Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Έχασε το χρυσό μετάλλιο επειδή έβγαλε τη φανέλα του

Ο γάλλος δρομέας πλήρωσε ακριβά τον πανηγυρισμό του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Ο Μαχιεντίν Μπεναμπάντ, πλήρωσε ακριβά την απερισκεψία του να βγάλει τη φανέλα του πριν τον τερματισμό στον τελικό των 3.000 μέτρων στιπλ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Ζυρίχης.Ο Γάλλος, δυο φορές πρωταθλητής Ευρώπης στην απόσταση, έχασε το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε, αφού η ΕΕΑ του το αφαίρεσε και τον ακύρωσε, οπότε δεν μέτρησε ποτέ ό,τι έκανε στην ελβετική πόλη.

Όλα ξεκίνησαν, όταν η ισπανική αποστολή κατέθεσε ένσταση, ζητώντας την ακύρωση του 29χρονου σταρ, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο στον τέταρτο, το δικό της Άνχελ Μουγιέρα.

Τελικά, έπεισε την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και ο Μεκισσί-Μπεναμπάντ έχασε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του. Η Γαλλία κράτησε, πάντως, το χρυσό, που πήγε στον Ζοάν Κοβάλ με 8:26.66, ο Πολωνός Κρίστιαν Ζαλέφσκι πήρε το αργυρό με 8:27.11, ενώ τρίτος ήταν ο Μουγιέρα με 8:29.16.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την τελετή απονομής των μεταλλίων, ο συμπατριώτης του Μπεναμπάντ, Ζοάν Κοβάλ, κατέβηκε από την πρώτη θέση στη δεύτερη, μαζί με τον Πολωνό Ζαλέφσκι, αφήνοντας άδειο το βάθρο όπου θα στέκονταν ο Μαχιεντίν, με τον Ισπανό Μουγιέρα να παρακολουθεί απομονωμένος.

Το παρελθόν του Μαχιεντίν Μπεναμπάντ

Κάποιοι θα μιλήσουν για κατάφορη αδικία, αφού ήταν αναμφίβολα ο κορυφαίος στον αγώνα. Άλλοι θα πουν για Θεία Δίκη, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που ο 29χρονος αθλητής έχει προκαλέσει με τη συμπεριφορά του.

Όπως το 2012, όταν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι απώθησε μια μασκότ και λίγο έλειψε να τραυματίσει το 14χρονο κορίτσι που φορούσε τη στολή.

Δύο χρόνια πριν, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, είχε δείξει ότι έχει… άχτι με τις μασκότ, όταν έβαλε εκείνη της διοργάνωσης να γονατίσει μπροστά του και μετά την έσπρωξε.

Ίσως όμως το χειρότερο συμβάν να ήταν το επεισόδιο που είχε το 2011 στο μίτινγκ της σειράς Diamond League του Μονακό, όταν μετά την κούρσα των 1.500μ. ήρθε στα χέρια με τον συμπατριώτη του Μεντί Μπααλά , με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν αμφότεροι με πεντάμηνο αποκλεισμό και πρόστιμο.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Αφήστε μια απάντηση