Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Champions League: Ίδρωσαν, αλλά νίκησαν Ρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι και Παρί ΣΖ -«Μπαμ» της Μπενφίκα στο Τορίνο

Μπορεί να ζορίστηκαν πάρα πολύ, αλλά τα φαβορί για νίκη στο… δεύτερο πιάτο της 2ης αγωνιστικής του Champions League έφτασαν στους 3 βαθμούς.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, είδε τη Λειψία να της κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 2-0, χάρη σε δύο τέρματα στην τελική ευθεία του παιχνιδιού, η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στο τρίποντο με ανατροπή επί της Ντόρτμουντ (2-1), χάρη σε καθοριστικό τέρμα του πρώην Βεστφαλού Χάαλαντ, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν ζορίστηκε από τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ, αλλά γύρισε το εις βάρος της 1-0 σε 1-3 και έφτασε στο ζητούμενο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίθετα, μια από τις εκπλήξεις της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League σημείωσε η Σάλτσμπουργκ, η οποία πήρε την ισοπαλία στην έδρα της Τσέλσι (1-1), που συνεχίζει τις κακές εμφανίσεις. Στο Λονδίνο ο Γκράχαμ Πότερ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον πάγκο των «μπλε», αλλά δεν κατάφερε να το συνδυάσει με επικράτηση επί της αυστριακής ομάδας.

Ωστόσο, το πιο μεγάλο «μπαμ» έγινε στο Τορίνο, όπου η Μπενφίκα πήρε το «διπλό» κόντρα στη Γιουβέντους. Οι «αετοί» της Λισαβόνας επικράτησαν με ανατροπή 1-2 της Γιουβέντους στο Τορίνο, επεκτείνοντας το απίστευτο σερί τους στις 12 συνεχόμενες νίκες από το ξεκίνημα της σεζόν.

Στη Γλασκώβη, η Νάπολι χρειάστηκε την αποβολή ενός παίκτη (Τζέιμς Σαντς στο 59′) και δύο πέναλτι για να κάμψει την αντίσταση της Ρέιντζερς με 3-0. Μάλιστα το πρώτο πέναλτι με τον Ζιελίνσκι στο 59′ αποκρούστηκε… δύο φορές (υπήρξε επανάληψη) από τον ΜακΓκρέγκορ. Όμως στο 68′ ο Πολιτάνο ευστόχησε από τη «βούλα» και προς το τέλος οι Ρασπαντόρι, Ντομπελέ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Νωρίτερα, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ άντεξε για ένα ημίχρονο, όμως στη συνέχεια «μίλησε» η φανέλα και η εμπειρία της Μίλαν που επικράτησε σχετικά άνετα με 3-1 και πάτησε στην κορυφή του 5ου ομίλου του Champions League. Στο ισόπαλο 1-1 έμεινε η Σαχτάρ με τη Σέλτικ στο “Wojska Polskiego” της Βαρσοβίας, αλλά διατηρήθηκε στο… ρετιρέ του 6ου ομίλου, μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης που δυσκολεύτηκε αλλά «καθάρισε» στο τελευταίο δεκάλεπτο με 2-0 το ματς με τη Λειψία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μίλαν δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος απέναντι στην αξιόμαχη και πολύ οργανωμένη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, όμως στο 44′ το πέναλτι που κέρδισε ο Λεάο άλλαξε τις ισορροπίες.

Ο Ζιρού από τα έντεκα μέτρα έδωσε το προβάδισμα στους «ροσονέρι» στο 45′, με το Σαλεμάκερς να σκοράρει με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου (47′) και να δίνει… αέρα νίκης στη Μίλαν. Η Ντινάμο μείωσε με τον Όρσιτς στο 56′, όμως ο Πομπέγκα με καταπληκτική εκτέλεση στο 77′ «σφράγισε» το τρίποντο για τη Μίλαν.

Στην Πολωνία (έδρα της Σαχτάρ λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή) η Σέλτικ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και προηγήθηκε στο 10′ με το αυτογκόλ του Μπονταρένκο. Η Σαχτάρ έφερε το ματς στα ίσα με τον Μούντρικ στο 29′ (1-1), το οποίο δεν άλλαξε ως το φινάλε παρά τις μεγάλες ευκαιρίες που έχασαν στο φινάλε οι Σκωτσέζοι. Ο Γιώργος Γιακουμάκης πέρασε αλλαγή στο 68ο λεπτό στη θέση του Φουρουχάσι.

Champions League: Οι δύο νέες κορυφές του Μέσι: Γκολ για 18η σερί σεζόν, βρήκε δίχτυα απέναντι σε 39ο διαφορετικό αντίπαλο

Στο παιχνίδι του Ισραήλ, ο Λιονέλ Μέσι έδειξε την κλάση του, καθώς «έπιασε» άλλες δύο κορυφές του Champions League στον εκτός έδρας της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Μακάμπι Χάιφα. Ο Αργεντινός «σάλπισε» την αντεπίθεση της γαλλικής ομάδας με το γκολ που σημείωσε στο 37’ ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ στο 69’ έβγαλε την ασίστ προς τον Εμπαπέ για το 1-2.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το τέρμα που σημείωσε, ωστόσο, ο Αργεντινός (που έφτασε τα 126 στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση) βρήκε δίχτυα για 18η σερί σεζόν, όντας ο κορυφαίος παίκτης στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία. Παράλληλα, σκόραρε απέναντι σε 39ο διαφορετικό αντίπαλο στα… αστέρια, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχει πετύχει γκολ απέναντι σε 38 διαφορετικές ομάδες.

Champions League: Το πανόραμα της 2ης αγωνιστικής των ομίλων

1ος όμιλος

  • Λίβερπουλ – Άγιαξ 2-1
  • Ρέιντζερς – Νάπολι 0-3

2ος όμιλος

  • Πόρτο – Κλαμπ Μπριζ 0-4
  • Μπάγερ Λεβερκούζεν – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0

3ος όμιλος

  • Βικτόρια Πλζεν – Ίντερ 0-2
  • Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 2-0

4ος όμιλος

  • Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Τότεναμ 2-0
  • Μαρσέιγ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-1

5ος όμιλος

  • Μίλαν – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-1
  • Τσέλσι – Σάλτσμπουργκ 1-1

6ος όμιλος

  • Σαχτάρ Ντονέτσκ – Σέλτικ 1-1
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία 2-0

7ος όμιλος

  • Μάντσεστερ Σίτι – Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-1
  • Κοπεγχάγη – Σεβίλλη 0-0

8ος όμιλος

  • Γιουβέντους – Μπενφίκα 1-2
  • Μακάμπι Χάιφα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-3

Πηγή