Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Europa League: Η UEFA όρισε Τούρκο διαιτητή στο ματς του ΑΠΟΕΛ, αλλά μετά τον αντικατέστησε

Europa League: Η UEFA όρισε Τούρκο διαιτητή στο ματς του ΑΠΟΕΛ, αλλά μετά τον αντικατέστησε

Ένα σημαντικό για τη συνέχειά του στο Europa League παιχνίδι δίνει το βράδυ της Πέμπτης (28/11, 22:00) ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος φιλοξενείται από τη Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων.

Η UEFA αποφάσισε να ορίσει Τούρκο διαιτητή στο συγκεκριμένο ματς, ωστόσο μετά τις αντιδράσεις των ανθρώπων του κυπριακού συλλόγου και την παρέμβαση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Μεγαλονήσου, άλλαξε την αρχική της επιλογή.

Σημειώνεται πως, από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, το 1974, δεν έχει οριστεί ποτέ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ Τούρκος διαιτητής. Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία το έκανε πρώτη φορά, με τον 39χρονο Χαλίς Οζάχια. Όμως, έπειτα από τις αντιδράσεις, επέλεξε τελικά να στείλει στο Λουξεμβούργο τον γνωστό Ιταλό ρέφερι, Τζανλούκα Ρόκι.

«Ευχαριστούμε την ΚΟΠ και τον πρόεδρο της Γιώργο Κούμα για την συμβολή του, στις συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν σήμερα έτσι ώστε να γίνει εφικτή η αλλαγή στους διαιτητές του ευρωπαϊκού μας αγώνα. Ο ορισμός Τούρκων διαιτητών για πρώτη φορά σε αγώνα της ομάδας μας, μετά το 1974, ήταν ατυχής και χαιρόμαστε που η UEFA κατανοεί τον λόγο που ζητήσαμε την αλλαγή», αναφέρει στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ.




Πηγή