Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Formula 1: Pole position για τον Carlos Sainz στο Silverstone!

Υπό βροχή οι κατατακτήριες δοκιμές της Formula 1 -F1 σήμερα στο Silverstone με τον Carlos Sainz να παίρνει την pole position.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ρυθμό στα χρονομετρημένα έδωσε η βροχή που δεν σταμάτησε να πέφτει κατά τη διάρκεια και των τριών τμημάτων των κατατακτηρίων δοκιμών. 

Ο Max Verstappen χαρακτήρισε τις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές της Formula 1 λοταρία, καθώς η βροχή απαιτούσε από τους οδηγούς, που σε πολλές στιγμές δεν έβλεπαν, και σε πολλά σημεία γλίστρισαν, να προσπαθούν συνέχεια για να βρουν ένα παράθυρο με καλύτερες συνθήκες και να δοκιμάζουν συνεχώς για καλύτερο χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη δεύτερη θέση, στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης θα εκκινήσει ο Max Verstappen από την τρίτη ο Charles Leclerc από την τέταρτη ο Sergio Perez με τη δεύτερη Red Bull και από την πέμπτη ο Lewis Hamilton.

Στην έκτη θέση ο Lando Norris στην 7η ο Fernando Alonso στην 8η ο George Russell στην 9η ο Zhou με την Alfa Romeo και στην 10η ο Nicolas Latifi.

Η Mercedes έφερε ένα μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων με τον Lewis Hamilton και τον George Russell που ακολουθούσε να δείχνουν σε όλα τα ελεύθερα δοκιμαστικά αλλά και στις κατακτήριες ότι οι αναβαθμίσεις λειτουργούν και δίνουν νέα δυναμική στην ομάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Formula 1-F1: Ποιοι αποκλείστηκαν σε Q1 και Q2

Στο Q1 αποκλείστηκαν οι δύο Aston Martin σε μια πραγματικά κακή επίδοση για τον εντός έδρας αγώνα, οι δύο Haas και ο Alexander Albon με την Williams.

Στο Q2 αποκλείστηκαν ο Esteban Ocon με Alpine, ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo, οι δυο Alpha Tauri και ο Daniel Ricciardo με McLaren.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλη έκπληξη ο Nicholas Latifi που πέρασε 10ος στο Q3. Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του που πέρασε στο Q3.

Αν οι προγνώσεις αποδειχθούν σωστές ο αγώνας αύριο θα γίνει σε στεγνό, χωρίς βροχή. Και σίγουρα αναμένεται συναρπαστικός!


Πηγή