Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Formula 1: Επιτρέπει σε Ρώσους και Λευκορώσους οδηγούς να αγωνιστούν, χωρίς όμως τη σημαία της χώρας τους

Η Formula 1 συνεδρίασε για να αποφασίσει αν οι Ρώσοι και Λευκορώσοι οδηγοί θα αγωνίζονται, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η διοίκηση επιτρέπει στους οδηγούς από τις παραπάνω χώρες να αγωνιστούν, αρκεί να μην εμφανίζονται πουθενά οι σημαίες των χωρών τους από εδώ και στο εξής.

Θυμίζουμε ότι μετά το κάλεσμα της ΔΟΕ να αποκλειστούν οι Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές από τις διοργάνωσεις, πολλοί ήταν οι αθλητικοί φορείς που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια, όπως η FIFA με την UEFA και η FIBA, όσον αφορά το μπασκετικό κομμάτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δηλώσεις του προέδρου της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ

«Όπως γνωρίζετε, η FIA παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουκρανία με θλίψη και σοκ και ελπίζω σε μια γρήγορη και ειρηνική επίλυση της παρούσας κατάστασης.

«Καταδικάζουμε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που υποφέρουν ως αποτέλεσμα των γεγονότων στην Ουκρανία. Θα ήθελα να τονίσω ότι η FIA, μαζί με τους υποστηρικτές μας, ενήργησαν προληπτικά για αυτό το θέμα την περασμένη εβδομάδα και επικοινώνησαν ανάλογα για τη Formula 1, τη Formula 2, το WTCR και το International Drifting Cup. Μια ενημερωμένη έκδοση των διαφορετικών διεθνών ημερολογίων της FIA θα παρουσιαστεί στη συνεδρίαση του WMSC στο Μπαχρέιν για έγκριση».

Οι κυρώσεις που ανακοινώθηκαν εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία

  • Δεν θα πραγματοποιηθούν διεθνείς/ζωνικοί διαγωνισμοί στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, μέχρι νεωτέρας
  • Δεν θα χρησιμοποιηθεί καμία σημαία/σύμβολο ή ύμνος της Ρωσίας/Λευκορωσίας που σε διεθνείς/ζώνης διαγωνισμούς, μέχρι νεωτέρας
  • Δεν θα συμμετέχουν εθνικές ομάδες Ρωσίας/Λευκορωσίας σε διεθνείς/ζώνης αγώνες (π.χ. Αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού FIA), μέχρι νεωτέρας
  • Ρώσοι/Λευκορώσοι οδηγοί, μεμονωμένοι αγωνιζόμενοι και αξιωματούχοι θα συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες μόνο με την ουδέτερη ιδιότητά τους και υπό τη «σημαία της FIA», με την επιφύλαξη ειδικής δέσμευσης και τήρησης των αρχών της FIA για ειρήνη και πολιτική ουδετερότητα, μέχρι νεωτέρας
  • Δεν πρέπει να επιδεικνύονται εθνικά σύμβολα, χρώματα, σημαίες Ρωσίας/Λευκορωσίας (στολή, εξοπλισμός και αυτοκίνητο) ή να παίζονται ύμνοι σε διεθνείς διαγωνισμούς/ζώνης, μέχρι νεωτέρας
  • Εκπρόσωποι από Ρωσικά/Λευκορωσικά Μέλη της FIA να αποχωρήσουν προσωρινά από τους ρόλους και τις ευθύνες τους
  • Καμία επιχορήγηση της FIA δεν θα χορηγηθεί στα Μέλη της FIA Ρωσίας/Λευκορωσίας, μέχρι νεωτέρας*
  • Καμία υπάρχουσα επιχορήγηση της FIA δεν θα καταβληθεί στα Μέλη της FIA Ρωσίας/Λευκορωσίας*
  • Μετά από πρόταση του κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων F1, ακυρώνεται το Ρωσικό Γκραν Πρι F1 2022 για λόγους Ανωτέρας Βίας.

Πηγή