Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Formula 1: Πολυετής ανανέωση συνεργασίας της Williams με τον Άλμπον

Μπορεί ο δεύτερος οδηγός της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα 2023 στη Formula 1 να είναι ακόμη άγνωστος, ωστόσο η Williams θα έχει σίγουρα στο γκριντ τον Άλεξ Άλμπον.

Ο Ταϊλανδός πιλότος υπέγραψε πολυετή συμφωνία συνεργασίας με τη βρετανική ομάδα και έτσι όλα δείχνουν πως θα βρίσκεται στη Formula 1 για πολλά ακόμη χρόνια. Ο 26χρονος εντάχθηκε φέτος στο δυναμικό της Williams, προκειμένου να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση του Τζορτζ Ράσελ για τη Mercedes, αφού πρώτα λύθηκε το συμβόλαιό του με τη Red Bull, στην οποία ήταν αναπληρωματικός οδηγός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Άλμπον έχει μακράν καλύτερες επιδόσεις από τον ομόσταβλό του στην ιστορική ομάδα, καθώς έχει «μαζέψει» για λογαριασμό της όλους τους βαθμούς (3 στο σύνολο) στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, χάρη στη δέκατη θέση που πήρε στην Αυστραλία και την ένατη στο Μαϊάμι.

Ο Νίκολας Λατίφι σίγουρα δεν εντυπωσιάζει, όντας ο μοναδικός οδηγός του φετινού γκριντ που δεν έχει πάρει κάποιον βαθμό και έχοντας τρέξει σε όλους τους αγώνες (0 βαθμούς έχει και ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, που αντικατέστησε τον Σεμπάστιαν Φέτελ στην Aston Martin στα δύο πρώτα gp της χρονιάς), με το μέλλον του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού να μοιάζει αμφίβολο. Το συμβόλαιο του Καναδού λήγει στο τέλος της σεζόν και οι πιθανότητες συγκλίνουν προς τη μη ανανέωση.

Η είδηση της παραμονής του Άλμπον στη Williams έρχεται δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της Aston Martin ότι ο Φερνάντο Αλόνσο θα οδηγεί το μονοθέσιό της την επόμενη χρονιά και μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της Alpine ότι ο Όσκαρ Πιάστρι θα είναι ο αντικαταστάτης του Ισπανού, προτού ο Αυστραλός γνωστοποιήσει μέσω των social media ότι δεν θα οδηγεί για τη γαλλική ομάδα το 2023.

Ο Πιάστρι είχε ακουστεί για τη Williams ενόψει 2023 ως δανεικός από την Alpine, ωστόσο αυτό το σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες -πλέον. Όλα δείχνουν πως ο νεαρός Αυστραλός, που αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο στον χώρο της F1 τις τελευταίες ώρες, προορίζεται για αντικαταστάτης του Ντάνιελ Ρικιάρντο στη McLaren, αν και το μέλλον του δεν έχει ξεκαθαρίσει. Μάλιστα, στα σενάρια που εμφανίζονται ως πιθανά, κυμαίνονται από το τέλος της συνεργασίας του με τη νυν ομάδα του, μέχρι και την απόσυρσή του από το σπορ, όπως ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή