Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

FIFA: «Δεν προτείναμε ποτέ Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια», λέει ο Ινφαντίνο

«Η FIFA δεν πρότεινε ποτέ ένα Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια», αλλά μελέτησε μόνο τη «σκοπιμότητά» του.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο Τζιάνι Ινφαντίνο, υποχωρώντας μπροστά στην πολυάριθμη αντίθεση που προκλήθηκε από αυτό το αμφιλεγόμενο έργο και λέγοντας ότι τώρα στρέφεται προς συμφωνία «συμβιβασμού».

«Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής: Η FIFA δεν πρότεινε ποτέ Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια», είπε ο Ινφαντίνο από το βήμα στο ετήσιο συνέδριο της διεθνούς ομοσπονδίας στη Ντόχα του Κατάρ, όπου αυτό το φλέγον ζήτημα δεν έχει καν τεθεί στην ημερήσια διάταξη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το τελευταίο Συνέδριο της FIFA (το 2021) έδωσε εντολή με ψηφοφορία στη διοίκηση της FIFA να μελετήσει τη σκοπιμότητα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια», υπενθύμισε.

«Η FIFA δεν πρότεινε απολύτως τίποτα. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν εφικτό και ότι θα είχε επιπτώσεις, αντίκτυπο. Η επόμενη φάση είναι διαβούλευση, συζήτηση, εξεύρεση συμφωνίας και συμβιβασμοί», συνέχισε.

Αφήνοντας τον διευθυντή ανάπτυξής της, τον Γάλλο Αρσέν Βενγκέρ, να υποστηρίξει από τον Μάρτιο του 2021 τη μετάβαση σε Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια, ενώ από το 1930 γινόταν κάθε τέσσερα χρόνια για τους άνδρες και από το 1991 για τις γυναίκες, η FIFA υποσχέθηκε περισσότερα έσοδα «αλληλεγγύης» σε κάθε ομοσπονδία της εάν η μεταρρύθμιση ήταν επιτυχής.

Είχε εξασφαλίσει την υποστήριξη των αφρικανικών και ασιατικών ομοσπονδιών, ωστόσο πάσχιζε να πείσει ότι ήταν πραγματικά ανοιχτή σε όλες τις επιλογές. να μεταρρυθμίσει το διεθνές ημερολόγιο μετά το 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά του Μουντιάλ διετίας είχε ταχθεί και ο πρόεδρος της UEFA

Ο Πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, επικεφαλής του μετώπου άρνησης με τη Conmebol, είπε ότι ήταν πεπεισμένος στις αρχές Μαρτίου ότι το έργο, το οποίο απειλεί άμεσα το Champions League και τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, είναι πλέον «αποκλεισμένο».

Μετά από αυτήν την πτώση, θα είναι απαραίτητο να φανεί ποια κατεύθυνση παίρνει τώρα η μεταρρύθμιση του ημερολογίου. Κάποιοι παραπέμπουν στην επιστροφή του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, ένα μίνι τουρνουά με οκτώ εθνικές ή μια διεύρυνση.

«Χρειάζεται συζήτηση για να βρεθεί αυτό που είναι καλύτερο για όλους. Οι μεγάλοι πρέπει να γίνουν μεγαλύτεροι και οι μικροί πρέπει επίσης να επωφεληθούν. Γι’ αυτό σας ευχαριστώ όλους για τη συνεισφορά σας», κατέληξε ο Ινφαντίνο.


Πηγή