Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Europa Conference League: Κόντρα στην Ελσίνκι απόψε (19:45) ο ΠΑΟΚ, με στόχο το θετικό αποτέλεσμα

Την πρωτεύουσα της Φινλανδίας επισκέπτεται ο ΠΑΟΚ στην έναρξη των υποχρεώσεών του για τον 7ο Όμιλο του UEFA Europa Conference League, καθώς φιλοξενείται από την Ελσίνκι στην «Μπολτ Αρίνα» την Πέμπτη (21/9) στις 19:45.

Οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν μέσα από μία εξουθενωτική διαδικασία τριών προκριματικών γύρων να βρεθούν στους ομίλους της διοργάνωσης, αποκλείοντας κατά σειρά τις Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (0-0 εντός, 1-4 εκτός), Χάιντουκ Σπλιτ (0-0 εκτός, 3-0 εντός) και Χαρτς (1-2 εκτός και 4-0 εντός).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ευελπιστεί να επαναλάβει μία πορεία ανάλογη με αυτή προ διετίας, όταν και είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά του Conference League από τη Μαρσέιγ.

Ωστόσο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν έχει πραγματοποιήσει ανάλογο ξεκίνημα και στη Super League. Τις εντός έδρας νίκες επί των Αστέρα Τρίπολης (3-0) και Κηφισιάς (2-1), διαδέχθηκαν η εκτός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ (1-0) και η πρόσφατη «λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι της Τούμπας με τον Άρη. Ο Λουτσέσκου είναι υποχρεωμένος πλέον να κάνει ροτέισον, με τους Τόμας Κεντζιόρα, Στέφαν Σβαμπ, Χάρη Τσιγγάρα να διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα ενώ στην ενδεκάδα ίσως μπει και ο νεοαποκτηθείς Κιρίλ Ντεσπόντοφ.

Από την άλλη πλευρά, η πρωταθλήτρια Φινλανδίας «υποβιβάστηκε» κατά δύο διοργανώσεις, για να βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ. Στα προκριματικά του UEFA Champions League, αρχικά ξεπέρασε το εμπόδιο της Λάρνε (1-0 εντός, 2-2 εκτός), αλλά αυτό της Μόλντε ήταν πολύ ψηλό (1-0 εντός, 2-0 εκτός). Στο UEFA Europa League δεν είχε τύχη κόντρα στην Καραμπάγκ (δύο ήττες με σκορ 2-1) ενώ στα Play Off του UEFA Europa Conference League απέκλεισε τη Φαρούλ (2-1 εκτός, 2-0 εντός).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πρωτάθλημα, στην πρεμιέρα του Championship Round της Veikkausliiga, η ομάδα του Τόνι Κορκεακούνας μπήκε με το δεξί, κερδίζοντας με 2-0 την Ιντερ Τούρκου, με δυο γκολ που ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο (71’ Χασανέ Μπαντέ, 81’ Μπόγιαν Ραντούλοβιτς) κι αφού η αντίπαλός της είχε μείνει με 10 παίκτες από το 56’. Ετσι, η Ελσίνκι παρέμεινε στην κορυφή με 47 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από την Κουόπιο.

Διαιτητής της αναμέτρησης στην «Μπολτ Αρίνα», της οποίας ο χλοοτάπητας είναι συνθετικός, θα είναι ο Μάριαν Μπάρμπου από τη Ρουμανία.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ελσίνκι (Τόνι Κορκεακούνας): Εστ, Σοϊρί, Τένιο, Τοϊβιο, Ραϊτάλα, Λίνγκμαν, Κανελλόπουλος, Τανάκα, Κέσκινεν, Ραντούλοβιτς, Χοστίκα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς, Σαμάτα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή