Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Europea League: Νίκη με ανατροπή 2-1 για την Αταλάντα επί του Ολυμπιακού -Όλα ανοικτά για τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη [βίντεο]

Μπορεί ο Ολυμπιακός να πήγε με προβάδισμα (0-1) στο ημίχρονο του αγώνα με την Αταλάντα, ωστόσο έφυγε με την ήττα από το Μπέργκαμο, στο ματς των πλέι οφ του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με τον Τικίνιο στο 16′, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, αλλά οι «μπεργκαμάσκι» γύρισαν το ματς μέσα σε τρία λεπτά, χάρη σε δύο τέρματα του Τζιμσίτι στο 61′ και το 63′. Έτσι, η ιταλική ομάδα πήρε μικρό προβάδισμα για τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, που θα κρίνει ποια από τις δύο θα προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa league.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επαναληπτικός του Ολυμπιακού με την Αταλάντα είναι σε μία εβδομάδα, στις 24 Φεβρουαρίου, στο γήπεδο Καραϊσκάκη (19:45). Εκεί η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα τα δώσει όλα για να προκριθεί στη φάση των «16» επί του συνόλου του Τζανπιέρο Γκασπερίνι, όπου ήδη περιμένουν οι οκτώ ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στη φάση των ομίλων.

Το παιχνίδι

Η πειραϊκή ομάδα αιφνιδίασε στο πρώτο ημίχρονο τους γηπεδούχους, προηγήθηκε, αλλά έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το «Gewiss Stadium». Έτσι, η ρεβάνς του Φαλήρου, την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, θα έχει αρκετή δουλειά.

Σε τακτικό επίπεδο ο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα όπως αναμενόταν, δηλαδή με τρεις κεντρικούς αμυντικούς σε σχηματισμό 5-4-1 ή 3-4-3 σε φάση επίθεσης, αλλά η έκπληξη είχε να κάνει με την παρουσία μόνο ενός αμυντικού χαφ, του Εμβιλά. Επίσης, στην επίθεση επέλεξε να ξεκινήσει με τον Ονιεκούρου και στην κορυφή τον Τικίνιο.

Ο Βραζιλιάνος στράικερ ήταν αυτός που απάντησε με γκολ στην ευκαιρία του Μουριέλ στο 8′, που αστόχησε από καλή θέση, ανοίγοντας το σκορ για τον Ολυμπιακό στο 16ο. Ο Τικίνιο πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή των γηπεδούχων και με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Μούσο για το 0-1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, οι Πειραιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουν στο 34′, όταν ο Ονιεκούρου έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή από τον Τολόι, αλλά ο Νιγηριανός, που δεν φημίζεται για τα τελειώματά του, σούταρε κάκιστα με το αριστερό πόδι και σπατάλησε την καλή στιγμή για την ομάδα του.

Στο 45′ ο Πεσίνα πέτυχε γκολ, αλλά τα όσα έγιναν ελέγχθηκαν με το VAR και το τέρμα δεν μέτρησε, καθώς ο Μουριέλ που δημιούργησε τη φάση, ήταν οφσάιντ. Με το εις βάρος της σκορ να ζητεί τουλάχιστον ένα γκολ, ήταν προφανές ότι η Αταλάντα θα πίεζε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο -και αυτό έγινε.

Ο Γκασπερίνι επενέβη διορθωτικά στο παιχνίδι, περνώντας τον Κουπμάινερς και ο Ολλανδός έδωσε ποιότητα το παιχνίδι της ομάδας του, με την μπάλα να περνά από τα πόδια του. Τελικά, οι «μπεργκαμάσκι» εκμεταλλεύτηκαν ένα κακό τρίλεπτο του Ολυμπιακού και δεν βρήκαν μόνο το γκολ της ισοφάρισης αλλά κι εκείνο της ανατροπής.

Στο 61′ ο Τζιμσίτι έκανε το 1-1 με κεφαλιά, με τον πάγκο του Ολυμπιακού να διαμαρτύρεται ότι δεν υπήρχε κόρνερ στη φάση που προηγήθηκε. Πριν συνέλθει από την ισοφάριση, η ελληνική ομάδα βρέθηκε να χάνει με γκολ και πάλι από τον Αλβανοελβετό στο 63′, μετά από κακό διώξιμο του Σισέ και τον Αγκιμπού να «στρώνει» άθελά του στον σκόρερ, ο οποίος χάρισε στην Αταλάντα μια σημαντική νίκη και το μικρό προβάδισμα πρόκρισης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αταλάντα – Ολυμπιακός 2-1

Αταλάντα (Τζανπιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Μέλε (87′ Χάτεμπερ), Ντε Ρουν (72′ Φρόιλερ), Πεσίνα (46′ Κουπμάινερς), Πετζέλα, Μαλινόφσκι (65′ Μιχάιλα), Πάσαλιτς, Μουριέλ (46′ Μπογκά)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (85′ Μποιυχαλάκης), Αγκ. Καμαρά, Μασούρας (64′ Μ. Καμαρά), Ονιεκούρου (85′ Ρόνι Λόπες), Τικίνιο (72′ Ελ Αραμπί)


Πηγή