Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Europa League και Conference League: Τα σενάρια πρόκρισης για τις ελληνικές ομάδες στις δύο διοργανώσεις

Καθοριστικούς αγώνες έχουν το βράδυ της Πέμπτης (30/11) οι τέσσερις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν σε Europa League και Europa Conference League.

Οι τρεις του Europa League, AEK, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα δώσουν αγώνες… επιβίωσης για μια θέση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ο ΠΑΟΚ (που έχει ήδη εξασφαλιστεί σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις), για την κορυφή του ομίλου του στο Conference League.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η UEFA δημοσίευσε ένα θέμα στην ιστοσελίδα της με τα σενάρια για τους ομίλους του Europa League και του Conference League, που αφορούν και τις ελληνικές ομάδες.

Τα σενάρια για τις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Europa League:

Έχουν καταλάβει μια από τις δύο πρώτες θέσεις: Αταλάντα και Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Δεν μπορούν να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις: Χάκεν Ρακόφ, Σέριφ Τιρασπόλ και Μπάτσκα Τόπολα.

Μπορούν να καταλάβουν μια από τις δύο πρώτες θέσεις των ομίλων τους την 5η αγωνιστική: Μπράιτον, Φράιμπουργκ, Λίβερπουλ, Μαρσέιγ, Μόλντε, Καραμπάγκ, Ρέιντζερς, Μπέτις, Ρεν, Ρόμα, Σλάβια Πράγας, Σπόρτινγκ, Τουλούζ, Βιγιαρεάλ και Γουέστ Χαμ.

Η Λίβερπουλ, η Μαρσέιγ και η Μπέτις μπορούν να είναι νικητές των ομίλων τους την 5η αγωνιστική, όπως και Αταλάντα, Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Μπορούν να μείνουν εκτός των δύο κορυφαίων θέσεων την 5η αγωνιστική: ΑΕΚ, Άγιαξ, Άρης Λεμεσού, Λίντσερ, Μακάμπι Χάιφα, Μόλντε, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Καραμπάγκ, Σερβέτ, Σπάρτα Πράγας, Στουρμ Γκρατς και Ουνιόν Σεν Ζιλουά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορούν να μείνουν στην τέταρτη θέση την 5η αγωνιστική οι Χάκεν, Ρακόφ, Σέριφ και Μπάτσκα Τόπολα .

1ος Όμιλος

30/11: Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός, Μπάτσκα Τόπολα – Γουέστ Χαμ
14/12: Γουέστ Χαμ – Φράιμπουργκ, Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα

Η Γουέστ Χαμ θα καταλάβει μια από τις δύο πρώτες θέσεις, εάν κερδίσει την Μπάτσκα Τόπολα ή εάν ο Ολυμπιακός δεν κερδίσει τη Φράιμπουργκ.

Η Φράιμπουργκ θα προκριθεί εάν αποφύγει την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορέσει να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις, εάν δεν κερδίσει τη Φράιμπουργκ. Η ελληνική ομάδα θα τερματίσε στην τρίτη θέση και θα παίξει στα πλέι οφ του γύρου των νοκ-άουτ του Conference League, εάν φέρει ισοπαλία και η Μπάτσκα Τόπολα χάσει.

Η Μπάτσκα Τόπολα δεν μπορεί να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις. Θα είναι οριστικά στην τέταρτη θέση, εάν συγκεντρώσει λιγότερους βαθμούς απέναντι στη Γουέστ Χαμ από ό,τι ο Ολυμπιακός απέναντι στη Φράιμπουργκ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2ος Όμιλος

30/11: ΑΕΚ – Μπράιτον, Μαρσέιγ – Άγιαξ
14/12: Άγιαξ – ΑΕΚ, Μπράιτον – Μαρσέιγ

Η Μαρσέιγ θα καταλάβει μια από τις δύο πρώτες θέσεις, εάν κερδίσει τον Άγιαξ ή εάν η Μαρσέιγ φέρει ισοπαλία και η ΑΕΚ δεν κερδίσει την Μπράιτον. Η γαλλική ομάδα θα εξασφαλίσει την παρουσία της στη φάση των «16» ως νικήτρια του ομίλου, εάν κερδίσει και ο αγγλικός σύλλογος ηττηθεί από την Ένωση.

