Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Champions League: Στους «8» Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ- Σόου Χάαλαντ με 5 γκολ

Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ έγιναν οι επόμενες δύο ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους «8» του Champions League, με δύο πλέον εκκρεμότητες να απομένουν.

Η αγγλική ομάδα επικράτησε με το εκκωφαντικό 7-0 της Λειψίας στην έδρα της, για να πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση με 8-1 συνολικό σκορ, ενώ ο ιταλικός σύλλογος απέσπασε το πολύτιμο 0-0 στην έδρα της Πόρτο, σε ένα παιχνίδι που… έσπασε καρδιές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο παιχνίδι του Μάντσεστερ απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος σημείωσε 5 γκολ μέχρι το 57ο λεπτό (με το σκορ στο 6-0), αλλά ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον έκανε αλλαγή στο 62′ και ενώ ο Νορβηγός έδειχνε έτοιμος να πετύχει ένα ασύλληπτο ρεκόρ στο Champions League.

Champions League: Απίστευτα πράγματα από τον Χάαλαντ στο Μάντσεστερ

Με τα 5 γκολ που σημείωσε ο Χάαλαντ στο ματς του Μάντσεστερ, έγινε σε ηλικία 22 ετών και 236 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης που έφτασε τα 30 στο Champions League (33 συνολικά) και ξεπέρασε τον Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος το έκανε σε ηλικία 22 ετών και 352 ημερών.

Παράλληλα, ο Νορβηγός «killer» έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στα χρονικά της κορυφαίας διοργάνωσης σε συλλογικό επίπεδο που πετυχαίνει 5 γκολ, μετά τον Λιονέλ Μέσι (7 Μαρτίου 2012 στο 7-1 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν) και τον Λουίς Αντριάνο στη νίκη της Σαχτάρ Ντονέτσκ με 7-0 επί της Μπάτε Μπορίσοφ στις 21 Οκτωβρίου του 2014.

Απόλυτα δικαιολογημένα τη στιγμή της αλλαγής του στο 61ο λεπτό ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο τον αποθέωσε, με τον ίδιο να τους ευχαριστεί, δεχόμενος ταυτόχρονα τα συγχαρητήρια του Πεπ Γκουαρδιόλα και των υπολοίπων συμπαικτών του στον πάγκο. Ωστόσο, εξέφρασε και μια δυσφορία για το γεγονός ότι αντικαταστάθηκε και ενώ φαινόταν έτοιμος να πετύχει κι άλλα τέρματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Champions League: Το 1-0 στο Μιλάνο έφτανε στην Ίντερ

Το γκολ του Λουκάκου στο «Σαν Σίρο» αποδείχθηκε αρκετό για την Ίντερ. Στη ρεβάνς του «Ντραγκάο» με την Πόρτο ο σύλλογος της Λομβαρδίας υπερασπίστηκε το 1-0 του πρώτου ματς και με το 0-0 που απέσπασε, προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Champions League.

Οι Πορτογάλοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά στερήθηκαν ουσίας και τύχης. Αποκορύφωμα ήταν η φάση στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μαρκάνο με σουτ μέσα από την περιοχή είδε τον Ντάμφρις να απομακρύνει στη γραμμή, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα οι Γκαλένο και Γκρούγιτς «σημάδεψαν» δοκάρι σε διαδοχικές κεφαλιές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Champions League: Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών της φάσης των «16»

Μπενφίκα (Πορτογαλία) – Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο) 5-1

  • (38′ Ράφα Σίλβα, 45+2′, 57′ Γκονσάλο Ράμος, 71′ πεν. Ζοάο Μάριο, 78′ Νέρες – 87′ Μέιγερ)
  • Α’ αγώνας 2-0: Προκρίθηκε η Μπενφίκα με συνολικό σκορ 7-1

Τσέλσι (Αγγλία) – Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία) 2-0

  • (43′ Στέρλινκ, 53′ πεν. Χάβερτς)
  • Α’ αγώνας 0-1: Προκρίθηκε η Τσέλσι με συνολικό σκορ 2-1

Τότεναμ (Αγγλία) – Μίλαν (Ιταλία) 0-0

  • Α’ Αγώνας 0-1: Προκρίθηκε η Μίλαν με συνολικό σκορ 1-0

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) – Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 2-0

  • (61′ Τσούπο-Μότινγκ, 90′ Γκνάμπρι)
  • Α’ αγώνας 1-0: Προκρίθηκε η Μπάγερν Μονάχου με συνολικό σκορ 3-0

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) – Λειψία (Γερμανία) 7-0

  • (22΄πεν. 24΄, 45΄+2, 54΄,57΄ Χάαλαντ, 49΄ Γκουντογκάν, 90+2′ Ντε Μπρόινε)
  • Α’ αγώνας 1-1: Προκρίθηκε η Σίτι με συνολικό σκορ 8-1

Πόρτο (Πορτογαλία) – Ίντερ (Ιταλία) 0-0

  • Α’ αγώνας 0-1: Προκρίθηκε η Ίντερ με συνολικό σκορ 1-0

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) – Λίβερπουλ (Αγγλία) 15/3

Νάπολι (Ιταλία) – Άϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία) 15/3


Πηγή