Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Δεν χαρίστηκε στον ΟΦΗ

Δεν χαρίστηκε στον ΟΦΗ

Εύκολη νίκη Ολυμπιακού στην Κρήτη με 0-3

Ο Ολυμπιακός δεν χαρίστηκε στον ΟΦΗ των πολλών προβλημάτων και παρότι δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, πέρασε εύκολα από την Κρήτη με 3-0. Γκολ με πέναλτι ο Τσόρι, καθάρισαν Φορτούνης – Μήτρογλου.

Στο +2 από τον ΠΑΟΚ παρέμεινε ο Ολυμπιακός που πέρασε με 3-0 από τον ΟΦΗ, που στάθηκε όρθιος για αρκετή ώρα, παρά τα πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Το σκορ άνοιξε με πέναλτι ο Τσόρι στο 30′, ενώ τα άλλα δυο γκολ μπήκαν από τους Φορτούνη και Μήτρογλου στο 74′ και στο 78′.

Οι Πειραιώτες ήταν καλοί επιθετικά, όμως για ακόμα ένα ματς είχαν προβλήματα στην άμυνα και «έφαγαν» πολλές φάσεις από τον Τζορτζ, που έπαιζε μόνος του στην επίθεση…
Τα… άχαστα και το πέναλτι

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο γήπεδο και από τα πρώτα λεπτά «πήρε τον αέρα» από τον αποδυναμωμένο ΟΦΗ, πιέζοντας ψηλά και ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Αυτό θα μπορούσε να είχε έρθει στο 9ο λεπτό, όταν ο Μήτρογλου έκανε ωραία ενέργεια και έδωσε στον Σιόβα που κατάφερε να αστοχήσει σε κενή εστία, είτε στο 21′ όταν από λάθος της άμυνας ο Τσόρι έφυγε μόνος στην κόντρα, όμως πλάσαρε πάνω από την εστία. Οι Πειραιώτες ήλεγχαν απόλυτα το ματς, όμως δεν πάταγαν περιοχή και απειλούσαν μόνο με κάποια μακρινά σουτ.

Μέχρι το 30′ όμως, όταν ο διαιτητής Τριτσώνης έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Τσόρι εκτέλεσε το φάουλ, ο Κάλαϊτζιτς σηήκωσε το χέρι, η μπάλα χτύπησε πάνω του και ο ρέφερι σωστά έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Τσόρι ανέλαβε την εκτέλεση, σημάδεψε σωστά και έκανε το 0-1.

Υπήρχε ζωή στον ΟΦΗ!

Το πέναλτι προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της εξέδρας και μάλλον έδωσε… ώθηση στους παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου, οι οποίοι στο τελευταίο τέταρτο έπαιξαν πολύ καλά και έψαξαν την ισοφάριση με τον Τζορτζ να κάνει αμέτρητα χιλιόμετρα μόνος του στην κρουφή. Στο 44′ μάλιστα έφτασαν και μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Μερεμπασβίλι έβγαλε την σέντρα, η μπάλα κόντραρε και ο Μέγιερι πολύ δύσκολα έδιωξε σε κόρνερ…

Διακοπή, καθυστερήσεις και… βροχή τα γκολ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο, δηλαδή με τον ΟΦΗ να χάνει μία μεγάλη ευκαιρία. Συγκεκριμένα, στο 51′ ο Τζορτζ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε την μπάλα από τον Μέγιερι, όμως ο Σιόβας πρόλαβε και έδιωξε σωτήρια πάνω στην γραμμή. Μετά από αυτή την φάση όμως, το ματς χάλασε, καθώς υπήρξε διακοπή για εννιά λεπτά λόγω καπνογόνων και φωτιάς που άναψε στην κερκίδα, πίσω από την εστία του Μέγιερι.

Όταν το μας ξανάρχισε, ο Ολμυπιακός φόρτσαρε και… καθάρισε. Στο 74′ ο Φορτούνης σε κενή εστία, μετά από διώξιμο αμυντικού, έκανε το 0-2 λίγα δευτερόλεπτα αφού είχε μπει στο γήπεδο και πανηγύρισε έξαλλα, ζητώντας με το δάχτυλο από τον κόσμο του ΟΦΗ να σιωπήσει. Οι Κρητικοί πάντως δεν τα παράτησαν, έψαξαν το γκολ και είχαν 2-3 καλές στιγμές, με καλύτερη όλων την κεφαλιά του Τζορτζ από πολύ κοντά στο 87′. Τελικά, ο Μήτρογλου στο 88′ μετά από ασίστ του Κασάμι έγραψε το 0-3 με ωραίο πλασέ εντός περιοχής και… σφράγισε την ερυθρόλευκη νίκη.

 

Πηγή: sportdog.gr