Σάββατο , 24 Σεπτέμβριος 2022

Formula 1: Επίτιμος πολίτης Βραζιλίας ο Lewis Hamilton

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, έγινε επίτιμος πολίτης της Βραζιλίας.

H Kάτω Βουλή του Kοινοβουλίου της γιγαντιαίας χώρας της Λατινικής Αμερικής ψήφισε σχετικό νομοσχέδιο και έτσι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 έγινε επίτιμος Βραζιλιάνος πολίτης.

Η κίνηση είχε προταθεί από τον βουλευτή Αντρέ Φιγκεϊρέδο μετά το περσινό grand prix στο Σάο Πάουλο, στο οποίο ο Βρετανός πιλότος ξεδίπλωσε τη σημαία της Βραζιλίας μετά τον θρίαμβο του στην πίστα Interlagos.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Φιγκεϊρέδο, μέλος του Δημοκρατικού Εργατικού Κόμματος της Βραζιλίας, επαίνεσε τον πιλότο της Mercedes που τίμησε τη χώρα στον περσινό αγώνα και σημείωσε ότι πάντα υποστήριζε τον αείμνηστο Βραζιλιάνο και τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Άιρτον Σένα, ως είδωλο της παιδικής του ηλικίας.

Η ψηφοφορία στο Κογκρέσο ήταν σε μεγάλο βαθμό συμβολική καθώς η συζήτηση διήρκεσε περίπου 10 λεπτά. Ορισμένα μέλη του Κογκρέσου, ωστόσο, αντιμετώπισαν το νομοσχέδιο με κριτική.

«Αναγνωρίζω τα επιτεύγματα του Χάμιλτον… αλλά αυτό το νομοσχέδιο καθιστά σαφές ότι δεν αντιμετωπίζουμε τα διαρθρωτικά προβλήματα της Βραζιλίας ως προτεραιότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τιάγκο Μιτραούντ του Νέου Κόμματος.


Πηγή