Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης ξέρει τον τρόπο, 3-1 την Τσέλσι -Βήμα πρόκρισης για τη Μίλαν, 1-0 τη Νάπολι

Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν απέδειξαν σε Τσέλσι και Νάπολι ότι έχουν πολύ βαριές φανέλες και έκαναν βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League.

Οι Μαδριλένοι και κάτοχοι του τίτλου πήραν μεγαλύτερο προβάδισμα, καθώς επικράτησαν με 2-0 της ομάδας από το βόρειο Λονδίνο, ενώ στον ιταλικό «εμφύλιο» ο σύλλογος από τη Λομβαρδία επικράτησε με 1-0 των Ναπολιτάνων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ουσιαστικά οι «μερένχες» ακολούθησαν τον δρόμο που χάραξαν από το βράδυ της Μ. Τρίτης (11/4) οι Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ, οι οποίες επιβλήθηκαν 3-0 και 0-2 των Μπάγερν Μονάχου και Μπενφίκα, αντίστοιχα.

Η «βασίλισσα» μπορεί να έχει τεθεί εκτός διεκδίκησης του τίτλου στην La Liga, ωστόσο ο μεγάλος της στόχος δεν είναι άλλος από το να κάνει το back to back στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου σε επίπεδο συλλόγων -για άλλη μια φορά.

Το βράδυ της Μ. Τετάρτης (12/4) έβαλε τις βάσεις και επικράτησε με δύο γκολ διαφορά της Τσέλσι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Έτσι, βρίσκεται μία… ανάσα από το να επαναλάβει την περσινή της επιτυχία απέναντι στους Λονδρέζους και πάλι στους προημιτελικούς.

Ο Καρίμ Μπενζεμά άνοιξε το δρόμο με το 90ό του γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ και ο Ασένσιο 3 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απέναντι σε μία Τσέλσι που από το 59′ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Τσίλγουελ, οι Μαδριλένοι έδειξαν ότι ξέρουν τον τρόπο πώς να προχωρούν στη διοργάνωση. Στον αντίποδα, η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ ψάχνει ένα… θαύμα στη ρεβάνς της 18ης Απριλίου στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Champions League: Η «σύγκρουση» των ιταλικών ομάδων, το πιο αμφίρροπο ζευγάρι

Η Νάπολι χωρίς τον Οσιμέν είναι… άλλη ομάδα και η Μίλαν το εκμεταλλεύτηκε. Μετά το εμφατικό 0-4 επί της επίδοξης πρωταθλήτριας στη Serie A, οι «ροσονέρι» επικράτησαν σε δεύτερο σερί ματς των «παρτενοπέι», αυτήν την φορά με 1-0 στον ιταλικό Βορρά. Έτσι, έχουν τον πρώτο λόγο για να συνεχίσουν στη διοργάνωση ενόψει της ρεβάνς στην Καμπανία.

Η πρώτη παρουσία των Ναπολιτάνων στους «8» του Champions League δεν συνοδεύτηκε με θετικό αποτέλεσμα, καθώς δεν ήταν μόνο η απουσία του Νιγηριανού στράικερ που επηρέασε την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, αλλά και η αποβολή του Αγκισά στο 75ο λεπτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Champions League: Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης

Μπενφίκα (Πορτογαλία) – Ίντερ (Ιταλία) 0-2

  • (51′ Μπαρέλα, 82′ πεν. Λουκάκου)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) – Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 3-0

  • (27′ Ρόδρι, 70′ Μπερνάρντο Σίλβα, 77′ Χάαλαντ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) – Τσέλσι (Αγγλία) 2-0

  • (21′ Μπενζεμά, 74′ Ασένσιο)

Μίλαν (Ιταλία) – Νάπολι (Ιταλία) 1-0

  • (40′ Μπενάσερ)

* Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 18 και 19 Απριλίου αντίστοιχα.


Πηγή