Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Formula 1: Νικητής στον Καναδά ο Verstappen, στο βάθρο ο Lewis Hamilton

Εντυπωσιακό το γκραν πρι της Formula 1 στον Καναδά με σκληρές μάχες, νικητή τον Max Verstappen και τον Lewis Hamilton στο βάθρο. 

Oh

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεύτερος τερμάτισε ο  Carlos Sainz με τη Ferrari, τρίτος ο Lewis Hamilton.

Tέταρτος ο George Russell, πέμπτος ο Charles Leclerc (που εκκίνησε τελευταίος λόγω αλλαγής κινητήρα), έκτος ο Ocon, έβδομος ο Alonso, 8ος ο Bottas, 9ος o Zhou, 10ος ο Lance Stroll που στο γκραν πρι της πατρίδας του κατάφερε να μπει στη βαθμολογούμενη δεκάδα. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόσκρουση του Tsunoda μετά τα μισά του αγώνα έφερε αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα και εκμηδένισε τις διαφορές, με αποτέλεσμα στους τελευταίους γύρους να δούμε μια εντυπωσιακή μάχη  Verstappen-Sainz. Ο Ολλανδος είχε το ρυθμό και μετά από κάποιους γύρους άνοιξε τη διαφορά και πήρε τη νίκη. 

Ο Alonso παρότι εκκίνησε δεύτερος τερμάτισε έκτος πίσω και από τον team mate του Esteban Ocon. Η μόνη του έγνοια ήταν από την αρχή το πού βρίσκεται ο Lewis Hamilton, αυτό ρωτούσε στον ασύρματο, αλλά δεν κατάφερε να τον κρατήσει για πολύ πίσω του. 

Πανωλεθρία και για την Haas η οποία παρότι εκκίνησε 5η και 6η, ο Magnussen τερμάτισε τελευταίος και ο Mick Schumacher είχε DNF. Ο Magnussen στην εκκίνηση επιδεικνύοντας μάλλον ανωριμότητα έχασε την ευκαιρία του για βαθμούς καθώς επιχείρησε να περάσει τον Hamilton αλλά έπεσε επάνω του έσπασε την εμπρός αεροτομή και αναγκάστηκε σε αλλαγή με αποτέλεσμα να πέσει τελευταίος. Ο μικρός Schumacher είχε DNF καθώς παρουσίασε πρόβλημα το μονοθέσιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

DNF και για τον Sergio Perez το μονοθέσιο του οποίου παρουσίασε πρόβλημα. Από την Παρασκευή ήδη το μονοθέσιο του Μεξικανού δεν έμποιαζε σε τίποτα με το μονοθέσιο με το οποίο κέρδισε το Μονακό και με το οποίο απείλησε για την νίκη σε άλλους αγώνες τον Max Verstappen.

6η νίκη για τον Max Verstappen

Εντυπωσιακή και υποδειγματική οδήγηση σήμερα από τον Max Verstappen ο οποίος εκκίνησε τρίτος και τερμάτισε πρώτος χωρίς ουσιαστικά μεγάλη πίεση από τον Carlos Sainz με τον οποίο έδωσαν μάχες στους τελευταίους γύρους αλλά ουσιαστικά δεν τον απείλησε ποτέ. Ουσιαστικά ο πρωταθλητής της Formula 1 έχει κερδίσει τους 6 από τους 7 αγώνες που έχει τερματίσει φέτος (είχε δύο DNF λόγω προβλημάτων στο μονοθέσιο). Στο Μονακό μόνο τερμάτισε τρίτος και τον αγώνα κέρδισε ο Sergio Perez. Ωστόσο, ο δρόμος για τον φετινό τίτλο, παρά τη διαφορά που έχει χτίσει ο Ολλανδός, είναι ακόμη μακρύς, καθώς απομένουν ακόμη 13 αγώνες.

Στο βάθρο της Formula 1 ο Lewis Hamilton

Ο Lewis Hamilton σε αυτή την πολύ δύσκολη χρονιά για τη Mercedes είχε το δεύτερο βάθρο του, κάτι που την Παρασκευή στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά έμοιαζε μάλλον με όνειρο όταν ο Βρετανός βγήκε από το μονοθέσιο λέγοντας ότι ήταν πολύ κακό και αδύνατο να οδηγηθεί. Φαίνεται ότι η δουλειά που ακολούθησε αλλά και οι ειδικές συνθήκες των κατατακτηρίων που έγιναν υπό βροχή και του έδωσαν τέταρτη θέση εκκίνησης και μαζί με την καλή στρατηγική σήμερα το δεύτερο βάθρο της χρονιάς. Μια σημαντική επίδοση για τον Hamilton που έχει σημειώσει 7 νίκες στον Καναδά και την πρώτη (από τις 103) της καριέρας του. Ιδιαίτερα αγαπητός όπως φάνηκε στον Καναδά γνώρισε την αποθέωση για την τρίτη θέση και ανταπέδωσε ευχαριστώντας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή