Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Cincinnati Masters: «Λύγισε» τον Μεντβέντεφ ο Τσιτσιπάς και πάει για… την «κούπα» [βίντεο]

Υπέταξε μέσα σε 2 ώρες και 23 λεπτά το Νο1 του κόσμου Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και εξασφάλισε το «χρυσό» εισιτήριο για τον τελικό του Cincinnati Masters.

Ο Έλληνας πρωταθλητής παρουσιάστηκε ασταμάτητος στον κρίσιμο αγώνα κόντρα στο ρωσικοό «μεγαθήριο» (πλέον) του τένις, επικράτησε με 2-1 (7-6, 3-6, 6-3) σετ στα ημιτελικά του Cincinnati Masters και τώρα θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στον Μπόρνα Τσόριτς (Νο152) απόψε το βράδυ (21/8, 23:30, COSMOTE SPORT 6 HD).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντανίλ Μεντβέντεφ μετά την πρόκριση του Έλληνα τενίστα στον τελικό του Cincinnati Masters. Φωτογραφία από ASSOCIATED PRESS
Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντανίλ Μεντβέντεφ μετά την πρόκριση του Έλληνα τενίστα στον τελικό του Cincinnati Masters. Φωτογραφία από ASSOCIATED PRESS

Τσιτσιπάς: Παραλίγο στο… «0» στο 2ο σετ- «Σώθηκε» η παρτίδα στο 3ο

Παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας τενίστας δεν πλήρωσε τα λάθη στο δεύτερο σερβίς κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ, ωστόσο στο δεύτερο βρέθηκε να χάνει με 5-0 games, που αν και μείωσε σε 5-3, δεν κατάφερε ωστόσο να μη δεχτεί την ισοφάριση για το 1-1 στα σετ.

Το τρίτο σετ ήρθα για να «σώσει» την παρτίδα, με τον Στεφ να είναι πιο σίγουρος στους πόντους του, ενώ ο Ρώσος να παρουσιάζεται νευρικός από το ξεκίνημα. Το μπρέικ έγινε από τον Τσιτσιπά στο 4-2 και μετά το ματς κύλησε πιο ομάλα και του έδωσε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά, ο Τσιτσιπάς είχε 30 winners και 45 αβίαστα λάθη (μεταξύ των οποίων 7 διπλά λάθη), ενώ ο Μεντβέντεφ είχε αντίστοιχα 25 και 38, με 11 διπλά λάθη. Ο Ρώσος τενίστας είχε επίσης, 49% ποσοστό ευστοχίας στο πρώτο σερβίς, έναντι 66% του Στέφανου (που είχε όμως 39% πίσω από το δεύτερο).

Πλέον θα αντιμετωπίσει τον Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς (Νο152), με τον οποίο έχει τεθεί αντιμέτωπος δυο φορές με μία νίκη και μία ήττα. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Τσόριτς είναι ο φιναλίστ με το χαμηλότερο ranking στην ιστορία της διοργάνωσης και πως για να φτάσει ως τον τελικό απέκλεισε κατά σειρά Μουζέτι, Ναδάλ, Μπαουτίστα, Αλιασίμ και τον Νόρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νίκη-ψυχολογία ενόψει του US Open

Η νίκη αυτή δίνει στον Έλληνα πρωταθλητή τη δυνατότητα να διεκδικήσει το δεύτερο φετινό Masters του και δέκατο συνολικά τίτλο στην πλούσια μέχρι στιγμής καριέρα του.

Μάλιστα, δίνει και ένα «boost ψυχολογίας ενόψει του US Open που κάνει πρεμιέρα στις 29 Αυγούστου, αφού κατάφερε να λύγίσει τον κακό του δαίμονα Ναντίλ Μεντβέντεφ, (7-3 το head to head) και ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στη Νέα Υόρκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το βλέμμα στο Νο4

Με τη νίκη αυτή, ο Τσιτσιπάς αναμένεται να «ανέβει» στο Νο5 του ranking, αφήνοντας πίσω του τον Κάσπερ Ρουντ αλλά και τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Αν ο Έλληνας τενίστας καταφέρει να πάρει τον τίτλο στο Οχάιο, τότε θα ξεπεράσει και τον Κάρλος Αλκαράθ, και θα βρεθεί ξανά μετά από καιρό στη θέση Νο4.


Πηγή