Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Μπογκντάνοβιτς: Άμυνα και... πίεση κόντρα στον Ολυμπιακό

Μπογκντάνοβιτς: Άμυνα και… πίεση κόντρα στον Ολυμπιακό

«Μεγάλο το παιχνίδι με τους Έλληνες»

Η διαχείριση της πίεσης στα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά και η καλή άμυνα θα είναι τα «κλειδιά» για την αναμέτρηση της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ κόντρα στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

Στη συνέχεια, ο νεαρός Σέρβος μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για τον Νίκο Ζήση, όσο και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ θεωρεί πως αυτή τη στιγμή τα φαβορί για την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας είναι οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά κάποιες από τις δηλώσεις του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

Για το γεγονός ότι η Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ έκλεισε την κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας με ρεκόρ νικών 5-1: «Ενδεχομένως να οφείλεται στη μεγαλύτερη πίεση που έχουμε για να πάρουμε τη νίκη στην έδρα μας. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο για μένα, καθώς αγωνιζόμουν στην Παρτίζαν και ξέρω από αυτού του είδους την πίεση. Αυτή η πίεση δεν υπάρχει στα εκτός έδρας. Ήταν πολύ καλό που πήραμε πέντε εκτός έδρας νίκες, όπου χάσαμε μόνο από τον Παναθηναϊκό. Ήταν το μόνο παιχνίδι που χάσαμε με τόσο μεγάλη διαφορά, καθώς ήταν ένα ματς στο οποίο είχαν πετύχει πολλά τρίποντα».

Για την απόκτηση του Νίκου Ζήση: «Δεν τον ήξερα προσωπικά πριν έρθει στην ομάδα, αλλά αυτές τις τελευταίες 7-10 μέρες έχουμε μιλήσει λίγο. Γνωρίζω όμως την καριέρα του: είναι ένας παίκτης υψηλού επιπέδου, ο οποίος έχει αγωνιστεί και τα έχει πάει καλά σε πολλές ομάδες της Ευρωλίγκας, αλλά και με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Μας προσφέρει την εμπειρία του, που είναι πολύ σημαντική για εμάς, γιατί έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες, για τους οποίους η Ευρωλίγκα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, αλλά αγωνίζονται μόλις ένα με δύο χρόνια στη διοργάνωση. Ελέγχει πολύ καλά το παιχνίδι στο παρκέ και έτσι αποτελεί μία πολύ καλή προσθήκη για την ομάδα μας».

Για το γεγονός πως έχει δουλέψει με δύο πολύ καλούς προπονητές. Τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς: «Πρόκειται για δύο διαφορετικούς ανθρώπους. Έμαθα πολλά από τον Ντούλε, όσα περισσότερα μπορούσα. Ήξερα, όμως, πως το επόμενο βήμα της καριέρας μου ήταν να δουλέψω με τον Ζέλικο και αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους επέλεξα τη Φενέρ. Και οι δύο προπονητές με έχουν βοηθήσει πολύ και δεν θα μπορούσα να πω τίποτα κακό για αυτούς».

Για το αν η ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας πρόκειται να δουλέψει ως «ξυπνητήρι» ενόψει της συνέχειας: «Έπαιξαν καλά στην Κωνσταντινούπολη και πιστεύω πως ήταν ένα πολύ τα καλύτερα φετινά παιχνίδια της Ευρωλίγκας μέχρι τώρα. Και οι δύο είναι ανταγωνιστικές ομάδες: εμείς ήμασταν δεύτεροι στην κανονική διάρκεια, ενώ η ΤΣΣΚΑ πρώτη και αήττητη. Πιστεύω χάσαμε λόγω έλλειψης εμπειρίας και γιατί ο Νίκος (Ζήσης) μόλις είχε έρθει στην ομάδα. Ελπίζω την επόμενη φορά στη Μόσχα, το σκορ να είναι διαφορετικό».

Για το ερχόμενο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό: «Εμείς έχουμε πολλούς ταλαντούχους παίκτες στην ομάδα, αλλά θα πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας. Το να παίζουμε καλά στην άμυνα μας δίνει ενέργεια στην επίθεση και μας οδηγεί σε εύκολα καλάθια. Σίγουρα το κλειδί του παιχνιδιού θα είναι η άμυνα».

Για το ποιες ομάδες θεωρεί φαβορί για την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας: «Είναι νωρίς ακόμα και κανείς δεν ξέρει. Η Μακάμπι είχε κατακτήσει πέρυσι το τρόπαιο και πολύ λίγοι το περίμεναν. Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό της Κωνσταντινούπολης και αυτή ήταν μία φανταστική νίκη. Επίσης, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει τη Ρεάλ στο Λονδίνο… ποτέ δεν ξέρεις! Πάντως, προσωπικά πιστεύω πως οι τρεις ομάδες που θα βρίσκονται εκεί θα είναι οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτές είναι οι τοπ τώρα στη διοργάνωση».

Πηγή: sport-fm.gr