Κυριακή , 24 Σεπτέμβριος 2023

Formula 1: Μεταμεσονύχτια συνάντηση των «πιλότων» -Αποφάσισαν να συνεχίσουν κανονικά στη Σαουδική Αραβία

Η επίθεση στη Τζέντα κατά τη διάρκεια του γκαρ πριν Formula 1 στη Σαουδική Αραβία, προκάλεσε ανησυχία στους οδηγούς.

Παρά την απόφαση της F1 να διεξαχθεί κανονικά το Grand Prix μετά τη βομβιστική επίθεση στην Τζέντα από αντάρτες Χούτι της Υεμένης, οι οδηγοί είχαν μεταμεσονύχτια συνάντηση για να αποφασίσουν και οι ίδιοι αν θέλουν να αγωνιστούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από τέσσερις ώρες κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο και με τους αρχηγούς των ομάδων να μεταφέρουν τις εξελίξεις στον διευθύνοντα σύμβουλο της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, οι πιλότοι έλαβαν την απόφαση να αγωνιστούν στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

Επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Aramco

Ο στόχος των ανταρτών Χούτι ήταν οι εγκαταστάσεις πετρελαίου της Aramco, περίπου 10χλμ μακριά από την πίστα της F1 και ως αποτέλεσμα της βομβιστικής επίθεσης η έναρξη του δεύτερου γύρου των δοκιμαστικών καθυστέρησε κατά 15 λεπτά την Παρασκευή (25/3).

Αρχικά, οι διοργανωτές, έπειτα από μία πρώτη συνάντηση, ανακοίνωσαν πως το GP της Σαουδικής Αραβίας θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ αμέσως μετά το FP2 υπήρξε δεύτερο μίτινγκ, στο τέλος του οποίο ο CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι διαβεβαίωσε πως υπάρχει ασφάλεια για να συνεχιστεί το GP.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, η ανησυχία των οδηγών ήταν εύλογη και εν τέλει χρειάστηκε η δική τους σύσκεψη για να… πειστούν να αγωνιστούν.


Πηγή