Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Champions League: Σόκαρε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η Γαλατασαράι -«Καταιγίδα» γκολ σχεδόν σε όλα τα ματς

Το αποτέλεσμα της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League πανηγύρισε η Γαλατασαράι στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η τουρκική ομάδα επικράτησε με 3-2 στο «Όλντ Τραφορντ» της αγγλικής ομάδας και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο Νησί. Ήταν ένα από τα πολλά ματς με τρομερή διακύμανση που περιλάμβανε το βράδυ της Τρίτης 3 Οκτωβρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το ίδιο γκρουπ, το 1ο, η Μπάγερν Μονάχου πέρασε με ανατροπή (1-2) από την έδρα της Κοπεγχάγης, για να συνεχίσει το αδιανόητο σερί της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, καθώς μετρά 17 σερί νίκες στη φάση των ομίλων.

Πολλά γκολ και τρομερές συγκινήσεις περιλάμβαναν και οι αγώνες του 2ου Ομίλου, εκεί όπου η Λανς σημείωσε ιστορική νίκη με 2-1 επί της Άρσεναλ, ενώ στην Ολλανδία η Αϊντχόφεν αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Σεβίλλη, σε ένα παιχνίδι που το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με γκολ στις καθυστερήσεις.

Στο 3ο γκρουπ και τα δύο παιχνίδια έληξαν με τελικό αποτέλεσμα 2-3, καθώς μετά την Μπράγκα που επικράτησε στο Βερολίνο της Ουνιόν, «διπλό» πανηγύρισε και η Ρεάλ Μαδρίτης στη Νάπολη επί της τοπικής ομάδας.

Ο 4ος Όμιλος ήταν αυτός με τα λιγότερα γκολ της βραδιάς, καθώς μετά το 0-2 της Ρεάλ Σοσιεδάδ στην έδρα της Σάλτσμπουργκ, ακολούθησε το 1-0 της Ίντερ επί της Μπενφίκα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Champions League: Παιχνιδάρες με τεράστιο σασπένς και απίθανες διακυμάνσεις στο σκορ

Σχεδόν όλα τα παιχνίδια της βραδιάς ήταν εντυπωσιακά σε εξέλιξη, είχαν τεράστιο σασπένες και πάρα πολλά γκολ. Ωστόσο, το αποτέλεσμα που πιθανότατα θα συζητηθεί περισσότερο, είναι η «βόμβα» της Γαλατασαράι στο «Ολντ Τράφορντ» επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-2.

Η πρωταθλήτρια Τουρκίας έγραψε ιστορία, καθώς νίκησε για πρώτη φορά επί αγγλικού εδάφους, παρά το γεγονός ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» προηγήθηκαν στο 17′ με τον Χόιλουντ. Ο πρώην παίκτης της Γιουνάιτεντ, Ζαχά, έφερε το ματς στα ίσα στο 23′, για να ακολουθήσει άλλο ένα γκολ από τον Δανό των γηπεδούχων στο 67′.

Τα ολέθρια σφάλματα στην άμυνα της ομάδας του Έρικ τεν Χάαγκ έδωσαν στο 71′ την ευκαιρία στον Ακτούρκογλου να ισοφαρίσει ξανά για την «τσιμ μπομ», για να ακολουθήσει το χαμένο πέναλτι (άουτ) του Ικάρντι στο 78′, σε μία φάση που ο Ονάνα «πούλησε» την μπάλα και ανάγκασε τον Κασεμίρο να κάνει παράβαση μέσα στην περιοχή, εισπράττοντας την κόκκινη κάρτα. Ο Αργεντινός, ωστόσο, πήρε το… αίμα του πίσω στο 81′ μετά από ακόμη ένα λάθος στην άμυνα της Γιουνάιτεντ, χαρίζοντας στο σύνολο του Οκάν Μπουρούκ ένα σπουδαίο τρίποντο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Κοπεγχάγη, η τοπική ομάδα ζόρισε πολύ την Μπάγερν Μονάχου, αλλά οι Βαυαροί δεν πτοήθηκαν από το γεγονός ότι έμειναν πίσω στο σκορ με τέρμα του Λέραγκερ στο 56′. Με τους Μουσιάλα στο 67′ και τον Τελ στο 83′ μετά από εξαιρετική προσπάθεια του «αειθαλή» Μίλερ, οι πρωταθλητές Γερμανίας έφτασαν σε ένα ακόμη τρίποντο στη φάση των ομίλων. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων παραλίγο οι Δανοί να ισοφαρίσουν, αλλά ο Ουλράιχ έκανε σπουδαία επέμβαση.

