Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Europa League: Η Σεβίλη με γκολ στο ‘88 «καθάρισε» τη Γουλφς και πάει για το έκτο

Europa League: Η Σεβίλη με γκολ στο ‘88 «καθάρισε» τη Γουλφς και πάει για το έκτο

Είναι σα να παίζει στη δική της… παιδική χαρά. Το Europa League είναι η δική της διοργάνωση και κάθε φορά η Σεβίλλη φροντίζει να το υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση. Τώρα ήταν καλεσμένη στη γιορτή της η Γουλβς. Μόνο που οι Λύκοι έμειναν σχεδόν σε όλο το ματς θεατές. Κλείστηκαν στην άμυνά τους, έδιωχναν άτσαλα και περίμεναν. Τελικά συνέβη το αναπόφευκτο. Οι Ανδαλουσιανοί βρήκαν το γκολ στο 88′ και με το 1-0 πάνε στον ημιτελικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δύο ακόμα βήματα από την έκτη κατάκτηση του τροπαίου.

Η αναμέτρηση όμως είχε ξεκινήσει με τον εντελώς αντίθετο τρόπο. Η Γουλβς βρήκε άμεσα χώρους και σε μία αντεπίθεση (13′) ασταμάτητος ο Τραορέ πάτησε περιοχή, με τον Χεσούς Νάβας να τον ανατρέπει. Ωστόσο, ο Ραούλ Χιμένες που είχε ευστοχήσει και στα 21 πέναλτι που εκτέλεσε στην καριέρα του, ήταν η στιγμή του πρώτου λάθους. Βασικά ήταν ο Μπόνο που το… ψάρεψε και τον νίκησε, επιλέγοντας σωστή γωνία.

Από εκεί και μέχρι το φινάλε, οι Λύκοι πέρασαν ελάχιστες φορές το κέντρο. Η κατοχή της μπάλας για εκείνους έμεινε στο 27%, μετους Σεβιγιάνους να παλεύουν να βρουν την τρύπα στην αντίπαλη άμυνα. Αυτό συνέβη με το φάουλ του Μπανέγα και τη γυριστή κεφαλιά του Οκάμπος (88′), ο οποίος στην πιο παραγωγική χρονιά του σε ευρωπαϊκό έδαφος έφτασε τα 17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Και τώρα η Σεβίλλη πάει στα ραντεβού της Κυριακή όπου θα κοντραριστεί με τη Γιουνάιτεντ. Μόνο που τις προηγούμενες πέντε φορές που έφτασε στους “4”, σήκωσε και την κούπα…

Γουλβς (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ρουί Πατρίσιο, Κόουντι, Σάις, Μπολί, Ρουμπέν Νέβες, Βινάγκρε, Ντόχερτι, Ντεντόνκερ, Ζοάο Μουτίνιο (71′ Νέτο), Τραορέ (79′ Ζότα), Ραούλ Χιμένες

Σεβίλλη (Χουλέν Λοπετέγκι): Μπόνο, Ντιέγκο Κάρλος, Κουντέ, Ρεγκιλόν, Χεσούς Νάβας, Φερνάντο, Χορδάν (89′ Βάσκες), Μπανέγα, Οκάμπος, Σούσο (85′ Μουνίρ), Εν Νεσίρι (85′ Ντε Γιονγκ).

Την ίδια ώρα, η Σαχτάρ Ντόνετσκ έδειξε ότι είναι κλάσεις ανώτερη από τη Βασιλεία, τη διέλυσε με 4-1 και προχώρησε στις «4» καλύτερες ομάδες του Europa League ξανά μετά το 2016. Αντίπαλός της στον ημιτελικό η Ίντερ.

Η τριάρα απέναντι στη Βόλφσμπουργκ ήταν απλά το ορεκτικό, αρκετό για να πάρει το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας. Το διαφορετικό περιβάλλον του «Γκελζενκίρχεν» όχι μόνο δεν ξένισε την Σαχτάρ, αλλά της έδωσε… οίστρο για ακόμα μεγαλύτερο ρεσιτάλ.

Η διαφορά δυναμικότητας απέναντι στη Βασιλεία αποδείχθηκε περίτρανα και καλύτερα από όποια θεωρία μέσα στο χορτάρι, με την ομάδα του Λουίς Κάστρο να επιβάλλεται κυριαρχικά απέναντι στους Ελβετούς (4-1) και στο τέλος να πανηγυρίζει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Europa League για πρώτη φορά μετά το 2016.

Η αρχή έγινε με τα δύο γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο. Ο Μοράες ευστόχησε σε πέναλτι μόλις στο 2′, ο Τάισον έγινε ο εκφραστής μιας εκπληκτικής συνεργασίας από τέσσερις παίκτες και το άμεσο 2-0 έστρωσε τον δρόμο της άνετης πρόκρισης (ο Αντόνιο είχε και δοκάρι στο 39′). Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πάτρικ ανέλαβε κι εκείνος εύστοχα την εκτέλεση πέναλτι στο 75′, με τον Ντόντο να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 4-0, προτού ο Φαν Βόλφσβινκελ μειώσει για το γκολ της ελάχιστης τιμής στο 90+2′.

Πλέον, καλείται να ξεπεράσει τον προ τετραετίας εαυτό της, όποτε και είχε αποκλειστεί από τη Σεβίλλη (ποια άλλη;) και να φτάσει τελικό για πρώτη φορά μετά το «χρυσό» 2009, όταν και τον συνδύασε με κατάκτηση. Αντίπαλός της, όμως, θα είναι το μεγάλο φαβορί, η Ίντερ, σε ένα ματς που προμηνύεται συναρπαστικό (16/8, 22:00).

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Λουίς Κάστρο): Πιάτοφ, Ντοντό, Κρυβτσόφ, Μπόνταρ, Ματβιλιένκο, Αντόνιο (85′ Μαϊκόν), Στεπανένκο, Μάρλος (72′ Σόλομον), Πάτρικ (78′ Κοβαλένκο), Τάισον (85′ Τέτε), Μόραες (85′ Φερνάντο)

Βασιλεία (Μαρσέλ Κόλερ): Νίκολιτς, Πετρέτα, Βαν ντερ Βερφ (73′ Ραμίρες), Αλντερέτε, Βίντμερ, Φράι, Κάμπο, Τζάκα (60′ Μαρσάντ), Στόκερ (73′ Φαν Βόλφσβινκελ), Πουλουλού, Αρτούρ (73′ Αντεμί)

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή