Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Champions League: Η Μίλαν «πέταξε» εκτός Ευρώπης τη Νιούκαστλ -Δεύτερη αγγλική ομάδα που πάει σπίτι της

Με δύο ομάδες λιγότερες θα συνεχίσει στην Ευρώπη η Αγγλία, καθώς η Μίλαν επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας τη Νιούκαστλ σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Όπως αναμενόταν, στο 6ο Όμιλο «έσπασαν καρδιές». Την ίδια ώρα που η Ντόρτμουντ και η Παρί Σεν Ζερμέν αναδεικνύονταν ισόπαλες (1-1) στη Βεστφαλία για να προκριθούν μαζί στην επόμενη φάση με πρώτους τους Γερμανούς και δεύτερους τους Γάλλους, η Μίλαν επικρατούσε στο Νιούκαστλ (1-2) για να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της συνέχεια μέσω του Europa League.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός της Ντόρτμουντ, που είχε εξασφαλίσει την παρουσία της στους «16», αλλά όχι την πρωτιά, οι άλλες τρεις ομάδες του γκρουπ εκκινούσαν σχεδόν από την ίδια αφετηρία.

Στον 5ο Όμιλο η Ατλέτικο πήρε την πρωτιά με το 2-0 επί της Λάτσιο στη Μαδρίτη, ενώ την ίδια ώρα η Σέλτικ επικρατούσε της Φέγενορντ με 2-1 στη Σκωτία, για να διασφαλίσει ότι δεν θα τελείωνε τη φάση των ομίλων χωρίς ήττα.

Στον 8ο Όμιλο έγιναν τα παιχνίδια με τα περισσότερα γκολ στη βραδιά, καθώς η Πόρτο νίκησε 5-3 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ με εντυπωσιακή εμφάνιση στο «Ντραγκάο», ενώ η Αντβέρπ βρήκε την ευκαιρία να κάνει… σεφτέ και να κατακτήσει τους πρώτους βαθμούς της ιστορίας της στη διοργάνωση -με εντυπωσιακό μάλιστα τρόπο. Ο βελγικός σύλλογος επικράτησε με 3-2 της Μπαρτσελόνα, η οποία ήταν αδιάφορη, έχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά του γκρουπ.

Νωρίτερα, σε δύο αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το 6×6 στον 7ο Όμιλο με το 2-3 στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα, ενώ η Λειψία επικρατησε με 2-1 της Γιουνγκ Μπόις στη Γερμανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Champions League: Η Μίλαν έκανε τη μεγάλη ανατροπή και συνεχίζει στο Europa

Στο συναρπαστικό ματς του 6ου Ομίλου που έγινε στην Αγγλία, η Νιούκαστλ προηγήθηκε στο 33′ με τον Ζοέλιντον και έδειχνε ικανή να πάρει εκείνη την πρόκριση στους «16», αλλά στο 59′ ο Πούλισιτς και στο 84′ Τσουκουέζε έφεραν την ανατροπή, αποτέλεσμα που άφηνε τελικά τους «μαγκπάις» εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας.

Στο Ντόρτμουντμ η τοπική ομάδα προηγήθηκε με τον Αντεγέμι νωρίς στο δεύτερο μέρος (51′), αλλά η Παρί Σεν Ζερμέν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον 17χρονο Εμερί. Βεβαίως, η γαλλική ομάδα θα ήθελε την πρωτιά του γκρουπ, ωστόσο με τη μη νίκη της Νιούαστλ εξασφάλισε την παρουσία της στην επόμενη φάση του Champions League.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Μαδρίτη, η Ατλέτικο πήρε την πρωτιά με το 2-0 επί της Λάτσιο. Τα τέρματα των «ροχιμπλάνκος» πέτυχαν στο 6′ ο Γκριζμάν και στο 51′ ο Λίνο.

Στο ίδιο γκρουπ, η Σέλτικ με «λυτρωτή» τον Λάγκερμπίλκε που διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, επικράτησε με 2-1 της Φέγενορντ και τελείωσε τη φάση των ομίλων με νίκη. Στο 33′ ο πρώην παίκτης του Άρη, Λουίς Πάλμα, άνοιξε το σκορ για τους Σκωτσέζους με πέναλτι, ενώ οι Ολλανδοί ισοφάρισαν προσωρινά στο 82′ με τον Μίντε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Οπόρτο, η τοπική ομάδα νίκησε 5-3 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στο «Ντραγκάο». Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο που συνεχίζει στους «16», βρήκε δίχτυα με τους Γκαλένο (9′,43′), Ταρέμι (62′), Πέπε (76′) και Φραντσίσκο Κονσεϊσάο (82′). Τα τέρματα των Ουκρανών πέτυχαν στο 29′ ο Σίκαν, στο 72′ με αυτογκόλ ο Εουστάκιο και στο 88′ ο Εγκινάλδο.

