Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Έγινε εξ-άλλη!

Έγινε εξ-άλλη!

Αγρίεψε απο την τριάρα της Πόρτο η Μπάγερν και της… έριξε έξι

Εξαγριωμένη απ’ την ήττα στην Πορτογαλία (3-1) εμφανίστηκε η Μπάγερν Μονάχου! Οι Βαυαροί… ισοπέδωσαν στην Γερμανία την ανήμπορη να αντιδράσει Πόρτο με 6-1(!) και πέρασαν στους 4 του Champions League

Σκληρή εκδίκηση για την εκτός έδρας ήττα στο «Ντραγκάο» πήρε η Μπάγερν που προηγήθηκε 5-0 στο ημίχρονο (ρεκόρ σε νοκ-άουτ αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ). Οι Βαυαροί πέρασαν στα ημιτελικά για 5η φορά σε έξι χρόνια και για 4η συνεχόμενη. Ο Τόμας Μίλερ έγινε ο πρώτος Γερμανός σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ, με 27 τέρματα, ξεπερνώντας τον Μάριο Γκόμεζ που είχε 26. Τα γκολ του θριάμβου για τους Βαυαρούς οι Τιάγκο Αλκάνταρα (14’), Μπόατενγκ (21’), Λεβαντόφσκι (27’40’) και Μίλερ (36’) και Τσάμπι Αλόνσο (88’). Το γκολ της Πόρτο ο Τζάκσον Μαρτίνεζ στο 74’.

Το ματς

Οι Βαυαροί είδαν την Πόρτο να τους δίνει χώρο από την αρχή και μετά το 10ο λεπτό, άρχισε το…πάρτι στην άμυνα των «Δράκων» που δίχως τα δύο βασικά ακραία μπακ της, έμοιαζε ανήμπορη ν’ αντιδράσει στις άγριες διαθέσεις των Γερμανών.

Στο 10ο λεπτό ήρθε η προειδοποιητική βολή από τον Λεβαντόφσκι, που πήρε το ριμπάουντ σε απόκρουση του Φαμπιάνο μετά από σουτ του Μίλερ, αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως, ο άνθρωπος που είχε σημειώσει το εκτός έδρας γκολ στο «Ντραγκάο», άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μπερνάτ. Επτά λεπτά αργότερα οι Βαυαροί βρίσκονταν ήδη σε σκορ πρόκρισης, καθώς ο Μπαντστούμπερ με τον Μπόατενγκ, έπαιξαν βόλεϊ με κεφαλιές, μετά από κόρνερ και ο δεύτερος έγραψε το 2-0.

Το 3-0 και το πρώτο προσωπικό γκολ του Λεβαντόφσκι ήρθε στο 27’ όταν ο Λαμ έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Μίλερ έδωσε ύψος στην μπάλα και ο Πολωνός φορ με κεφαλιά σημείωσε το γκολ σε ρυθμούς προπόνησης με κεφαλιά. Ο Μίλερ έγινε ο Γερμανός αρχισκόρερ, με αρκετή δόση τύχης, μιας και ένα σουτ που δεν είχε ιδιαίτερη τύχη, κόντραρε στον Μάρτινς Ιντι και κατέληξε στα δίχτυα για το 4-0. Ωστόσο ο Μίλερ, ήταν κι εκείνος που έφτιαξε το 5-0 με ωραίο κόψιμο της μπάλας στον Λεβαντόφσκι κι αυτός αφού έκανε μια προσποίηση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο μέρος αποτέλεσε τυπική διαδικασία μέχρι το 70’, μιας και οι Βαυαροί, κράτησαν τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα. Κάπου εκεί, η Πόρτο αποφάσισε πως έπρεπε να κάνει μια τελευταία προσπάθεια, μιας και μετά από σέντρα του Εβάντρο στο 74ο λεπτό, ο Τζάκσον από κοντά με κεφαλιά ψαράκι μείωσε σε 5-1, ενώ τρία λεπτά αργότερα σουτ του Κολομβιανού, πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Νόιερ. Κάπου εκεί τελείωσαν τα πάντα, ως προς την πρόκριση, μιας και οι «Δράκοι» δεν μπόρεσαν να ξαναγίνουν απειλητικοί. Ο Μαρκάνο αποβλήθηκε στο 87’ για μαρκάρισμα στον Αλκάνταρα. Ο Τσάμπι Αλόνσο έκανε το 6-1 από αυτό το φάουλ με απευθείας εκτέλεση.

Πηγή:sport-fm.gr