Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Eurobasket 2022: Βγήκε το πρώτο ζευγάρι των «16» -Ισπανία εναντίον Λιθουανίας

Γνωστό έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (7/9) το πρώτο ζευγάρι που προέκυψε για τη φάση των «16» του Eurobasket 2022.

Μετά τη νίκη της επί της Τουρκίας με 72-69 σε ένα συναρπαστικό ματς, η Ισπανία πέρασε ως πρώτη από τον 1ο Όμιλο του Eurobasket 2022 που διεξάγεται στην Τιφλίδα και έτσι στην πρώτη φάση των νοκ-άουτ αναμετρήσεων θα βρει απέναντί της τη Λιθουανία, η οποία νίκησε εύκολα 87-70 τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και κατέλαβε την τέταρτη θέση του 2ου γκρουπ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Eurobasket 2022: «Λύγισε» την Τουρκία και πέρασε ως πρώτη του ομίλου η Ισπανία

Ως πρώτη του 1ου ομίλου θα ταξιδέψει από την Τιφλίδα στο Βερολίνο, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία. Παρά τις πολλές απουσίες της σε αυτό το Eurobasket, η «φούρια ρόχα» στάθηκε στο… ύψος της, νίκησε με 72-69 την Τουρκία με καθοριστικό τον Αλμπέρτο Ντίαθ στο τέλος και κατέλαβε την πρώτη θέση του γκρουπ.

Το σύνολο του Σέρτζιο Σκαριόλο ολοκλήρωσε με 4-1 (νίκες-ήττες) την παρουσία της στη Γεωργία, έχοντας ηττηθεί μόνο από το Βέλγιο, ενώ τη δεύτερη θέση του γκρουπ κατέλαβε η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, πληρώνοντας ουσιαστικά την ήττα από τη Γεωργία του Ηλία Ζούρου.

Πρώτος σκόρερ της Ισπανίας αναδείχτηκε ο Βίλι Ερνανγκόμεθ με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ, 11 πόντους πρόσθεσε ο Λορέντζο Μπράουν (7 ασίστ). Η Τουρκία στηρίχτηκε στους ΝΒΑερ, Τσεντί Οσμάν (20 π.), Φουρκάν Κορκμάζ (16 π. με 3/10 τρίποντα) και Αλπερέν Σενγκούν (14 π., 12 ρ.), ενώ 10 ριμπάουντ μάζεψε ο Σερτάκ Σανλί.

Οι Ίβηρες που δεν είχαν τον Ρούντι Φερνάντεθ λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, θα βρουν στον δρόμο τους τη Λιθουανία, στη «Mercedes-Benz Arena», αγώνα που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο (10/9) και θα είναι ο δεύτερος χρονικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίπαλος της Τουρκίας θα είναι η 3η του 2ου ομίλου, στη φάση των «16», ο τελευταίος χρονικά αγώνας του «μενού» του Σαββάτου (10/9) στο Βερολίνο.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 34-38, 50-56, 69-72

Eurobasket 2022: Νίκησε εύκολα τη Βοσνία και πέρασε ως τέταρτη η Λιθουανία

Ως τέταρτη του 2ου ομίλου προκρίθηκε στη φάση των «16» του Eurobasket 2022 η Λιθουανία, μετατρέποντας σε… περίπατο (87-70) το τελευταίο παιχνίδι της στον 2ο όμιλο της Κολωνίας, απέναντι στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Οι Λιθουανοί ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση με 2-3 (νίκες-ήττες ) και το ερχόμενο Σάββατο (10/9), στο Βερολίνο, θα βρουν στον δρόμο τους την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία. Εκτός διοργάνωσης, παρά το 2-3 Ι(νίκες-ήττες) και το καλό της ξεκίνημα στη φάση των ομίλων έμεινε η Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

O Μάριους Γκριγκόνις του Παναθηναϊκού αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Λιθουανίας με 16 πόντους (4/6 τρίποντα), ενώ μάζεψε και 6 ριμπάουντ. Ο σέντερ των Πέλικανς, Γιόνας Βαλαντσιούνας, σημείωσε double double μία ακόμη φορά με 13 πόντους και 15 ριμπάουντ, όσους είχε και ο Ίγκνας Μπραζντέικις της Ζαλγκίρις, αλλά και ο Άρνας Μπουτκεβίτσιους. Ο σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς, Ντομάντας Σαμπόνις, πέτυχε 12 πόντους για τη «Λιέτουβα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σμολ φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης, Τζάναν Μούσα, με 22 πόντους ήταν ο κορυφαίος της Βοσνίας, ενώ διψήφιος ήταν και ο σέντερ των Μπλέιζερς, Γιουσούφ Νούρκιτς, με 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 28-28, 56-42, 75-59, 87-70

Eurobasket 2022: «Πονοκέφαλος» για Αταμάν ο τραυματισμός του Λάρκιν

Η Τουρκία ολοκλήρωσε ως 2η του 1ου Ομίλου, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της, Εργκίν Αταμάν, να αποκαλύπτει πως ο Σέιν Λάρκιν αντιμετωπίζει εδώ και καιρό τραυματισμό στο δάχτυλο, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από την πρώτη του ομίλου Ισπανία.

Ο Αταμάν εξήγησε πως ο Λάρκιν θα ταξιδέψει με ιδιωτικό αεροσκάφος στην Κωνσταντινούπολη απόψε για να υποβληθεί αύριο, Πέμπτη (8/9) σε μαγνητική τομογραφία, αλλά τόνισε πως θα είναι διαθέσιμος για τα νοκ άουτ ματς στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ο Σέιν Λάρκιν έχει σοβαρό πρόβλημα με το δάχτυλό του. Θα μεταβεί απευθείας στην Κωνσταντινούπολη με ιδιωτικό αεροπλάνο απόψε. Θα ελέγξουμε την κατάστασή του, αφού υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία εκεί. Ο Λάρκιν θα παίξει στα νοκ άουτ στο Βερολίνο, αλλά έχει σοβαρό πρόβλημα από την αρχή. Παρά τη θεραπεία, δεν βελτιώνεται. Έχει εμμονή με αυτό, δεν εμπιστεύεται τον εαυτό του. Έχει αποκτήσει ψυχολογικό πρόβλημα. Θα εξεταστεί νωρίς αύριο το πρωί».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή