Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Euroleague: Ο Ερυθρός Αστέρας παρέδωσε σεμινάρια άμυνας -Κέρδισε τη Ρεάλ στο Βελιγράδι με 65-62

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν έκανε… εκπτώσεις στο Βελιγράδι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 20ή αγωνιστική της Euroleague.

Με φοβερή άμυνα , επικράτησε με 65-62, βελτίωσε το ρεκόρ του σε 11-15 και υποχρέωσε τη «βασίλισσα» στην 4η σερί ήττα της (20-7 στο σύνολο).

Οι δύο ομάδες βάδιζαν πόντο-πόντο στην πρώτη περίοδο, με τον Νταβιντόβατς να οδηγεί επιθετικά τους Σέρβους και τους Ταβάρες-Γιαμπουσέλε να κρατούν τη Ρεάλ «μέσα» στο παιχνίδι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δεύτερη περίοδο ένα μικρό «ξέσπασμα» του Ερυθρού Αστέρα, του έδωσε σταθερό προβάδισμα 6-7 πόντων και την ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 35-28.

Στην τρίτη περίοδο, η Ρεάλ «έσφιξε» την άμυνά της (δέχθηκε μόλις 8 πόντους) και παρά την «αναιμική» παρουσία της στην επίθεση, όπου τα περίμενε όλα από τον Γιούλ, μείωσε στον πόντο (43-42), μετατρέποντας σε απόλυτο ντέρμπι το τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Γιουλ αστόχησε στο «μεγάλο» σουτ που επιχείρησε, και έτσι η Ρεάλ γνώρισε την 7η ήττα της στη Euroleague φέτος

Στο τελευταίο τρίλεπτο, οι 6 σερί πόντοι του Νταβιντόβατς έδωσαν «αέρα» 5 πόντων στους Σέρβους, όμως ο Γιούλ με δύο «μεγάλα» τρίποντα, έφερε ξανά τη διαφορά στον πόντο στα 15’’ πριν το φινάλε. Ο Ιβάνοβιτς δεν αστόχησε στις βολές που κέρδισε αμέσως μετά, ο Γιούλ δεν βρήκε στόχο στο τρίποντο που επιχείρησε στα 3’’ πριν την κόρνα κι ο Ερυθρός Αστέρας πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Νταβιντόβατς (13π.), Ιβάνοβιτς (13π.) και Βόλτερς (12π., 2 τρίπ.) έκαναν τη διαφορά για τους Σέρβους. Από την άλλη πλευρά, δεν μπορούσε να νικήσει… μόνος του τον Ερυθρό Αστέρα ο Γιουλ, που σταμάτησε στους 20 πόντους, με 5/10 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 35-28, 43-42, 65-62


Πηγή