Κυριακή , 19 Μάιος 2024

Formula 1: Ο Λάντο Νόρις κέρδισε το Γκράντ Πρι στο Μαϊάμι -Πρώτη νίκη για τον Βρετανό

Ο Λάντο Νόρις ήταν ο μεγάλος νικητής της Formula 1 στο Grand Prix του Μαϊάμι, με τον πιλότο της McLaren να πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή εμφάνιση και να γράφει ιστορία.

Ο Λάντο Νόρις κατάφερε να κερδίσει τον Μαξ Φερστάπεν, με τον 24χρονο Βρετανό πιλότο να φτάνει στην πρώτη του νίκη για φέτος αλλά και συνολικά στην καριέρα του, σε 110 αγώνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από ένα εντυπωσιακό αγώνα ο Νόρις εκμεταλλεύτηκε το safety car που μπήκε στον 28ο γύρο μετά τη σύγκρουση των Λόγκαν Σέρτζαντ – Μάγκνουσεν, καθώς ο Βρετανός έκανε πιτ στοπ, κάτι που του έδωσε την ευκαιρία στο τελικό στάδιο να είναι έτοιμος για τη νίκη.

Έτσι ο Νόρις άφησε πίσω του τον Μαξ Φερστάπεν και τον Σαρλ Λεκλέρ που συμπλήρωσαν το βάθρο των νικητών, με τους ανθρώπους της McLaren να πανηγυρίζουν ξέφρενα τη σπουδαία και αναπάντεχη νίκη τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Νόρις με σωστή στρατηγική και οδήγηση τερμάτισε πάνω από 7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος με τη Red Bull, που είναι στο +35 από τον δεύτερο στην κατάταξη.

Ο Κάρλος Σάινθ με τη δεύτερη Ferrari ήταν τέταρτος, ο Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull πέμπτος, ενώ έκτος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Τσουνόντα (RB), Ράσελ (Mercedes), Αλόνσο (Aston Martin) και Οκόν (Alpine).

«Ήταν καιρός, ε; Γ@μ@τ@. Συγγνώμη. Τι αγώνας! Πέρασε πολύς καιρός, όμως τελικά τα κατάφερα. Οπότε είμαι χαρούμενος για όλη την ομάδα, επιτέλους τους έφερα μια νίκη. Είμαι στην πρώτη θέση, άρα πετάω στα σύννεφα», δήλωσε ο ίδιος ενθουσιασμένος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επόμενος αγώνας για την Formula 1 είναι προγραμματισμένος να γίνει στην Ίμολα στις 17 Μαϊου.

Φωτογραφίες: Associated Press

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή