Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Euroleague: Ήττα στην Κωνσταντινούπολη για τον Ολυμπιακό, 94-80 από τη Φενέρμπαχτσε [βίντεο] | ΣΠΟΡ

Την ήττα με 94-80 γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Euroleague.

Το αμυντικό «black-out» των Πειραιωτών στην τρίτη περίοδο, όπου δέχθηκαν 30 πόντους (με 7/9 τρίποντα των Τούρκων), χάνοντας το ισχνό προβάδισμα που είχαν από το φινάλε του ημιχρόνου και η αδυναμία τους να βρουν λύσεις σε άμυνα και επίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, κόστισαν στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι «ερυθρόλευκοι», που στερήθηκαν τον προπονητή τους για περισσότερο από ένα ημίχρονο (αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές περίπου 3 λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου, με τον βοηθό του Χρήστο Παππά να αναλαμβάνει την καθοδήγηση της ομάδας), είδαν το ρεκόρ τους να πέφτει στο 12-6 (νίκες-ήττες), παραμένοντας ωστόσο στην τετράδα. Την ίδια ώρα η Φενέρ ανέβηκε στο 8-10 και διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού μετά από απραξία σχεδόν ενός μήνα, λόγω της «επέλασης» του κορωνοϊού στις τάξεις της ομάδας, ενώ σημειώνεται πως οι παίκτες του Μπαρτζώκα ξεκίνησαν προπονήσεις από το προηγούμενο Σάββατο. Κάτι που δικαιολογεί την κακή κατάσταση που βρέθηκαν αρκετές σημαντικές μονάδες των Πειραιωτών.

Τουλάχιστον, το προσεχές παιχνίδι με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έχει ήδη ανακοινωθεί πως αναβάλλεται και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν τη δυνατότητα να ανασυντάξουν δυνάμεις και να βρουν έναν σχετικό ρυθμό, στο παιχνίδι εντός συνόρων με αντίπαλο τον Ιωνικό.

Το ματς

Ένας… μουδιασμένος Ολυμπιακός εμφανίστηκε στο παρκέ του «Ulker Sports and Event Hall» που επέλεξε το σετ παιχνίδι, αλλά παρουσιαζόταν άστοχος στα πρώτα λεπτά. Η συνεργασία Βεζένκοφ με Φαλ, με τον πρώτο να του βγάζει ασίστ και τον δεύτερο να σκοράρει ήταν ό,τι καλύτερο εμφάνισε το σύνολο του Πειραιά στα πρώτα λεπτά, την ώρα που η Φενέρ είχε διάθεση να τρέξει. Μετά το 10-7 των γηπεδούχων (με 5 πόντους του Πολονάρα), η είσοδος του Γιώργου Πρίντεζη (στον πάγκο ο Φαλ) αναμόρφωσε τους «ερυθρόλευκους». Ο πάουερ φόργουορντ της ελληνικής ομάδας πέτυχε 6 πόντους, μάζεψε 3 ριμπάουντ και οδήγησε την ομάδα του σε επιμέρους σκορ 1-10, για το 11-17, στο 10ο λεπτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κακό αμυντικό transition του Ολυμπιακού στην αρχή της 2ης περιόδου επέτρεψε στην ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς να καλύψει τη διαφορά και να πάρει προβάδισμα με βραχεία κεφαλή. Πέντε πόντοι του Χένρι και 2 του Μπίρσεν έφεραν τη Φενερμπατσέ στο +1, 18-17. Ο Πρίντεζης παρέμεινε «στυλοβάτης», αφού με δικό του τρίποντο οι Πειραιώτες προσπέρασαν με 20-22. Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο ΜακΚίσικ έπεσε άτσαλα στο παρκέ και πήρε υποβασταζόμενος τον δρόμο προς τα αποδυτήρια, δείχνοντας να πονά πολύ στο γόνατο (δεν ξανάπαιξε ο Αμερικανός).

Η Φενέρ συνέχισε να «χτυπά» στη ρακέτα με εκφραστή κυρίως τον Μπούκερ, αλλά ακολούθησαν δύο τρίποντα (ένα ακόμη από Πρίντεζη και ένα από τον Σλούκα) για το 24-28 των «ερυθρόλευκων». Με σερί 10-4 και σκόρερ τους Πιερ, Χένρι, Μαχμούτογλου και Πολονάρα, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης, προηγήθηκε εν συνεχεία με 34-32. Και σαν να μην έφτανε που είχε χάσει τον ΜακΚίσικ, ο Ολυμπιακός είδε και τον προπονητή του, Γιώργο Μπαρτζώκα, να παίρνει τον δρόμο προς τα αποδυτήρια, μετά από διπλή τεχνική ποινή για διαμαρτυρίες.

Κρατώντας τα λάθη του στα 3 σε 20 λεπτά (7 η Φενέρ) και με τον Παπανικολάου να το παίρνει προσωπικά, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και πήγαν στο +3 στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός πέτυχε επτά σερί πόντους στο τέλος της 2ης περιόδου, για το 36-39. Και πέρα από την εξαιρετική εμφάνιση του Πρίντεζη, ο Σλούκας είχε 7 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα στο πρώτο μέρος κόντρα στην πρώην ομάδα του.

H άμυνα πρόδωσε τον Ολυμπιακό στην τρίτη περίοδο, όπως φαίνεται και από τους 30 πόντους που δέχτηκε σε αυτό το διάστημα. Αν και στην επίθεση έδειχνε αντίδραση, η ομάδα του Πειραιά υπέπεσε σε 9 λάθη σε αυτό το δεκάλεπτο και επέτρεψε στη Φενέρ να οικοδομήσει διαφορά. Μετά το 61-54 από τρίποντο του Γκούντουριτς, ο Σλούκας με δικό του τρίποντο μείωσε σε 61-57, αλλά ακολούθησε 5-2 από τους γηπεδούχους που ολοκληρώθηκε με buzzer beater τρίποντο του Πιερ, αφού η ελληνική ομάδα δεν σταμάτησε με φάουλ την αντίπαλό (66-59 στο 30ο λεπτό).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το -7 μετετράπη σε -10 (69-59) με νέο τρίποντο του Γκούντουριτς με την έναρξη της 4ης περιόδου για να βρεθεί και στο -15 (74-59) ο Ολυμπιακός, όταν ευστόχησε έξω από τα 6.75 ο Μπίρσεν για τη Φενέρ. Ο Πολονάρα «έγραψε» το 84-65 και το -19 ήταν πλέον μη αναστρέψιμο για τους παίκτες του Ολυμπιακού στα τρία λεπτά που απέμεναν.

Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 94-80

Φενέρμπαχτσε (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Μπίρσεν 5 (1), Χαζέρ 5 (1), Ακπινάρ 1, Μαχμούτογλου 17 (4), Χένρι 11, Πιερ 14 (2), Γκούντουριτς 11 (2), Φλόιντ 2, Μπούκερ 12 (2), Πολονάρα 15 (3), Ντουβερίογλου 1

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 5 (1), Ντόρσεϊ 14 (4), Λαρεντζάκης, Φαλ 6, Σλούκας 14 (2), Μάρτιν 10, Βεζένκοφ 5 (1), Πρίντεζης 12 (2), Παπανικολάου 12 (2), ΜακΚίσικ 2

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 36-39, 66-59, 94-80


Πηγή