Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Champions League: Πάρτι στα social media με το σύστημα… 5-5-0 του Σιμεόνε στο ματς της Ατλέτικο με τη Σίτι

Σφοδρή κριτική δέχεται από χθες ο Ντιέγκο Σιμεόνε, επειδή παρέταξε την Ατλέτικο Μαδρίτης με σύστημα… 5-5-0 στο ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Το αποτέλεσμα της «έμπνευσης» του Ουρουγουανού τεχνικού ήταν μια ντροπιαστική επίδοση για την Ατλέτικο στην ιστορία του Champions League, καθώς η ομάδα του στο α’ ημίχρονο δεν έκανε ούτε ένα σουτ, είτε εντός είτε εκτός εστίας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, αφού η ομάδα του έπαιξε όλη πίσω και περίμενε τους Άγγλους, σε σημείο να καταγράψει ένα στατιστικό ρεκόρ που κάθε άλλο παρά περιποιεί τιμή για τους «ροχιμπλάνκος».

Το γκολ του Ντε Μπρόινε στο 70′ «τιμώρησε» τελικά το αντιποδόσφαιρο της Ατλέτικο στο Μάντσεστερ, με τη Σίτι να παίρνει έστω και δύσκολα τη νίκη με 1-0 στον πρώτο προημιτελικό του Champions League.

Ντε Μπρόινε: «Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο σύστημα»

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Ντε Μπρόινε μετά το τέλος του αγώνα: «Πρώτη φορά βλέπω ομάδα να παίζει με σύστημα 5-5-0. Δεν είχαν ούτε έναν επιθετικό να παίξει μπροστά και απλά είχαν πέντε στην άμυνα και πέντε μέσους, οπότε ήταν δύσκολο να βρούμε χώρους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το… πούλμαν του Σιμεόνε δεν άρεσε καθόλου στον προπονητή της Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος σχολίασε αρνητικά την επιλογή του Σιμεόνε να αγωνιστεί με δέκα παίκτες πίσω από τη μεσαία γραμμή.

«Νομίζαμε ότι θα παίξουν 5-3-2. Στη συνέχεια προσαρμόστηκαν και έβαλαν τον Γκριεζμάν στα δεξιά και τον Ζοάο στα αριστερά και έπαιζαν με 5-5-0. Με δύο γραμμές των πέντε. Στην προϊστορία, σήμερα και σε 100.000 χρόνια, η επίθεση εναντίον αυτού του συστήματος είναι πολύ δύσκολη. Δεν υπάρχει χώρος. Είναι πολύ ανταγωνιστικοί και αμύνονται πολύ καλά. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου ότι είμαστε καλά και να μην ανησυχούν. Το παιχνίδι χάλασε στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου και ήταν αυτό που μας ταίριαζε. Πετύχαμε το γκολ και πήραμε το παιχνίδι», είπε ο Γκουαρδιόλα στο Movistar Plus+.

Φυσικά, τα σχόλια στα social media για το 5-5-0 έπεσαν βροχή, με αρκετούς μάλιστα να χαρακτηρίζουν «έγκλημα του ποδοσφαίρου» την τακτική που επέλεξε να ακολουθήσει ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης.
 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή