Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Formula 1: Η Mercedes ανακοίνωσε Lewis Hamilton για άλλα 2 χρόνια -Ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός, ποσό-ίλιγγος

Ο Lewis Hamilton υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών ετησίως για να οδηγεί για τη Mercedes το 2024 και το 2025.

Η είδηση της επέκτασης για δύο σεζόν, που επιβεβαιώθηκε σήμερα από την ομάδα, βάζει τέλος σε ένα παρατεταμένο σίριαλ που τραβούσε για μήνες.

Αυτό σημαίνει ότι ο Lewis Hamilton θα μείνει στη Formula 1 μέχρι τα 41α γενέθλιά του, επεκτείνοντας την εντυπωσιακή του καριέρα σε μια αξιοσημείωτη 19η σεζόν. Δεν υπάρχει οψιόν για τρίτο έτος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Formula 1: Μένει στη Mercedes με περισσότερα χρήματα ο Lewis Hamilton

Ο εντυπωσιακός μισθός του -μια αύξηση περίπου 10 εκατομμυρίων λιρών- τον φέρνει στο ίδιο επίπεδο με τον Max Verstappen ως έναν από τους δύο πιο ακριβοπληρωμένους οδηγούς στη Formula 1.

Ο Lewis Hamilton ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις ζητώντας ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο, πέντε ετών σύμφωνα με μια ενημερωμένη πηγή, αλλά αυτή η επιθυμία δεν έγινε δεκτή.

Η Mercedes ανακοίνωσε επίσης ότι ο George Russell θα παραμείνει επίσης στα Ασημένια Βέλη για τα επόμενα δύο χρόνια – μια συμφωνία που είχε υπογραφεί και σφραγιστεί πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά δεν είχε ανακοινωθεί μέχρι σήμερα.

Ο Χάμιλτον, ο οποίος έχει κατακτήσει 82 νίκες με τη Mercedes και 78 pole από την ένταξή του στην ομάδα το 2013, δήλωσε: «Ονειρευόμαστε καθημερινά να είμαστε οι καλύτεροι και έχουμε αφιερώσει την τελευταία δεκαετία μαζί για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο»


Πηγή