Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Champions League: Η Νάπολι σκόρπισε 1-6 τον Άγιαξ, η Ίντερ κέρδισε την Μπάρτσα, τρία στα τρία για την Μπριζ

Μια εκπληκτική νίκη, όπως μαρτυρά και το 1-6 στο Άμστερνταμ, σημείωσε η Νάπολι επί του Άγιαξ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Ο σύλλογος της Καμπανίας ανάγκασε τον «Αίαντα» στη μεγαλύτερη εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα στην ιστορία του, την ίδια ώρα που κάποια χιλιόμετρα πιο νότια και λίγο πιο δυτικά, στην Μπριζ, η τοπική ομάδα επικρατούσε της Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-0 και πανηγύρισε και εκείνη το 3×3 στο Champions League 2022-23.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ίδιο αποτέλεσμα πέτυχε και η Πόρτο επί της Λεβερκούζεν, κάνοντας σεφτέ στη φάση των ομίλων, ενώ το 2-0 ήταν το… αποτέλεσμα της βραδιάς, καθώς με το ίδιο σκορ επικράτησε η Λίβερπουλ της Ρέιντζερς στο μεγάλο αγγλικό λιμάνι.

Στο πιο σπουδαίο από άποψη ονομάτων παιχνίδι της Τρίτης (4/10), η Ίντερ κατάφερε να καταβάλει την αντίσταση της Μπαρτσελόνα και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης επί των Καταλανών, ενώ το Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Τότεναμ έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0).

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα και η Μπάγερν Μονάχου έκανε το 3×3 με το 5-0 επί της Βικτόρια Πλζεν, «γράφοντας» παράλληλα και ένα απίθανό ρεκόρ με 31 σερί αήττητους αγώνες στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ και η Μαρσέιγ έφτασε στην πρώτη της νίκη με το εμφατικό 4-1 επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Champions League: Εντυπωσιακή Νάπολι στο Άμστερνταμ, ανάγκασε σε ιστορικό διασυρμό τον Άγιαξ

Η πρωτοπόρος της Serie A, Νάπολι, έκανε επίδειξη δύναμης στο Άμστερνταμ και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Άγιαξ, «απάντησε» με έξι γκολ, υποχρεώνοντας τους Ολλανδούς στην πιο βαριά εντός έδρας ήττα τους στο Champions League (1-6).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κακή παράδοση που έχει απέναντι σε ιταλικές ομάδες στην έδρα του συνεχίστηκε για τον «Αίαντα», που έμεινε χωρίς νίκη για 20ό έτος (τελευταία φορά που είχε χαμογελάσει ήταν το 2002 με το 2-1 επί της Ρόμα) και μετά το βαρύ 1-6 από τους «παρτενοπέι» μετρά έξι ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες στα 12 τελευταία ματς επί ολλανδικού εδάφους απέναντι σε Ιταλούς.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, από την άλλη, επιβεβαίωσε ότι αυτήν τη σεζόν δεν αστειεύεται. Με την πρώτη της νίκη απέναντι σε ομάδα από τη «χώρα της τουλίπας» έκανε το 3×3 στον 1ο όμιλο του Champions League και έβαλε… φρένο στους γηπεδούχους, που προέρχονταν από το 4×4 στα πρόσφατα εντός έδρας ματς που έδωσαν στη διοργάνωση.

Ο 22χρονος επιθετικός του Άγιαξ, Μοχάμεντ Κούντους, βρήκε δίχτυα για τρίτο σερί ματς στο Champions League και έγινε ο νεότερος παίκτης του συλλόγου, μετά τον Πάτρικ Κλάιφερτ (1995, 19 ετών), που σκοράρει σε τρεις συνεχόμενες παρουσίες στη διοργάνωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το… θαύμα της Κλαμπ Μπριζ καλά κρατεί. Οι πρωταθλητές Βελγίου, μετά τις επιτυχίες επί των Μπάγερ Λεβερκούζεν και Πόρτο, επικράτησαν και της Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-0 και συνεχίζουν με το απόλυτο νικών στο 2ο γκρουπ, όπου και προπορεύονται.

Ίσως το ματς να είχε διαφορετική κατάληξη, πάντως, εάν στο 75′ ο Γκριεζμάν ευστοχούσε από το σημείο του πέναλτι που εκτέλεσε. Το βολέ του Γάλλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και τα πάντα είχαν τελειώσει.

Το γκολ του Τσαλχάνογλου στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έμελλε να κρίνει το ντέρμπι του 3ου ομίλου ανάμεσα στην Ίντερ και στην Μπαρτσελόνα (1-0), και σήμανε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα των Καταλανών, έχοντας προηγηθεί το 2-0 από τη Μπάγερν στο Μόναχο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τον Κώστα Τσιμίκα στο αρχικό της σχήμα, η Λίβερπουλ επικράτησε άνετα με 2-0 της Ρέιντζερς στο «Ανφιλντ» και με τη δεύτερη σερί νίκη της (είχε προηγηθεί το 2-1 επί του Άγιαξ) έφτασε στους 6 βαθμούς, 3 πίσω από την πρωτοπόρο και… απόλυτη Νάπολι.

Σε ματς που οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι στο 45′ με τον Σικ και που νωρίτερα δεν μέτρησε γκολ των γηπεδούχων για χέρι του Ταρεμί, η Πόρτο κατάφερε να φτάσει στο πρώτο εφετινό της «τρίποντο» στη διοργάνωση με το 2-0 επί της Λεβερκούζεν.

Τέλος, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και Τότεναμ έμειναν στο 0-0 στη Γερμανία, σε αγώνα του 4ου ομίλου. Οι Λονδρέζοι, πάντως, δικαιούνταν να φύγουν με το «διπλό», καθώς έχασαν πάρα αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν, ιδιαίτερα με τον Σον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Champions League: Το πανόραμα της 3ης αγωνιστικής

1ος όμιλος

  • Άγιαξ – Νάπολι 1-6
  • Λίβερπουλ – Ρέιντζερς 2-0

2ος όμιλος

  • Κλαμπ Μπριζ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0
  • Πόρτο – Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-0

3ος όμιλος

  • Μπάγερν Μονάχου – Βικτόρια Πλζεν 5-0
  • Ίντερ – Μπαρτσελόνα 1-0

4ος όμιλος

  • Μαρσέιγ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 4-1
  • Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Τότεναμ 0-0

5ος όμιλος

  • Σάλτσμπουργκ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5/10, 19:45
  • Τσέλσι-Μίλαν 5/10, 22:00

6ος όμιλος

  • Λειψία – Σέλτικ 5/10, 19:45
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Σαχτάρ Ντονέτσκ 5/10, 22:00

7ος όμιλος

  • Μάντσεστερ Σίτι – Κοπεγχάγη 5/10, 22:00
  • Σεβίλη – Ντόρτμουντ 5/10, 22:00

8ος όμιλος

  • Γιουβέντους – Μακάμπι Χάιφα 5/10, 22:00
  • Μπενφίκα – Παρί Σεν Ζερμέν 5/10, 22:00

Όλα τα γκολ της Τρίτης (4/10) στο Champions League:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή