Πέμπτη , 9 Ιούλιος 2020
«Επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου»

«Επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου»

Ανακοίνωση του ΠΣΑΤ για το μαχαίρωμα του δημοσιογράφου Γιάννη Καλογιάννη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) καταδίκασε με ανακοίνωσή του την άνανδρη και «δολοφονική» επίθεση που δέχτηκε στη Λάρισα το μέλος του, Γιάννης Καλογιάννης με συνέπεια τον τραυματισμό του.

Ο ΠΣΑΤ ζητεί την άμεση σύλληψη των δραστών της άνανδρης επίθεσης και καλεί τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, να ενεργήσουν άμεσα, έτσι ώστε να δοθεί οριστικό τέλος σε ανάλογες καταστάσεις που κατ’ επανάληψη έχουν αντιμετωπίσει οι αθλητικοί συντάκτες.

«Ο συνάδελφος, που ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, δέχτηκε επίθεση από δύο άτομα, ο ένας εξ αυτών τον χτύπησε με αιχμηρό αντικείμενο, μέσα στο ραδιοφωνικό σταθμό “ok Radio” την ώρα που παρουσίαζε την εκπομπή του. Πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό το οποίο τόσο ο ΠΣΑΤ και οι αθλητικοί συντάκτες, όσο και σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος, το καταδικάζουν και το οποίο ευτυχώς πέραν ενός ελαφρού τραυματισμού δεν είχε άλλες συνέπειες για την υγεία και τη ζωή του συναδέλφου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως προστίθεται, ο ΠΣΑΤ στέκεται αλληλέγγυος στον Γιάννη Καλογιάννη και καταλήγει: «Η επίθεση αυτή, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων που κατά το παρελθόν έχουν γίνει σε αθλητικούς συντάκτες, είναι προφανές ότι είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου, αλλά όπως και στα προηγούμενα ανάλογα περιστατικά έτσι και τώρα δεν θα φιμώσει τις ελεύθερες και ανεξάρτητες φωνές».

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr