Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
«Δίκαια το παίρνει ο Ολυμπιακός»
ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ-ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ ( 2ïò ÔÅËÉÊÏÓ BASKET LEAGUE ) ( ICONPRESS/ÍÔÏÕÍÔÏÕÌÇÓ ÄÇÌÇÔÑÇÓ ) ÌÁÍÔÆÁÑÇÓ

«Δίκαια το παίρνει ο Ολυμπιακός»

Καμία έκπληξη για την τροπή που έχουν πάρει οι τελικοί της Basket League δεν εξέφρασε ο Νίκος Λινάρδος.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ο Έλληνας τεχνικός εξέφρασε την άποψη ότι ο Ολυμπιακός είναι εμφανώς καλύτερος -όχι μόνο στους τελικούς, αλλά σε όλη τη σεζόν- και δίκαια βρίσκεται ένα βήμα απ’ την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Παρόλα αυτά, τόνισε ότι οι απουσίες αποτελούν ισχυρό ελαφρυντικό για τον Παναθηναϊκό, ενώ υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, που «προσπάθησε να μαζέψει ό,τι μπορεί μετά την απομάκρυνση του Ιβάνοβιτς».
Αναλυτικά όσα είπε ο Λινάρδος στην εκπομπή «Μπαμ και κάτω»

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο ανατροπής: «Δε νομίζω ότι μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση. Είναι δύσκολο να συμβεί όπως βλέπω τις δυο ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι και δε θα χάσει την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής μέσα στην έδρα του».

Για τους δυο πρώτους τελικούς: «Δεν ήταν υψηλού επιπέδου τα πρώτα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός έχει χτυπητές απουσίες, του λείπει ένας ψηλός που να κοντράρει αυτούς του Ολυμπιακού. Τα πάλεψε τα παιχνίδια, αλλά ο Ολυμπιακός είναι πιο γεμάτος και δίκαια προηγείται 2-0».

Για το ματς της Κυριακής: «Ο Ολυμπιακός θα παίξει το γνωστό του παιχνίδι, τη σκληρή του άμυνα. Ο Μπατίστα λείπει καιρό και δεν ξέρει κανείς πώς θα εμφανιστεί μετά από αποχή. Περισσότερο θα δώσει έμφαση στην επίθεση για να φθείρει κάποιους ψηλούς του Ολυμπιακού. Ελπίζω να δούμε ένα καλύτερο παιχνίδι. Ο Διαμαντίδης δεν έχει κάνει καλά ματς, ο Κούπερ που αποκτήθηκε τώρα δεν έχει δώσει κάτι παραπάνω. Ειδικά ο ξένος παίκτης δεν μπορεί να καταλάβει τη σημασία αυτών των αγώνων».

Για τον προπονητή του Παναθηναϊκού: «Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Μανωλόπουλο. Προσπάθησε να μαζέψει ό,τι μπορεί μετά τη φυγή του Ιβάνοβιτς, να δώσει κάποιους ρόλους σε παίκτες. Ο Ολυμπιακός ωστόσο έχει ένα μεγάλο προβάδισμα και δε νομίζω ότι θα χάσει την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής μέσα στον Πειραιά».

Για την εικόνα των δυο ομάδων σε όλη τη σεζόν: «Ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός. Ήταν πιο ουσιώδης και έχει κρατήσει όλο τον κορμό, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που άλλαξε πολλούς παίκτες. Δεν υπάρχει αντίστοιχη ομοιογένεια και αυτό μετράει σε τελικούς.

Είναι προς τιμήν αρκετών φίλων του Παναθηναϊκού που αναγνωρίζουν ότι δεν θα μπορούσαν να επικρατήσουν φέτος. Πέραν αυτού, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε την ηττοπάθεια που έβγαζε στο ΟΑΚΑ και το πρωτάθλημα καταλήγει δίκαια σε αυτόν. Το καλύτερο όλων είναι ότι το κάνει με πολλούς Έλληνες παίκτες, κάτι που είναι καλό νέο και για την Εθνική».