Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Champions League: Μπενφίκα και Τσέλσι έγιναν οι πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά

Γνωστές έγιναν οι πρώτες δύο ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Champions League.

Αυτές είναι η Μπενφίκα, που «ισοπέδωσε» με 5-1 την Κλαμπ Μπριζ στη Λισαβόνα και με δύο νίκες προκρίθηκε στις 8 καλύτερες ομάδες του Champions League 2022-23, αλλά και η Τσέλσι που επικράτησε 2-0 της Μπορούσια Ντόρτμουντ και ανέτρεψε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Champions League: Ο Ζοάο Μάριο ισοφάρισε ρεκόρ του Εουσέμπιο για την Μπενφίκα

Απέναντι στην ομάδα που μετρούσε μόλις μία νίκη στις 8 τελευταίες ρεβάνς που έδωσε σε διοργανώσεις της UEFA, την Κλαμπ Μπριζ, έχοντας επίσης στις… αποσκευές της το υπέρ της 2-0 στο Βέλγιο, η Μπενφίκα δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να διαλύσει στο «Ντα Λουζ» με 5-1 τους απερχόμενους πρωταθλητές της Jupiler League και να πάρει θριαμβευτικά το πρώτο «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς.

Η… σεμνή τελετή στην πορτογαλική πρωτεύουσα είχε τελειώσει από το πρώτο 45λεπτο, όταν οι «αετοί» πέτυχαν δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου (γκολ και ασίστ από τον Γκονσάλο Ράμος), ενώ ο Ράφα Σίλβα άνοιξε το σκορ με το 4ο του γκολ σε ισάριθμα ματς που αγωνίστηκε στη διοργάνωση.

Στην επανάληψη ο Γκονσάλο Ράμος, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση των Λουζιτανών, ενώ λίγο αργότερα ο Ζοάο Μάριο με το πέναλτι που εκτέλεσε, κατάφερε να σκοράρει και στα 5 τελευταία ματς της ομάδας του στο Champions League, πιάνοντας την αντίστοιχη επίδοση του σπουδαίου Εουσέμπιο, ο οποίος μετρούσε 5 σερί ματς με γκολ από τον Μάιο του 1963 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1964.

Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Νέρες στο 78ο λεπτό, ενώ το μόνο που κατάφερε η Μπριζ ήταν να πετύχει το «γκολ της τιμής» με το φοβερό αριστερό βολέ του Μέιγερ στο 87′.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Champions League: Άλλη μια πρόκριση όταν… καίει για την Τσέλσι

Την 11η πρόκριση στην 17η παρουσία της σε φάση των «16» ευρωπαϊκής διοργάνωσης πανηγύρισε η Τσέλσι. Η ήττα στο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ» από την Ντόρτμουντ με 1-0 δεν εμπόδισε την ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ να επικρατήσει με 2-0 στη ρεβάνς του Λονδίνου και να γίνει η δεύτερη χρονικά ομάδα που πηγαίνει στα προημιτελικά.

Εξ αρχής το έργο των «μπλε» απέναντι στους πρωτοπόρους της Bundesliga ήταν πολύ δύσκολο. Το… πονηρό σκορ της πρώτης αναμέτρησης ήταν δύσκολο στη διαχείριση, ωστόσο οι γηπεδούχοι έφεραν τα πάνω κάτω με τα γκολ των Στέρλινγκ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και Χάβερτς στο ξεκίνημα του δεύτερου.

Ο Γερμανός διεθνής, μάλιστα, εκτέλεσε δύο φορές το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 49′ (χέρι του Βολφ), καθώς την πρώτη σημάδεψε το δοκάρι. Ο Μακέλι, όμως, διέταξε επανάληψη, καθώς πριν εκτελέσει ο παίκτης της Τσέλσι είχαν μπει στην περιοχή συμπαίκτες και αντίπαλοι. Τη δεύτερη φορά ήταν εύστοχος και με το γκολ αυτό οι Λονδρέζοι πήραν την πρόκριση, παρά την προσπάθεια των Βεστφαλών για τη μείωση του σκορ, που θα έστελνε το ματς στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στην παράταση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Champions League: Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών της φάσης των «16»

Μπενφίκα (Πορτογαλία) – Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο) 5-1

  • (38′ Ράφα Σίλβα, 45+2′, 57΄ Γκονσάλο Ράμος, 71′ πεν. Ζοάο Μάριο, 78′ Νέρες – 87΄ Μέιγερ)
  • Α’ αγώνας 2-0: Προκρίθηκε η Μπενφίκα με συνολικό σκορ 7-1

Τσέλσι (Αγγλία) – Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία) 2-0

  • (43′ Στέρλινκ, 53′ πεν. Χάβερτς)
  • Α’ αγώνας 0-1: Προκρίθηκε η Τσέλσι με συνολικό σκορ 2-1

Τότεναμ (Αγγλία) – Μίλαν (Ιταλία) 8/3

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) – Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 8/3

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) – Λειψία (Γερμανία) 14/3

Πόρτο (Πορτογαλία) – Ίντερ (Ιταλία) 14/3

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) – Λίβερπουλ (Αγγλία) 15/3

Νάπολι (Ιταλία) – Άϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία) 15/3


Πηγή