Τρίτη , 25 Ιούνιος 2024
Χέρι-χέρι ο Ολυμπιακός με τη Unicef και στο Σικάγο

Χέρι-χέρι ο Ολυμπιακός με τη Unicef και στο Σικάγο

Συνεχίζεται η προσπάθεια των δύο οργανισμών για τον εμβολιασμό παιδιών σε Ελλάδα και εξωτερικό

Στο πλευρό της UNICEF στάθηκε και στην Αμερική ο Ολυμπιακός. Σε ένα event που διοργάνωσε στο Σικάγο -όπου βρίσκεται με αφορμή τη συμμετοχή της ομάδας στο International Champions Cup- συνέχισε την ανεύρεση πόρων στην προσπάθεια του παγκόσμιου οργανισμού για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παρόντες φυσικά, ήταν όλοι! Οι παίκτες, ο Μίτσελ, το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο, ο τεχνικός διευθυντής, Πιέρ Ισά, ο σύμβουλος στρατηγικής, Κριστιάν Καρεμπέ, ο Διευθυντής Επικοινωνίας, Κώστας Καραπαπάς, η διευθύντρια μάρκετινγκ, Βερούσκα Γεωργαντή και ο Εμπορικός Διευθυντής, Μιχάλης Λάιος.

Το παρών έδωσαν επίσης και εκπρόσωποι της Λίβερπουλ και της Αμερικάνικης Επιτροπής της UNICEF, που έδειξαν την ικανοποίησή τους για την μαζική παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση, αλλά και στο φιλικό ματς που θα ακολουθήσει.

Κατά τη διάρκεια του event διενεργήθηκε σιωπηρή δημοπρασία (silent auction) με πολλά «ερυθρόλευκα» αντικείμενα να διατίθενται προς αγορά, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τον ιερό σκοπό της UNICEF! Φανέλες με υπογραφές των παικτών μας, μπάλες, γάντια τερματοφυλάκων μας, ακόμη και παπούτσια, όλα συλλεκτικά και με ιδιαίτερη αξία!

Ο Ντελβίν Εντινγκά μίλησε για την εκδήλωση που έγινε στο Σικάγο τονίζοντας: «Εμείς, που έχουμε τη δυνατότητα, πρέπει να προσφέρουμε στα παιδιά και την παραμικρή πιθανότητα για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι πάντα σημαντικό να δίνουμε τη βοήθειά μας, ειδικά στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Ο Ολυμπιακός και η UNICEF είναι μαζί»!

Με τη σειρά του ο Ανδρέας Σάμαρης τόνισε πως «όλοι όσοι βρίσκονται γύρω από τον Ολυμπιακό, αλλά και όχι μόνο, μπορούν να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και να συνδράμουν βοηθώντας τον οργανισμό. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει τον τελευταίο χρόνο, με τη συνεργασία του με τη UNICEF ότι στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Έχει δώσει αρκετά και έχει ακόμη πολλά περισσότερα να δώσει στο μέλλον. Είναι κάτι το οποίο αξίζει όλοι να στηρίξουμε, είναι κοινωνικό έργο».

Ο Κριστιάν Καρεμπέ έστειλε το δικό του μήνυμα. «Εδώ και ένα χρόνο έχουμε αυτή τη σημαντική συνεργασία με τη UNICEF. Και φυσικά κάνουμε ότι μπορούμε για να βρίσκουμε έξτρα πόρους για τον ιερό σκοπό που υπηρετεί ο οργανισμός, τον εμβολιασμό των παιδιών. Είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία αυτή, ήταν και μία επιτυχημένη χρονιά για τον Ολυμπιακό. Προχωρήσαμε στο Champions League και το όνομα μας, άρα και η συνεργασία μας με τη UNICEF ακούστηκαν ακόμη περισσότερο. Σήμερα είναι ακόμη μία ευκαιρία να διαδώσουμε το μήνυμα. Ο Ολυμπιακός και η UNICEF είναι μαζί».

Η Βερούσκα Γεωργαντή, από την πλευρά της, τόνισε ότι «θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο αυτό τον κόσμο, ο οποίος βρίσκεται απόψε κοντά μας. Όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια που κάνουμε να διαδώσουμε το μήνυμα της συνεργασίας μας με τη UNICEF για τον εμβολιασμό των παιδιών που έχουν ανάγκη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Δεν θα μπορούσαμε να έρθουμε στην Αμερική και τον Καναδά και να μην αρπάξουμε την ευκαιρία που μας δίνει το International Champions Cup, να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας και να βοηθήσουμε όλα αυτά τα παιδιά που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη. Σας ευχαριστούμε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας».

Φυσικά μία ξεχωριστή τοποθέτηση έκανε και η κα. Νέλι Ίνγκραχαμ, Development Officer της UNICEF, η οποία εξήγησε πως: «δεν θα μπορούσαμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη προς τον Ολυμπιακό, ο οποίος συμπεριέλαβε τη UNICEF και αυτό το event στην επίσκεψή του στο Σικάγο. Έχουμε μία υπέροχη συνεργασία εδώ και καιρό τώρα και ο Ολυμπιακός είναι ηγέτης στο να δηλώνει ξεκάθαρα τι πρέπει να γίνει για το καλό των παιδιών, για να προστατεύονται τα παιδιά και τα δικαιώματά τους. Πολλές χιλιάδες παιδιά χάνοντας καθημερινά, εξαιτίας πραγμάτων τα οποία γνωρίζουμε και προσπαθούμε να εξαλείψουμε! Με συνεργασίες όπως εκείνη που έχουμε με τον Ολυμπιακό μπορούμε να συγκεντρώνουμε όχι μόνο τα μέσα που χρειαζόμαστε, αλλά και να διαδίδουμε το μήνυμα της προσφοράς και της βοήθειας προς τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Η UNICEF βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία για να συνεχίζει το έργο της και είναι σημαντικό να έχουμε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, σεβαστή για αυτό που κάνει, στο πλευρό μας. Κερδισμένα είναι τα παιδιά».

Πηγή: sport-fm.gr