Στη Γαλλία, η Λανς πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Champions League μετά από 19 ολόκληρα χρόνια, ενώ παράλληλα ανάγκασε την Άρσεναλ στην πρώτη ήττα της στην τρέχουσα σεζόν, παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ στο 14′ με σκόρερ τον Γκαμπιέλ Ζεσούς. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, γύρισαν το παιχνίδι με γκολ του Τόμασον στο 25′ που πλάσαρε ιδανικά για το 1-1 και του Ουαχί στο 69′ με ένα ιδανικό τελείωμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συναρπαστικό ήταν και το έτερο παιχνίδι του γκρουπ, αυτό ανάμεσα σε Αϊντχόφεν και Σεβίλλη, το οποίο για πάνω από 60 λεπτά δεν είχε γκολ, παρά τον εξαιρετικό ρυθμό. Στο 68’ οι Ανδαλουσιανοί άνοιξαν το σκορ, μετά από κεφαλιά-ασίστ του Σέρχιο Ράμος και μία ακόμα κεφαλιά του Γκούντελι, αλλά στο 83 οι Ολλανδοί ισοφάρισαν στο 83’, με τον Ντε Γιονγκ να εκτελεί εύστοχα ένα πέναλτι που έκανε ο Ράμος στον Τίλμαν.

Το σκορ δεν άργησε πολύ να αλλάξει ξανά, καθώς δευτερόλεπτα αργότερα, μετά από σέντρα του Σάντσες και κεφαλιά του Εν Νεσίρι η εστία των γηπεδούχων παραβιάστηκε για δεύτερη φορά. Όπως συνέβη και σε αυτή των φιλοξενούμενων στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Τέζε να σκοράρει σε μια φάση διαρκείας.

Στη Νάπολη έγινε άλλο ένα σπουδαίο ματς, στο οποίο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Όστιγκαρντ στο 19′, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης γύρισε το σκορ χάρις στα τέρματα των Βινίσιους (27′) και Μπέλινγχαμ (34′). Ο Ζιελίνσκι με πέναλτι έφερε ξανά ισορροπία στον αγώνα στο 54′, όμως το σουτ του Βαλβέρδε στο 78′, αφού χτύπησε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι, βρήκε ακολούθως στην πλάτη του Μερέτ και χάρισε στους Μαδριλένους ένα «διπλό» πρωτιάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Μιλάνο, η Ίντερ επικράτησε πολύ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 10 επί της Μπενφίκα. Ωστόσο, η πορτογαλική ομάδα απείλησε πρώτη, με τον Αουρσνές στο 13′ να σουτάρει από καλή θέση και τον Ζόμερ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, από το οποίο ο Ντι Μαρία σημάδεψε απευθείας το δοκάρι. Η συνέχεια, όμως, ανήκε στους «νερατζούρι» και ειδικά το δεύτερο ημίχρονο, που εξελίχθηκε σε μια… μονομαχία του Λαουτάρο Μαρτίνες με τα δοκάρια της εστίας των φιλοξενούμενων: το πρώτο στο 54′ και το δεύτερο στο 61′. Τελικά, ο Τουράμ έδωσε τη λύση στο 62′ με εξαιρετικό τελείωμα.

Δείτε όλα τα γκολ της βραδιάς:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Champions League: Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 2ης αγωνιστικής των ομίλων

Τρίτη 3 Οκτωβρίου

1ος Όμιλος

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γαλατασαράι 2-3

  • (17′, 67′ Χόιλουντ – 23′ Ζαχά, 71′ Ακτούρκογλου, 81′ Ικάρντι)

Κοπεγχάγη – Μπάγερν Μονάχου 1-2

  • (56′ Λέραγκερ – 67′ Μουσιάλα, 83′ Τελ)

2ος Όμιλος

Λανς – Άρσεναλ 2-1

  • (25′ Τόμασον, 69′ Ουαχί – 14′ Γκαμπριέλ Ζεσούς)

Αϊντχόφεν – Σεβίλλη 2-2

  • (84′ πέναλτι Ντε Γιόνγκ, 90+5′ Τέζε – 68′ Γκούντελι, 88′ Εν Νεσιρί)

3ος Όμιλος

Ουνιόν Βερολίνου – Μπράγκα 2-3

  • (30′, 37′ Μπέκερ – 41′ Νιακατέ, 51′ Μπρούμα, 90+4′ Αντρέ Κάστρο)

Νάπολι – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3

  • (19′ Όστιγκαρντ, 54′ πέναλτι Ζιελίνσκι – 27′ Βινίσιους Τζούνιορ, 34′ Μπέλινγχαμ, 78′ αυτογκόλ Μερέτ)

4ος Όμιλος

Σάλτσμπουργκ – Σοσιεδάδ 0-2

  • (7′ Ογιαρθάμπαλ, 27′ Μέντεθ)

Ίντερ – Μπενφίκα 1-0

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου

5ος Όμιλος

Ατλέτικο Μαδρίτης – Φέγενορντ 19:45

Σέλτικ – Λάτσιο 22:00

6ος Όμιλος

Ντόρτμουντ – Μίλαν 22:00

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νιούκαστλ – Παρί Σεν Ζερμέν 22:00

7ος Όμιλος

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι 22:00

Ερυθρός Αστέρας – Γιουνγκ Μπόις 22:00

8ος Όμιλος

Αντβέρπ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 19:45

Πόρτο – Μπαρτσελόνα 22:00


Πηγή