Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Euroleague: Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Ολυμπιακός -Κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης για την τέταρτη «κούπα»

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για τη μεγάλη μάχη στον τελικό της Euroleague, σήμερα (21/5) στις 20:00, εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, με φόντο το 4ο αστέρι.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στον 1ο ημιτελικό της Παρασκευής (19/5) της Μονακό με 76-62, με επική ανατροπή και ρεσιτάλ στην 3η περίοδο, και θα συναντήσουν την «βασίλισσα» στον τελικό του Κάουνας, η οποία νίκησε, στον 2ο ημιτελικό του Final-4, την Μπαρτσελόνα με 78-66.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης για 4η φορά στον τελικό

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι στον τελικό, Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά η τέταρτη -με την σημερινή- με την παράδοση να είναι υπέρ των Ισπανών, καθώς έχουν επικρατήσει στους δύο από τους τρεις τελικούς.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε επικρατήσει του Ολυμπιακού στον τελικό της Σαραγόσας το 1995 με 73-61 στην πρώτη τους συνάντηση. Την σκυτάλη πήραν μετά οι «ερυθρόλευκοι», που νίκησαν με εκατοστάρα (100-88) την «βασίλισσα» στο Λονδίνο το 2013. Η τελευταία αναμέτρησή τους, ήταν στην Μαδρίτη το 2015, όπου οι Ισπανοί στην έδρα τους πήραν τον τελικό με 78-59 και κατέκτησαν τον 9ο τους τίτλο.

Euroleague: Με 8.000 οπαδούς του ο Ολυμπιακός στον τελικό του Κάουνας κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του θα παίρνουν ενέργεια τους περίπου 8.000 φιλάθλους του Ολυμπιακού, στα 40 λεπτά που θα διεκδικούν το τρόπαιο απέναντι στην πολυνίκη του θεσμού, Ρεάλ Μαδρίτης.

Πολλοί «ερυθρόλευκοι» οπαδοί προσπάθησαν να βρουν εισιτήρια για το Final-4, αλλά και πτήσεις με τελικό προορισμό το Κάουνας, έστω και μέσω άλλης ευρωπαϊκής πόλης. Μάλιστα, μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό… ακολούθησε παροξυσμός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύο τσάρτερ που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν από την Αθήνα εν τέλει δεν απογειώθηκαν ποτέ και οι φίλαθλοι έμειναν με τη βαλίτσα στο χέρι. Όμως, τέσσερα νέα τσάρτερ μπήκαν στο πλάνο, προκειμένου να μπορέσουν οι Πειραιώτες να «πετάξουν» για τη Λιθουανία, με την ελπίδα πως η αγαπημένη ομάδα τους θα κατακτήσει το τρόπαιο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, από την άλλη, είχε μόλις 1.000 οπαδούς στο πλευρό της στο ευρωπαϊκό clasico με την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό. Ακόμη, αναμένει 500 έως 1.000 περισσότερους υποστηρικτές της τόσο το Σάββατο (20/5) όσο και την Κυριακή (21/5). Πάντως, δεν θα πετάξουν άλλα τσάρτερ από τη Μαδρίτη για το Κάουνας.


Πηγή