Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Champions League: Η Γιούβε του CR7 νίκησε 3-0 την Μπάρτσα του Μέσι, αποκλείστηκε η Μάντσεστερ Γιουν.

Champions League: Η Γιούβε του CR7 νίκησε 3-0 την Μπάρτσα του Μέσι, αποκλείστηκε η Μάντσεστερ Γιουν.

Το πολυαναμενόμενο «ραντεβού» των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι είχε για θριαμβευτή τον Πορτογάλο.

Ο διεθνής Τύπος, οι οπαδοί και γενικά ο κόσμος του ποδοσφαίρου περίμενε την πρώτη μονομαχία των δύο σταρ μετά το 2018, όταν ο CR7 άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη Γιουβέντους. Στον πρώτο αγώνα, στο Τορίνο, ο Πορτογάλος απουσίαζε λόγω κορονοϊού και η Μπαρτσελόνα είχε νικήσει με 2-0, αλλά στο Καμπ Νου τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά.

Με τον Κριστιάνο να ευστοχεί σε δύο πέναλτι (13′, 51′) και τον ΜακΚένι να βάζει πολύ όμορφο γκολ (20′), οι μπιανκονέρι κυριάρχησαν σε απόλυτο βαθμό και με το τελικό 0-3 κάλυψαν και το σκορ του πρώτου ματς, πράγμα που σημαίνει ότι πήραν και την 1η θέση.

Ως 2η προκρίθηκε η Μπάρτσα ενώ η 3η θέση πήγε στη Ντιναμό Κιέβου, η οποία με γκολ του Ποπόφ (60′) νίκησε με 1-0 τη Φερεντσβάρος και θα συνεχίσει στο Europa League.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 7ου ΟΜΙΛΟΥ
1) Γιουβέντους 15
2) Μπαρτσελόνα 15
3) Ντιναμό Κιέβου 4
4) Φερεντσβάρος 1

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Οι δύο πρώτες θέσεις είχαν ήδη κριθεί από τις προηγούμενες αγωνιστικές, οπότε η Τσέλσι, η οποία είχε εξασφαλίσει την πρώτη, μπορούσε να χαλαρώσει κόντρα στην Κράσνονταρ. Γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι Ρώσοι για να φύγουν από το Λονδίνο με το 1-1 (28′ πεν. Ζορζίνιο – 24′ Καμπέγια), συνεχίζοντας πλέον στο Europa League.

Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, η Σεβίλλη με γκολ των Κούντε (32′) και Ελ Νεσίρι (45′, 81′) νίκησε με 3-1 εκτός έδρας την Ρεν, για την οποία σκόραρε στο 86′ με πέναλτι ο Ρούτερ.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1) Τσέλσι 14
2) Σεβίλλη 13
3) Κράσνονταρ 5
4) Ρεν 1

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή