Πέμπτη , 6 Οκτώβριος 2022

Formula 1: Επική νίκη Sainz, στο βάθρο ο Hamilton σε έναν τρελό αγώνα με τρομερές μάχες

Πρώτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1 για τον Carlos Sainz σήμερα στο Silverstone σε έναν επικό αγώνα.

Δεύτερος τερμάτισε ο Segio Perez (από την τελευταία θέση) και στην τρίτη ο Lewis Hamilton με μια σαφώς αναβαθμισμένη Mercedes με την οποία θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει τη νίκη υπό προϋποθέσρις και αν δεν υπήρχε αυτοκίνητο ασφαλείας περίπου 20 γύρους πριν το τέλος του αγώνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Formula 1: Οι δύο εκκινήσεις του αγώνα

Ο αγώνας στο Silvertone είχε δύο εκκινήσεις. Στην πρώτη πριν το ατύχημα του Zhou (είναι καλά, επέστρεψε και στα paddok) ο Verstappen εκκίνησε καταπληκτικά και προσπέρασε τον Carlos Sainz. Επίσης καταπληκτικά εκκίνησε ο Lewis Hamilton ο οποίος από την πέμπτη θέση της εκκίνησης βρέθηκε στην τρίτη προσπερνώντας τον Charles Leclerc και τον Segio Perez. 

Ωστόσο ο αγώνας αμέσως διακόπη λόγω της σφοδρής σύγκρουσης του Zhou. Επανεκκίνησε μια ώρα αργότερα με τις θέσεις εκκίνησης που είχαν προκύψει από τις χθεσινές κατακτήριες. 

Στη δεύτερη εκκίνηση ο Sainz εκκίνησε καλά και έφυγε πρώτος, ο Verstappen έμεινε δεύτερος και ξεκίνησε το κυνήγι. Ωστόσο συγκρούστηκαν ο Segio Perez με τον Charles Leclerc. Εμειναν στον αγώνα, ο Perez μπήκε σύντομα στα pit για αλλαγές και έμεινε αρκετά πίσω. O Leclerc συνέχισε ως το τέλος με σπασμένη αεροτομή.

Sainz και Verstappen έδωσαν σκληρή μάχη για την πρώτη θέση. Ο Ολλανδός βρέθηκε στην πρώτη θέση μετά από λάθος του Ισπανού που βγήκε εκτός. Παρέμεινε στη δεύτερη θέση και στο κυνήγι του Verstappen τον οποίο και πέρασε λίγο αργότερα, όπως και ο Charles Leclerc καθώς το μονοθέσιο του Verstappen παρουσίασε πρόβλημα. Θεωρήθηκε ότι είχε αστοχία ελαστικού μπήκε να αλλάξει αλλά μετά συνεχίστηκε μια ατελείωτη γκρίνια από την πλευρά του Ολλανδού που έλεγε διαρκώς στον ασύρματο ότι δεν μπορεί να ελέγξει το μονοθέσιο με προφανή σκοπό να εγκαταλείψει αλλά η Red Bull δεν τον άφησε. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Formula 1: Επικές μάχες στο Silverstone

Εντωμεταξύ, Leclerc και Sainz έδωσαν τρομερές μάχες μεταξύ τους, με τον Leclerc να πιέζει την ομάδα να ζητήσει από τον Sainz να τον αφήσει νε περάσει. Δεν τον άφηνε, η ομάδα δεν έδινε εντολή στον Ισπανό να κάνει στην άκρη, ο Μονεγάσκος γκρίνιαζε και τη λύση έδωσε το… pit stop. Δόθηκε εντολή στον Sainz να μπει στα pits και έτσι ο Leclerc μπήκε επικεφαλής, ο Hamilton δεύτερος και μετά από λίγο πρώτος καθώς μπήκε στα pits και ο Leclerc ο οποίος άλλαξε ελαστικά αλλά όχι και την τραυματισμένη του αεροτομή. Ο Μονεγάσκος βρέθηκε ξανά πίσω από τον Sainz και ξαναξεκίνησε η εσωτερική μάχη των Ferrari. Ο Leclerc ξαναζητούσε να του δώσει τη θέση ο Sainz η ομάδα δεν έπαιρνε την απόφαση… Τελικά έδωσαν εντολή αλλά αρκετά αργά. Ο Leclerc βρέθηκε μπροστά από τον Sainz και ο Hamilton μπήκε στα pits. Βγήκε τρίτος και ξεκίνησε το κυνήγι. 

Τα δράματα συνεχίστηκαν… Το μονοθέσιο του Ocon έμεινε, βγήκε αυτοκίνητο ασφαλείας Hamilton και Sainz μπήκαν  στα pits για μαλακά ελαστικά όχι όμως και ο Leclerc…

Το αυτοκίνητο ασφαλείας μηδένισε τις διαφορές και ξεκίνησε ίσως το επικότερο σημείο του αγώνα.

Η κατάταξη ήταν η εξής πριν φύγει το αυτοκίνητο ασφαλείας: Πρώτος ο Leclerc , δεύτερος ο Sainz, τρίτος ο Hamilton, τέταρτος ο Perez. H Ferrari έδωσε εντολή στον Sainz στην επανεκκίνηση να αφήσει απόσταση δέκα αυτοκινήτων με τον Leclerc ο Ισπανός γκρίνιαξε έντονα είπε ότι αυτό ήταν άδικο και παράκουσε την εντολή. Όχι μόνο δεν άφησε κενό αλλά επιτέθηκε στον Leclerc και του πήρε την πρώτη θέση ανοίγοντας αυτομάτως τη διαφορά. Πίσω τώρα, o Perez πέρασε τον Hamilton έδωσε επική μάχη μαζί του και ξεκίνησε η μάχη με τον Leclerc. Η μάχη τους τρομερή καποια στιγμή έδωσαν την ευκαιρία στον Hamilton να τους περάσει και να βρεθεί στη δεύτερη θέση. Ωστόσο τον ξαναπέρασαν και οι δύο στη συνέχεια. Ακολούθησε η καλύτερη μάχη αυτή του Hamilton με τον Leclerc ο Βρετανός τον πέρασε και εξασφάλισε την τρίτη θέση….

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πονοκέφαλος στη Ferrari

Το Silverstone αποκάλυψε την εσωτερική μάχη των δύο οδηγών στη Ferrari… Η ομάδα δεν έπαιρνε γρήγορα αποφάσεις για αλλαγή θέσεων όπως έχουμε δει στο παρελθόν μεταξύ Verstappen και Perez και ακόμη πιο έντονα μεταξύ Hamilton και Βottas που όταν ακουγόταν το περίφημο «Valtteri is James…» ο Φινλανδός έκανε στην άκρη αμέσως (με μια εξαίρεση όταν και δεν υπάκουσε και πήρε τη νίκη από τον Βρετανό).

Ερώτημα αποτελεί γιατί η Ferrari δεν έβαλε για αλλαγή ελαστικών τον Leclerc αλλά και με πιο σκεπτικό θεωρούσε ότι ο Μονεγάσκος θα κέδιζε όταν έδινε την εντολή στον Sainz, στην επανεκκίνηση να μην επιτεθεί και να κρατήσει απόσταση 10 μονοθεσίων, όταν όλοι πίσω είχαν φρέσκα ελαστικά, μαλακά, δύο γύρων και ο Leclerc σκληρά 18 γύρων.

Ο Leclerc βγήκε πάντως έξαλλος από το μονοθέσιο και επενέβη ο Binotto ζητώντας του προφανώς να ηρεμήσει και επίσης προφανώς να είναι ήρεμος στις συνεντεύξεις του.

Στα άλλα ενδιαφέροντα σημεία του αγώνα:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  1. Ο Sainz σημείωσε την πρώτη του νίκη στη Formula 1 ύστερα από 150 συμμετοχές.

2. Verstappen και Mick Schumacher στους τελευταίους γύρους έδωσαν επικές μάχες με τον Γερμανό να απειλεί σε πολλά σημεί τον Ολλανδό.

3. Ο Schumacher πήρε τους πρώτους δύο βαθμούς της καριέρας του τερματίζοντας για πρώτη φορά εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας, στην όγδοη θέση.

4. Στη διάρκεια του αγώνα εγκατέλειψε και ο Valtteri Bottas για λόγο που δεν διευκρινίστηκε.

5. Ο Zhou επέστρεψε στο γκαράζ μετά τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη μετά την τρομακτική σύγκρουση που είχε. Σε μήνυμά του στα social έγραψε πως το Halo έσωσε τη ζωή του.

6. Εσωτερική σύγκρουση υπήρξε και στην Alpha Tauri όταν σε μάχη μεταξύ των δύο οδηγών της ομάδας, Gasly και Tsunoda βγήκαν και οι δύο εκτός. Φυσικά ακούστηκαν… γαλλικά από τον ασύρματο από το Ιάπωνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

7. Από τις όμορφες εικόνες του αγώνα η στιγμή που αγκαλιάστηκαν οι πατεράδες Perez και Hamilton κάτω από το πόντιουμ.


Πηγή