Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
«Δεν είμαστε υπεύθυνοι ως Ολυμπιακός»

«Δεν είμαστε υπεύθυνοι ως Ολυμπιακός»

Εκδικάστηκε η έφεση για την τιμωρία των πρωταθλητών στο παιχνίδι με τη Βέροια

 

Προθεσμία για την κατάθεση υπομνήματος μέχρι την Παρασκευή ζήτησε και πήρε η πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά την εκδίκαση της έφεσης για την τιμωρία μιας αγωνιστικής (και πρόστιμο 43.000 ευρώ) μετά από ρίψη φωτοβολίδων στον αγώνα με τη Βέροια.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής είπε πως «… είμαστε σε χαλεπή θέση και δεν μπορούμε να δικάσουμε με βάση πεπατημένες του παρελθόντος. Δεν μπορούμε να αναληφθούμε για ποιο λόγο η ΕΠΟ αυστηροποίησε τις ποινές. Η απορία μας είναι για ποιο λόγο αυστηροποιήθηκε ο κανονισμός της ΕΠΟ τόσο πολύ», για να παρέμβει ο Αλέξης Κούγιας (που ήταν στην αίθουσα εκπροσωπώντας τη Λάρισα σε δική της υπόθεση) λέγοντας πως «… η ΕΠΟ αυστηροποίησε τις ποινές για να εκθέσει τους τακτικούς δικαστές».

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Θεόδωρος Γιαννίκος, τόνισε στην αγόρευσή του πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι υπεύθυνοι, ενώ έκανε λόγο και για προσπάθεια από συγκεκριμένα ΜΜΕ να τιμωρηθεί ο σύλλογος. «Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας τα εισιτήρια πουλήθηκαν κανονικά από τη γηπεδούχο ομάδα. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν μπορεί να κληθεί σε απολογία. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη. Επί των πραγματικών περιστατικών η κλήση μας είναι λανθασμένη. Το φύλλο αγώνα λέει ότι στο 20ο λεπτό οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού πέταξαν έναν πυρσό στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό και τίποτα άλλο. Η ρίψη ενός πυρσού στον αγωνιστικό θεωρήθηκε ότι είναι φωτοβολίδα ευθείας βολής και υπάχθηκε στο συγκεκριμένο άρθρο. Η έκθεση της αστυνομίας δεν αναφέρει φωτοβολίδα. Η συγκεκριμένη δίκη έγινε και στα τηλεοπτικά κανάλια και συγκεκριμένες εκπομπές και έγινε καμπάνια ώστε ο Ολυμπιακός να τιμωρηθεί. Την ίδια μέρα η ομάδα του Παναθηναϊκού κλήθηκε αλλά το πρόστιμο ήταν μόνο 9.000 ευρώ».

Η απόφαση δεν αναμένεται πριν το απόγευμα της Παρασκευής ή ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: sport-fm.gr