Δευτέρα , 20 Μάιος 2024

Champions League: «Τιτανομαχία» Ρεάλ-Μπάγερν στη Μαδρίτη με φόντο τον τελικό του Γουέμπλεϊ

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου συγκρούονται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (22:00, MEGA), με μοναδικό στόχο να συναντήσουν την Ντόρτμουντ στο τελικό του Champions League.

Οι δύο «μονομάχοι» άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς στη Γερμανία (2-2), με τον Τόμας Τούχελ να εμφανίζεται απογοητευμένος μετά το τέλος της αναμέτρησης, σημειώνοντας για τους «μερένχες» ότι «μετέτρεψαν δύο ευκαιρίες σε δύο γκολ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τον αέρα της πρωταθλήτριας Ισπανίας

Η Ρεάλ Μαδρίτης εξασφάλισε και μαθηματικά το Σάββατο το 36ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και θέλει να χαροποιήσει τους οπαδούς της με την πρώτη της εντός έδρας νίκη στα νοκ άουτ του φετινού Champions League, καθώς στους «16» έμεινε στο 1-1 με τη Λειψία, ενώ στα προημιτελικά ήρθε 3-3 με τη Μάντσεστερ Σίτι.

«Τους σεβόμαστε επίσης γιατί τα πήγαν πολύ καλά και καλύτερα από εμάς στον πρώτο αγώνα. Ένα παιχνίδι με επιθετική και αμυντική ένταση και ρυθμό είναι καλύτερο. Σε αμυντικό επίπεδο στο πρώτο σκέλος θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει πολλά περισσότερα. Θέλουμε ένα έντονο παιχνίδι. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό αύριο. Έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε ξανά έναν τελικό. Ξέρουμε ότι οι ημιτελικοί είναι δύσκολοι, αλλά έχουμε κίνητρο» είπε ο Κάρλο Αντσελότι στη συνέντευξη Τύπου.

Οι Μαδριλένοι έχουν νικήσει στους 23 από τους 24 αγώνες ρεβάνς που έχουν δώσει στο παρελθόν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, στους οποίους έφεραν ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας (με μόνη εξαίρεση τον προημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της σεζόν 1990-91 κόντρα στη Σπαρτάκ Μόσχας), συμπεριλαμβανομένων και των πέντε «ζευγαριών», στα οποία αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι.

«Θέλαμε μια νίκη, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι έχουμε τώρα ένα δεύτερο παιχνίδι στο “Μπερναμπέου” μπροστά στους οπαδούς μας. Ξέρουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο» είπε ο Ορελιέν Τσουαμενί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όλα για τα οποία παλεύουμε είναι σε αυτόν τον αγώνα»

Έχοντας παραχωρήσει τα «σκήπτρα» της Bundesliga στη Λεβερκούζεν, η Μπάγερν Μονάχου παλεύει για τον μοναδικό στόχο που της έχει απομείνει, με το ματς στη Μαδρίτη να έχει τον χαρακτήρα «τελικού».

«Όλα για τα οποία παλεύουμε είναι σε αυτόν τον αγώνα. Απλώς πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να το κάνουμε. Η Ρεάλ Μαδρίτης εντός έδρας θα είναι δύσκολος αντίπαλος, αλλά πρέπει να πάμε εκεί με πλήρη πίστη και πάμε για τη νίκη» είπε ο Χάρι Κέιν.

Η Μπάγερν είναι χωρίς νίκη σε επτά εκτός έδρας παιχνίδια εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης (1 ισοπαλία) μετά την επιτυχία με 1-0 στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2000-01, ένα αποτέλεσμα που οδήγησε τους Βαυαρούς στη νίκη με συνολικό σκορ 3-1 και στον τελικό στο Μιλάνο, στον οποίο νίκησαν τη Βαλένθια 5-4 στα πέναλτι, καθώς η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν με τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο μία φορά στο παρελθόν η Μπάγερν έχει ισοπαλία 2-2 στον πρώτο αγώνα της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, στους ημιτελικούς του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1995-96 κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Επικράτησε στον αγώνα ρεβάνς με 2-1 και συνέχισε για να κατακτήσει το τρόπαιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιστροφές και η μοναδική απουσία

Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα για τους γηπεδούχους, καθώς υπολογίζεται και ο Ντάνι Καρβαχάλ, ο οποίος τιμωρημένος στην πρώτη αναμέτρηση. Αντίθετα, μοναδικό πρόβλημα για τον Τόμας Τούχελ είναι ο τραυματίας Ραφαέλ Γκερέιρο, ενώ επιστρέφει ο Ματάις Ντε Λιχτ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο Μόναχο.

Πιθανές ενδεκάδες

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-1-2): Λούνιν, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Κρόος, Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο, Βινίσιους.

Μπάγερν Μονάχου (4-2-3-1): Νόιερ, Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Μαζραουί, Λάιμερ, Γκορέτσκα, Μουσιάλα, Μίλερ, Σανέ, Κέιν.


Πηγή