Η Αντβέρπ υποδέχθηκε την αδιάφορη Μπαρτσελόνα που έπαιξε με πολλές ρεζέρβες και κατάφερε να κερδίσει τόσο τη σπουδαία της αντίπαλο όσο και τους πρώτους βαθμούς της ιστορίας της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το 3-2 διαμορφώθηκε με τα γκολ των Φερμέιρεν (2′), Γιάνσεν (56′) και Ιλενιχένα (90+2′) από πλευράς γηπεδούχων και των Φεράν Τόρες (35′) και Γκουέι (90+1′) για λογαριασμό των φιλοξενούμενων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Champions League: Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής των ομίλων

1ος Όμιλος

  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν Μονάχου 0-1
  • Κοπεγχάγη – Γαλατασαράι 1-0

Η Βαθμολογία (σε 6 αγώνες)

  1. Μπάγερν Μονάχου 16 -Προκρίθηκε στους «16»
  2. Κοπεγχάγη 8 -Προκρίθηκε στους «16»
  3. Γαλατασαράι 5 -Συνεχίζει στο Europa League
  4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4

2ος Όμιλος

  • Λανς – Σεβίλλη 2-1
  • Αϊντχόφεν – Άρσεναλ 1-1

Η Βαθμολογία (σε 6 αγώνες)

  1. Άρσεναλ 13 -Προκρίθηκε στους «16»
  2. Αϊντχόφεν 9 -Προκρίθηκε στους «16»
  3. Λανς 8 -Συνεχίζει στο Europa League
  4. Σεβίλλη 2

3ος Όμιλος

  • Νάπολι – Μπράγκα 2-0
  • Ουνιόν Βερολίνου – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3

Η Βαθμολογία (σε 6 αγώνες)

  • Ρεάλ Μαδρίτης 18 -Προκρίθηκε στους «16»
  • Νάπολι 10 -Προκρίθηκε στους «16»
  • Μπράγκα 4 -Συνεχίζει στο Europa League
  • Ουνιόν Βερολίνου 2

4ος Όμιλος

  • Ίντερ – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0
  • Σάλτσμπουργκ – Μπενφίκα 2-2

Η Βαθμολογία (σε 6 αγώνες)

  1. Ρεάλ Σοσιεδάδ 12 -Προκρίθηκε στους «16»
  2. Ίντερ 12 -Προκρίθηκε στους «16»
  3. Μπενφίκα 4 -Συνεχίζει στο Europa League
  4. Σάλτσμπουργκ 4

5ος Όμιλος

  • Ατλέτικο Μαδρίτης – Λάτσιο 2-0
  • Σέλτικ – Φέγενορντ 2-1

Η Βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

  1. Ατλέτικο Μαδρίτης 14 -Προκρίθηκε στους «16»
  2. Λάτσιο 10 -Προκρίθηκε στους «16»
  3. Φέγενορντ 6 -Συνεχίζει στο Europa League
  4. Σέλτικ 4

6ος Όμιλος

  • Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1
  • Νιούκαστλ – Μίλαν 1-2

Η Βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

  1. Ντόρτμουντ 11 -Προκρίθηκε στους «16»
  2. Παρί Σεν Ζερμέν 8 -Προκρίθηκε στους «16»
  3. Μίλαν 8 -Συνεχίζει στο Europa League
  4. Νιούκαστλ 5

7ος Όμιλος

  • Λειψία – Γιουνγκ Μπόις 2-1
  • Ερυθρός Αστέρας – Μάντσεστερ Σίτι 2-3

Η Βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

  1. Μάντσεστερ Σίτι 18 -Προκρίθηκε στους «16»
  2. Λειψία 12 -Προκρίθηκε στους «16»
  3. Γιουνγκ Μπόις 4 -Συνεχίζει στο Europa League
  4. Ερυθρός Αστέρας 1

8ος Όμιλος

  • Πόρτο – Σαχτάρ Ντόνετσκ 5-3
  • Αντβέρπ – Μπαρτσελόνα 3-2

Η Βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

  1. Μπαρτσελόνα 12 -Προκρίθηκε στους «16»
  2. Πόρτο 12 -Προκρίθηκε στους «16»
  3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 9 -Συνεχίζει στο Europa League
  4. Αντβέρπ 3

Champions League: Αναλυτικά οι ομάδες που προκρίθηκαν στους «16»

Νικήτριες ομίλων: Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία, 1ος Όμιλος), Άρσεναλ (Αγγλία, 2ος Όμιλος), Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία, 3ος Όμιλος), Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία, 4ος Όμιλος), Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία, 5ος Όμιλος), Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία, 6ος Όμιλος), Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία, 7ος Όμιλος), Μπαρτσελόνα (Ισπανία, 8ος Όμιλος)

Δεύτερες ομίλων: Κοπεγχάγη (Δανία, 1ος Όμιλος), Αϊντχόφεν (Ολλανδία, 2ος Όμιλος), Νάπολι (Ιταλία, 3ος Όμιλος), Ίντερ (Ιταλία, 4ος Όμιλος), Λάτσιο (Ιταλία, 5ος Όμιλος), Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία, 6ος Όμιλος), Λειψία (Γερμανία, 7ος Όμιλος), Πόρτο (Πορτογαλία, 8ος Όμιλος)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ομάδες που πέρασαν στα πλέι οφ εισόδου στους «16» του Europa League: Γαλατασαράι (Τουρκία), Λανς (Γαλλία), Μπράγκα (Πορτογαλία), Μπενφίκα (Πορτογαλία), Φέγενορντ (Ολλανδία), Μίλαν (Ιταλία), Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία), Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)

Οι ομάδες που αποκλείστηκαν: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία), Σεβίλλη (Ισπανία), Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Σέλτικ (Σκωτία), Νιούκαστλ (Αγγλία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Αντβέρπ (Βέλγιο)


Πηγή