Η Μπράιτον θα «κλειδώσει» μια από τις δύο πρώτες θέσεις, εάν κερδίσει την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ δεν θα μπορέσει να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις, εάν χάσει από την Μπράιτον.

Ο Άγιαξ δεν θα μπορέσει να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις, εάν δεν κερδίσει τη Μαρσέιγ. Ο ολλανδικός σύλλογος θα είναι οριστικά στην τέταρτη θέση, εάν δεν κερδίσει και η ΑΕΚ .

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

6ος Όμιλος

30/11: Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός, Μακάμπι Χάιφα – Ρεν
06/12: Βιγιαρεάλ – Μακάμπι Χάιφα
14/12: Ρεν – Βιγιαρεάλ, Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα

Η Ρεν θα καταλάβει μια από τις δύο πρώτες θέσεις, εάν νικήσει τη Μακάμπι Χάιφα, ή εάν φέρει ισοπαλία και ο Παναθηναϊκός δεν κερδίσει τη Βιγιαρεάλ.

Η Βιγιαρεάλ θα εξασφαλίσει μια από τις δύο πρώτες θέσεις, εάν κερδίσει τον Παναθηναϊκό και η Μακάμπι Χάιφα δεν κερδίσει τη Ρεν.

Ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορέσει να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις, εάν χάσει από τη Βιγιαρεάλ.

Η Μακάμπι Χάιφα δεν θα μπορέσει να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις, εάν δεν κερδίσει τη Ρεν και η Βιγιαρεάλ τον Παναθηναϊκό.

Conference League:

Έχουν «κλειδώσει» μια από τις δύο πρώτες θέσεις: Κλαμπ Μπριζ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ΠΑΟΚ και Βικτόρια Πλζεν (ως νικήτρια του ομιλου της).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν μπορούν να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις: Αμπερντίν, Μπεσίκτας, Μπρέινταμπλικ, Ελσίνκι και Σπαρτάκ Τρνάβα.

Μπορούν να εξασφαλίσουν μια από τις δύο πρώτες θέσεις την 5η αγωνιστική: Αστάνα, Άστον Βίλα, Μπόντο Γκλιμτ, Φενερμπαχτσέ, Φιορεντίνα, Γάνδη, Λέγκια, Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Νόρντζελαντ και Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Μπορούν να αναδειχθούν νικητές των ομίλων τους από την 5η αγωνιστική: Άστον Βίλα, Μπόντο Γκλιμτ, Φενερμπαχτσέ, Φιορεντίνα, Γάνδη, Λέγκια και Λιλ, μαζί με Κλαμπ Μπριζ και ΠΑΟΚ.

Μπορούν να είναι εκτός των δύο κορυφαίων θέσεων την 5η αγωνιστική: Άλκμααρ, Μπαλκάνι, Τσουκαρίτσκι, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Κλάκσβικ , Λουγκάνο, Ολύμπια Λιουμπλιάνα, Ζόρια, Ζρίνσκι.

Δεν μπορούν να προκριθούν ή να αποκλειστούν την 5η αγωνιστική: Φερεντσβάρος, Γκενκ και Λουντογκόρετς.

7ος Όμιλος

30/11: Ελσίνκι – Αμπερντίν, Άιντραχτ Φρανκφούρτης – ΠΑΟΚ
14/12: ΠΑΟΚ – Ελσίνκι, Αμπερντίν – Άιντραχτ Φρανκφούρτης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη εξασφαλίσει μια από τις δύο πρώτες θέσεις. Θα καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου και θα προκριθεί απευθείας στη φάση των «16» εάν κερδίσει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχει ήδη εξασφαλίσει μια από τις δύο πρώτες θέσεις. Θα παίξει στα πλέι οφ των νοκ-άουτ ως δεύτερη, εάν χάσει από τον ΠΑΟΚ.

Η Αμπερντίν και η Ελσίνκι δεν μπορούν να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις.


Πηγή