Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Basketball Champions League: Συνέχεια στη 10η αγωνιστική με ΑΕΚ και Περιστέρι

Basketball Champions League: Συνέχεια στη 10η αγωνιστική με ΑΕΚ και Περιστέρι

Μετά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος άνοιξε νικηφόρα τον «χορό» των ελληνικών ομάδων στο Basketball Champions League για το 2020, καθώς επικράτησε με 86-80 της Νεπτούνας στη Λιθουανία και ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση, τη… σκυτάλη παίρνουν η ΑΕΚ και το Περιστέρι, στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής.

Πρώτη χρονικά είναι η «μάχη» της ομάδας των δυτικών προαστίων, που υποδέχεται την Τενερίφη (19:00, ΕΡΤ Sports) του Γιώργου Μπόγρη. Η ισπανική ομάδα είναι πρωτοπόρος του ομίλου με ρεκόρ 8-1 (νίκες-ήττες) και μέχρι στιγμής έχει την καλύτερη επίδοση σε όλη τη διοργάνωση. Στον αντίποδα, το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου βρίσκεται στο 6-3 και κοντά στην πρόκριση.

Το Περιστέρι ψάχνει τη νίκη-υπέρβαση, ώστε να φτάσει ακόμη πιο κοντά στη φάση των νοκ-άουτ παιχνιδιών, κάτι που για να συμβεί θα πρέπει να περιοριστεί η δράση κατά κύριο λόγο του Χουέρτας, αλλά και του γνωστού μας από τη θητεία στους «αιώνιους», Σερμαντίνι.

Δύο ώρες αργότερα (21:00, ΕΡΤ Sports), η Ένωση θα αντιμετωπίσει την Άντβερπ εκτός έδρας, έχοντας πάρει στις… αποσκευές της για το Βέλγιο τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ρεκόρ 7-2, βρίσκονται σε καλό μομέμντουμ και με ένα «διπλό» θα ανέβουν ξανά στην πρώτη θέση του ομίλου τους, καθώς η Χάποελ Ιερουσαλήμ νίκησε την Ράστα Βέχτα με 83-74.

Η ομάδα της Αμβέρσας είναι στην τελευταία θέση του ομίλου (2-7), ωστόσο, μαθηματικά διεκδικεί ακόμα την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο, ωστόσο η μοίρα του παιχνιδιού αναμένεται να οριστεί αποκλειστικά από το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου. Οι Βέλγοι δεν έχουν κάνει αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς (το οποίο ο «δικέφαλος» πήρε εύκολα με 62-51), εκτός από την αντικατάσταση του Σάντερς. Ο Αμερικανός τραυματίστηκε και έτσι αποκτήθηκε ο Μπραντς, που θα κάνει το ντεμπούτο του. Όσο για την ΑΕΚ, δεν έχει κάποιο αγωνιστικό θέμα να πονοκεφαλιάζει, εκτός από τον ανέτοιμο Βλάντο Γιάνκοβιτς.

Δείτε τις βαθμολογίας του BCL εδώ.


Πηγή