Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού σε επεισόδια στον Πύργο του Άιφελ

Δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού σε επεισόδια στον Πύργο του Άιφελ

Η Πορτογαλία κατέκτησε το Euro νικώντας 1-0 την Γαλλία

Η γαλλική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει μια συγκέντρωση δεκάδων ατόμων που προσπάθησαν να εισβάλουν στη «ζώνη οπαδών» στη βάση του Πύργου του Άιφελ για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου χθες βράδυ, για να εμποδίσουν τον υπερβολικό συνωστισμό.

Η είσοδος στον χώρο της «ζώνης», όπου μπορεί το πλήθος να παρακολουθήσει τους αγώνες σε γιγαντιαίες οθόνες, έκλεισε όταν συμπληρώθηκε ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός ατόμων (90.000) γύρω στις 7:00 μ.μ. τοπικής ώρας (8:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατά το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, η αστυνομία χρησιμοποίησε εκτοξευτήρες νερού για να εμποδίσει το πλήθος να ξαναδοκιμάσει να μπει στον χώρο, ενώ η πυροσβετική κατέσβυνε μηχανάκια και ένα αυτοκίνητο που είχαν πυρποληθεί ακριβώς έξω από την περίμετρο της ζώνης. «Η φωτιά είναι υπό έλεγχο», τόνισε αστυνομική πηγή.

Η αστυνομία ζήτησε από τους οδηγούς οχημάτων να αποφύγουν τον Πύργο του Άιφελ και την παραπλήσια περιοχή του Τροκαντερό καθώς μερικά άτομα εμπόδιζαν την κυκλοφορία και σταματούσαν αυτοκίνητα.

Η Πορτογαλία κατέκτησε το Euro νικώντας 1-0 την Γαλλία στην παράταση με γκολ του Έντερ στο 109.