Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Europa League: Σύνδεσμος οπαδών της Λάτσιο έκανε επίτιμο μέλος τον Τέιλορ, τον διαιτητή του Σεβίλλη-Ρόμα

Μπορεί ο Άντονι Τέιλορ να βρέθηκε στο στόχαστρο των οπαδών της Ρόμα για τις αποφάσεις του στον τελικό του Europa League κόντρα στη Σεβίλλη, αλλά αυτοί της Λάτσιο τον αποθεώνουν.

Ο Άγγλος διαιτητής, που έβγαλε από το τσεπάκι του 14 κίτρινες κάρτες στον τελικό του Europa League στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης, ανέτρεψε μια απόφαση για πέναλτι και απέρριψε μια ακόμα που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πλευράς Ρωμαίων, προκάλεσε κύμα οργής στις τάξεις των «τζιαλορόσι». Όχι μόνο των υποστηρικτών της ομάδας, αλλά και των ανθρώπων της, όπως του Ζοσέ Μουρίνιο και των ποδοσφαιριστών του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, οι αποφάσεις του Τέιλορ «αγκαλιάστηκαν» από τους τιφόζι της μεγάλης αντιπάλου της Ρόμα, της συμπολίτισσας Λάτσιο. Οι «λατσιάλι» έσπευσαν να τον υπερασπιστούν τον Άγγλο ρέφερι, επιδεικνύοντας ένα πανό με το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια της νίκης τους με 2-0 επί της Εμπολι, εκτός έδρας, το Σάββατο 3 Ιουνίου.

Ένας οπαδός ντυμένος ως χορευτής φλαμένκο -ως φόρος τιμής στην τέχνη που είναι συνώνυμη με την περιοχή της Ανδαλουσίας- παρέλασε γύρω από το εκτός έδρας γήπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ ένας σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της Λάτσιο που εδρεύει στην Πομέζια, νοτιοδυτικά της Ρώμης, ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι θα ανακηρύξει τον Τέιλορ επίτιμο μέλος στην ετήσια συνέλευσή του.

Η ανακοίνωση έγραφε: «Σύμφωνα με τη ρητή επιθυμία των μελών μας, θα ανακηρύξουμε επίτιμο μέλος τον Άντονι Τέιλορ. Έχει πέσει θύμα βάρβαρης επιθετικότητας από τους οπαδούς της Ρόμα μετά την ολοκλήρωση του συναρπαστικού και απολαυστικού τελικού του Europa League. Καλούμε τα μέλη μας να προσέλθουν μαζικά σε αυτήν την εκδήλωση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Europa League: Ακόμη «βράζουν» στη Ρόμα με τη διαιτησία του Τέιλορ -Έρευνα για τις αποφάσεις του ξεκίνησε η UEFA

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον τελικό στην «Πούσκας Αρένα», ο Μουρίνιο περίμενε τον Βρετανό ρέφερι στο πάρκινγκ του γηπέδου και του επιτέθηκε αποκαλώντας τον «γα@@η ντροπή», ενώ κατά την αποχώρησή του από τη χώρα ο διαιτητής δέχθηκε επίθεση από οπαδούς των «τζιαλορόσι» στο αεροδρόμιο.

Παρά τα όσα επιβαρυντικά υπάρχουν για τη Ρόμα και τους ανθρώπους της αναφορικά με τη συμπεριφορά τους προς τον Τέιλορ, η UEFA ξεκίνησε έρευνα και για τις αποφάσεις του Άγγλου διαιτητή στον τελικό του Europa League. Άλλωστε, αρκετές φάσεις σήκωσαν μπόλικη κουβέντα και σε καμία περίπτωση η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία δεν θέλει το προϊόν να υποβαθμίζεται -ακόμη και με αυτόν τον τρόπο.


Πηγή