Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Champions League: «Στοπ» της Λειψίας στη Σίτι (1-1), προβάδισμα πρόκρισης για Ίντερ επί της Πόρτο (1-0)

Το «πρώτο πιάτο» της φάσης των «16» του Champions League ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22/2) σε Γερμανία και Ιταλία.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη από τη Λειψία, καθώς η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη 1-1, ενώ η Ίντερ επικράτησε εντός έδρας της Πόρτο με 1-0, παίρνοντας μικρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει των ρεβάνς με στόχο το «εισιτήριο» στα προημιτελικά του Champions League 2022-23.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι «πολίτες» μπορεί να προηγήθηκαν στη Γερμανία με τον Μαχρέζ στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης, ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν «απάντηση» στο 70′ χάρη στο γκολ με κεφαλιά του Γκβάρντιολ, σε μια φάση όπου φέρει και ευθύνη ο γκολκίπερ Έντερσον.

Στην Ιταλία, η Ίντερ «λύγισε» την Πόρτο, που αγωνιζόταν από το 78′ με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Μοντέιρο. Το γκολ για τον σύλλογο της Λομβαρδίας πέτυχε ο Λουκάκου στο 86′.

Champions League: Κράτησε την καλή παράδοση η Σίτι με τις γερμανικές ομάδες, αλλά δεν νίκησε τη Λειψία

Η Μάντσεστερ Σίτι με το 1-1 που απέσπασε στη «Red Bull Arena» απέναντι στη Λειψία διατήρησε την πολύ καλή παράδοση που έχει απέναντι στις γερμανικές ομάδες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Σε 18 ματς μετρά 14 νίκες, 3 ισοπαλίες (πλέον) και μόλις 1 ήττα.

Το γκολ του Μαχρέζ στο πρώτο μέρος και του Γκβάρντιολ στο δεύτερο διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, με τους γηπεδούχους να φτάνουν τα 21 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας ηττηθεί μόνο μία φορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκρότημα του Μάρκο Ρόζε θα επιδιώξει στην Αγγλία να κάνει την έκπληξη κόντρα σε αυτό του Πεπ Γκουαρδιόλα και να προκριθεί για πρώτη φορά σε προημιτελική φάση Champions League, μετά από τρεις αποκλεισμούς που μετρά στο γύρο των «16», σκοράροντας παράλληλα για πρώτη φορά στα νοκ-άουτ.

Champions League: Η Ίντερ πήρε προβάδισμα με τον Λουκάκου κόντρα στην Πόρτο

Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα σε Ιντερ και Πόρτο μετά το 2005 ανέδειξε νικήτρια την πρωταθλήτρια Ιταλίας με το τέρμα του Βέλγου διεθνούς στράικερ, Ρομέλου Λουκάκου, στο φινάλε (είχε περάσει αλλαγή στο 58′).

Πριν από 18 χρόνια οι «νερατζούρι» με το 3-1 στο ίδιο γήπεδο (Τζουζέπε Μεάτσαα) και μετά το 1-1 στο πρώτο ματς των «16» του Champions League στο λιμάνι του Οπόρτο είχαν προκριθεί στην επόμενη φάση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα θα έχουν ξανά τον πρώτο λόγο στην έδρα των «δράκων», όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Η Πόρτο πλήρωσε την αποβολή του Οτάβιο στο 78′, ωστόσο θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την έδρα της σε τρεις εβδομάδες και να βρεθεί στην οκτάδα.

Champions League: Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16»

  • Μίλαν (Ιταλία) – Τότεναμ (Αγγλία) 1-0
  • Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) – Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 0-1
  • Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο) – Μπενφίκα (Πορτογαλία) 0-2
  • Ντόρτμουντ (Γερμανία) – Τσέλσι (Αγγλία) 1-0
  • Λίβερπουλ (Αγγλία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 2-5
  • Άϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία) – Νάπολι (Ιταλία) 0-2
  • Λειψία (Γερμανία) – Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 1-1
  • Ιντερ (Ιταλία) – Πόρτο (Πορτογαλία) 1-0

Πηγή