Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Champions League: Με έμφαση στους «8» η Μπάγερν, 7-1 τη Σάλτσμπουργκ -Πρόκριση για Λίβερπουλ παρά το 0-1 της Ίντερ

Γνωστά έγιναν τα δύο πρώτα από τα οκτώ «εισιτήρια» για τα προημιτελικά του Champions League. Αυτά πήγαν στην Μπάγερν Μονάχου και στη…

Την ίδια ώρα που στο Μόναχο η Μπάγερν έστηνε ένα «πάρτι» κόντρα στη… γειτόνισσα Σάλτσμπουργκ, όπως υποδηλώνει και το 7-1 της νίκης της αυστριακής ομάδας (ο πρώτος αγώνας είχε λήξει 1-1), στο Λίβερπουλ διεξαγόταν ένα θρίλερ, καθώς η τοπική ομάδα έχανε τις ευκαιρίες να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση επί της Ίντερ. Ωστόσο, παρά την ήττα 0-1, ο αγγλικός σύλλογος προκρίθηκε στην επόμενη φάση, χάρη στο 0-2 που πανηγύρισε στην Ιταλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έστω και με αυτόν τον τρόπο, τα προγνωστικά για τις ομάδες που θα προκριθούν στη φάση των «8» επιβεβαιώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (8/3). Μένει να φανεί τι θα συμβεί το βράδυ της Τετάρτης (9/3), τουλάχιστον στο ένα ζευγάρι, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι έχει ήδη εξασφαλίσει τη συνέχειά της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μετά το 5-0 του πρώτου αγώνα επί της Μάντσεστερ Σίτι. Όμως, τα πάντα δείχνουν ανοικτά στο Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν, μετά το 1-0 της γαλλικής ομάδας πριν τρεις εβδομάδες.

Μπάγερν Μονάχου – Σάλτσμπουργκ 7-1

Με ένα άκρως εμφατικό τρόπο η Μπάγερν Μονάχου «σκόρπισε» στους… πέντε ανέμους με 7-1 την Σάλτσμπουργκ στη Βαυαρία (πρώτο ματς 1-1), σκοράροντας σε 30ό διαδοχικό ματς του Champions League, με τον Λεβαντόφσκι να ηγείται ξανά του σκοραρίσματος με τρία τέρματα.

Σε διάστημα λιγότερο των 12 λεπτών ο Πολωνός στράικερ πέτυχε χατ-τρικ και για τρίτη φορά στη διοργάνωση (2012-13, 2019-20 οι δύο προηγούμενες) φτάνει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Ο «Λέβα» έφτασε έτσι τα πέντε χατ-τρικ στο Champions League (τέσσερα με την Μπάγερν και ένα με την Ντόρτμουντ), τρία λιγότερα από τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι που έχουν από οκτώ. Παράλληλα, με 12 γκολ, οδηγεί πλέον την κούρσα των σκόρερ στην τρέχουσα περίοδο, αφήνοντας στη 2η θέση τον Αλέ του Άγιαξ, που έχει 11 -ωστόσο με ματς παραπάνω.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τέταρτο γκολ των Γερμανών πέτυχε ο Γκνάμπρι, ο οποίος έφτασε τα 12 στο 32ο ματς της καριέρας του στο Champions League, ενώ το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ πρόσθεσαν ο Μίλερ δις (54′ και 83′), αλλά και ο Σανέ (86′). Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι, ήταν να μειώσουν προσωρινά σε 5-1 με τον Κγιάεργκααρντ στο 70′.

Λίβερπουλ – Ίντερ 0-1

Το 0-2 της Λίβερπουλ στο Μιλάνο έστειλε τους «κόκκινους» στα προημιτελικά της διοργάνωσης, παρά το γεγονός ότι η Ίντερ ήταν η νικήτρια στο «Ανφιλντ» με 1-0, χάρη στο υπέροχο γκολ του Μαρτίνες στο 62ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι «έσπασαν» τα δοκάρια, καθώς είχαν τρία στη διάρκεια του ματς, δύο με τον Σαλάχ στο δεύτερο μέρος, ενώ είχε προηγηθεί αυτό του Μάτιπ στα μέσα του πρώτου. Οι «νερατζούρι», που ήθελαν δύο γκολ για να στείλουν το ματς στην παράταση, ίσως να είχαν καλύτερη τύχη στον αγώνα, εάν δεν έφευγε από το ματς ο Αλέξις Σάντσες με κόκκινη κάρτα στο 63′, ένα λεπτό μετά το τέρμα του Αργεντινού συμπαίκτη του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Champions League: Το πανόραμα της φάσης των «16»

  • Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) – Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 7-1, (1-1)
  • Λίβερπουλ (Αγγλία) – Ίντερ (Ιταλία) 0-1, (2-0)
  • Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) – Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) 9/3, (5-0)
  • Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) – Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 9/3, (0-1)
  • Άγιαξ (Ολλανδία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 15/3, (2-2)
  • Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) – Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 15/3, (1-1)
  • Λιλ (Γαλλία) – Τσέλσι (Αγγλία) 16/3, (0-2)
  • Γιουβέντους (Ιταλία) – Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 16/3, (1-1)

Πηγή