Δευτέρα , 30 Ιανουάριος 2023

FINA: Η Ομοσπονδία πλωτού Στίβου απέκλεισε 9 μήνες τον Ρίλοφ -Υποστηρίζει την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

H διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου (FINA) ανακοίνωσε σήμερα ότι τιμώρησε με αποκλεισμό εννέα μηνών, τον Ρώσο «χρυσό» Ολυμπιονίκη Εβγκένι Ρίλοφ, επειδή συμμετείχε σε συγκέντρωση στη Μόσχα, για την υποστήριξη της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Ρίλοφ, ο οποίος κέρδισε το χρυσό στα 100 και 200 μέτρα ύπτιο στους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ήταν μεταξύ πολλών αθλητών που παρακολούθησαν μία εκδήλωση στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, που διοργάνωσε τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφίες «έδειχναν» τον Ρίλοφ, να παρελαύνει με τα μετάλλιά του και το γράμμα «Ζ» (φερόμενο σύμβολο της εισβολής στην Ουκρανία) στη στολή του.

Η FINA ανέφερε ότι η απόφαση αποκλεισμού ήρθε «μετά την παρουσία και τη συμπεριφορά του κ. Ρίλοφ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Λουζνίκι στη Μόσχα».

 Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από τον Ρίλοφ, ο οποίος έχασε επίσης τη συμφωνία χορηγίας του με την κατασκευάστρια μαγιό Speedo λόγω της παρουσίας του στην εκδήλωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η FINA έχει ήδη ακυρώσει όλες τις διοργανώσεις της που ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στη Ρωσία και απαγόρευσε σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές και αξιωματούχους να συμμετέχουν στους αγώνες της μέχρι το τέλος του έτους.

Αντέδρασε το Κρεμλίνο

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η επίσημη αντίδραση από την πλευρά της Ρωσίας. «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι απολύτως αντίθετο με τις ιδέες του αθλητισμού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχετικά με την απόφαση της FINA να τιμωρήσει τον Ρίλοφ.

«Όταν οι ισχυρότεροι αθλητές χάνουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, αυτό βλάπτει τελικά τις διεθνείς ομοσπονδίες και τους διεθνείς αγώνες», πρόσθεσε.


Πηγή