Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024
Champions League: Η Πόρτο νίκησε με 3-0 τη Μαρσέιγ, ματσάρα στο Ρεάλ - Ίντερ

Champions League: Η Πόρτο νίκησε με 3-0 τη Μαρσέιγ, ματσάρα στο Ρεάλ – Ίντερ

Η Πόρτο ήταν η νικήτρια στην αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ, με αποτέλεσμα να πάει στο +3 από τον Ολυμπιακό.

Την ώρα που οι ερυθρόλευκοι έχαναν από τη Μάντσεστερ Σίτι, η Πόρτο νικούσε την Μαρσέιγ. Με γκολ των Μαρέγκα (4′), Σέρτζιο Ολιβέιρα (28′ πεν.) και Λουίς Ντίαζ (69′) οι Πορτογάλοι επικράτησαν με 3-0 και πανηγύρισαν το δεύτερο τρίποντο, ενώ οι Μασσαλοί έχουν τρεις ήττες.

Έτσι, η βαθμολογία του ομίλου έχει ως εξής: Μάντσεστερ Σίτι 9, Πόρτο 6, Ολυμπιακός 3, Μαρσέιγ 0.

1ος όμιλος: Εξάρα της Μπάγερν στη Σάλτσμπουργκ

Στο πρώτο ματς του ομίλου, το οποίο είχε γίνει νωρίτερα, η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε αναδειχθεί ισόπαλη 1-1 με τη Λοκομοτίβ Μόσχας εκτός έδρας. Στο δεύτερο, το οποίο έγινε στην Αυστρία, η Μπάγερν Μονάχου διέλυσε με 6-2 τη Σάλτσμπουργκ.

Οι Βαυαροί δέχθηκαν γκολ στο 4′ από τον Μπερίσα αλλά απάντησαν με πέναλτι του Λεβαντόφσκι (21′) και αυτογκόλ του Κρίστενσεν, παίρνοντας το προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 2-2 με τον Οκουγκάβα στο 66′ και από εκεί και πέρα αντιμετώπισαν την οργή της Μπάγερν: 2-3 ο Μπόατενγκ στο 79′, 2-4 ο Σανέ στο 83′, 2-5 ο Λεβαντόφσκι στο 88′, 2-6 ο Ερναντέζ στο 90′.

Οι Βαυαροί πήγαν, επομένως, στους 9 βαθμούς, η Ατλέτικο έχει 4, η Λοκομοτίβ 2 και η Σάλτσμπουργκ έναν.

2ος όμιλος: Ματσάρα και νίκη της Ρεάλ

Στη Μαδρίτη η Ρεάλ υποδέχθηκε την Ιντερ, με τις δύο ομάδες να καίγονται για αποτέλεσμα. Οι Ισπανοί ήταν αυτοί που άρχισαν καλύτερα, ανοίγοντας το σκορ στο 25′ με τον Μπενζεμά μετά το λάθος του Χακίμι και φτάνοντας στο 2-0 στο 33′ με την κεφαλιά του Ράμος. Οι Ιταλοί, όμως, αντέδρασαν άμεσα και στο 35′ μείωσαν με το σουτ του Λαουτάρο μετά το εκπληκτικό τακουνάκι του Μπαρέλα.

Οι Μιλανέζοι ισοφάρισαν σε 2-2 στο 68′ με τον Πέρισιτς και είχαν δοκάρι με τον Λαουτάρο στο 75′, αγγίζοντας την ανατροπή, αλλά στο 80′ ο Ροντρίγο εκτέλεσε τον Χαντάνοβιτς μετά το γύρισμα του Βινίσιους και έδωσε τη νίκη (3-2) στη Ρεάλ.

Έτσι, μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές, η Γκλάντμπαχ είναι στην κορυφή του ομίλου με 5 βαθμούς, ακολουθούν Ρεάλ και Σαχτάρ με 4, ενώ η Ίντερ έμεινε στους 2.

4ος όμιλος: Η Λίβερπουλ διέλυσε την Αταλάντα

Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές πήραν οι κόκκινοι, οι οποίοι πήγαν στο Μπέργκαμο και νίκησαν με το επιβλητικό 5-0! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε για πρωταγωνιστή τον Ζότα που έκανε χατ-τρικ (16′, 33′, 54′), ενώ δίχτυα βρήκαν και οι Σαλάχ (47′) και Μανέ (49′).

Στο άλλο ματς του ομίλου, ο Άγιαξ με γκολ των Άντονι (1′) και Τάντιτς (13′) έβαλε από νωρίς βάσεις νίκης στη Δανία κόντρα στη Μίντιλαντ, η οποία μείωσε σε 1-2 στο 18′ με τον Ντράιερ αλλά δεν ισοφάρισε ποτέ.

Στους 9 βαθμούς, λοιπόν, η Λίβερπουλ, στους 4 οι Άγιαξ και Αταλάντα, ενώ η Μίντιλαντ είναι στο μηδέν.


Πηγή