Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Conference League: Οι 8+8 ομάδες που προκρίθηκαν στα νοκ άουτ -Οι πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού

Μετά την ολοκλήρωση των ομίλων τόσο του Europa League όσο και του Europa Conference League, οριστικοποιήθηκαν και οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Οκτώ ομάδες έχουν ήδη κλείσει θέση στους «16». Μεταξύ αυτών είναι και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή του ήδη από την 5η αγωνιστική των ομίλων του Conference League.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άλλες οκτώ ομάδες θα προκύψουν από τα πλέι οφ εισόδου, στα οποία θα συμμετάσχουν οι οκτώ ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες στο Conference League και άλλες οκτώ που «υποβιβάστηκαν» από το Europa League.

Στην τελευταία κατηγορία, δηλαδή στις τρίτες του Europa League, ανήκει και ο Ολυμπιακός, έπειτα και από τη νίκη τους με 5-2 επί της Μπάτσκα Τόπολα το βράδυ της Πέμπτης (14/12).

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πλέον ως υποψήφιους αντιπάλους τους στην κλήρωση μία εκ των: Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία), Γανδη (Βέλγιο), Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία), Μπόντο/Γκλιμτ (Νορβηγία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία) ή Λουντογκόρετς (Βουλγαρία).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τους νικητές που θα προκύψουν από αυτά τα ζευγάρια θα προκύψει και ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά», στα παιχνίδια του Μαρτίου, δεν μπορεί να κληρωθεί με τον Ολυμπιακό, σε περίπτωση που οι Πειραιώτες εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους από τα πλέι οφ.

Conference League: Τη Δευτέρα 18/12 η κλήρωση για τα πλέι οφ εισόδου στους «16»

Η κλήρωση για τα πλέι οφ εισόδου στους «16» του Conference League θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στις 15:00 (ώρα Ελλάδας), στο «House of European Football», την έδρα της UEFA, στη Νιόν.

Οι πρώτοι αγώνες των πλέι οφ εισόδου στους «16» του Conference League θα διεξαχθούν στις 15 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 22 Φεβρουαρίου 2023.

Οι οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν απευθείας στους «16» είναι: Λιλ (Γαλλία, 1ος Όμιλος), Μακαμπι Τελ ΑΒίβ (Γαλλία, 2ος Όμιλος), Πλζεν (Τσεχία, 3ος Όμιλος), Μπριζ (Βέλγιο, 4ος Όμιλος), Άστον Βίλα (Αγγλία, 5ος Όμιλος), Φιορεντίνα (Ιταλία, 6ος Όμιλος), ΠΑΟΚ (Ελλάδα, 7ος Όμιλος), Φενερμπαχτσέ (Τουρκία, 8ος Όμιλος)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι οκτώ δεύτερες των ομίλων του Conference League είναι: Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία, 1ος Όμιλος), Γανδη (Βέλγιο, 2ος Όμιλος), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία, 3ος Όμιλος), Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία, 4ος Όμιλος), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία, 5ος Όμιλος), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία, 6ος Όμιλος), Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία, 7ος Όμιλος), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία, 8ος Όμιλος).

Οι ομάδες που «υποβιβάστηκαν» από το Europa League League είναι: Ολυμπιακός (Ελλάδα, 1ος Όμιλος), Άγιαξ (Ολλανδία, 2ος Όμιλος), Μπέτις (Ισπανία, 3ος Όμιλος), Στουρμ Γκρατς (Αυστρία, 4ος Όμιλος), Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (Βέλγιο, 5ος Όμιλος), Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ, 6ος Όμιλος), Σερβέτ (Ελβετία, 7ος Όμιλος), Μόλντε (Νορβηγία, 8ος Όμιλος).


Πηγή