Βέλγιο), Ιγκοκέα (Βοσνία/Ερζεγοβίνη), Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία), Καρσίγιακα (Τουρκία), Ρίτας (Λιθουανία) και Ρίγα (Λετονία).

Ο ΠΑΟΚ και το Περιστέρι βρίσκονται στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τις Νταρουσάφακα (Τουρκία), Γαλατασαράι (Τουρκία), Λιμόζ (Γαλλία), Μπιλμπάο (Ισπανία), Βόννη (Γερμανία), Μούρθια (Ισπανία).

Στο 4ο γκρουπ βρίσκονται η Μπαχτσεσεχίρ (Τουρκία), η Μπνέι Ερτζελίγια (Ισραήλ), η Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), η Ρέτζο Εμίλια (Ιταλία) και οι τέσσερις ομάδες που θα ξεχωρίσουν από την προκριματική φάση (Μπάκεν Μπέαρς, Μπάμπεργκ, Τόφας, Μάλαγα, Φρίμπουργκ, Κάρχου, Κεραυνός, Οπάβα, Κόρμεντ, Τσέμνιτς, Μπρεογάν, Μπενφίκα, Μπουντιβέλνικ, Βολουντάρι, Παρνού, Σιαουλιάι, Ντεν Μπος, Λέστερ, Νόρκεπινγκ, Γκμούντεν, FMP, Γίλι, Πατριότι Λεβίτσε, TFT Σκοπίων).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ελληνικές ομάδες, όπως και όλες, δεν μπορούν να κληρωθούν με αντιπάλους από τη χώρα τους. Έτσι, Περιστέρι και ΠΑΟΚ που δεν θα έπαιζαν ούτως ή άλλως μεταξύ τους, καθώς βρίσκονται στο γ’ γκρουπ, δεν θα βρουν απέναντί τους στη φάση των ομίλων ούτε την ΑΕΚ.


Πηγή