Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Φορτούνης: Όλα για τη νίκη

Φορτούνης: Όλα για τη νίκη

«Θέλουμε το πρωτάθλημα»

Μετά την σχεδόν απρόσμενη ήττα από την Ντνιεπρ ο Ολυμπιακός έχει ακόμη ένα λόγο για να μην βολευτεί με την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και αυτό να μην είχε συμβεί, πάντα σε τέτοια ματς οι οπαδοί πάντως, θέλουν νίκες κάτι που καταλαβαίνει και ο Κώστας Φορτούνης.

Μιλώντας στην κάμερα της NOVA τόνισε πως νίκη ισοδυναμεί με τίτλο κι εξέφρασε την αισιοδοξία του πως ο Ολυμπιακός θα τα καταφέρει.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ντέρμπι:
«Αυτήν τη στιγμή είμαστε έξι πόντους μπροστά, έχουμε το αβαντάζ. Είναι ένα ντέρμπι όπως όλοι ξέρουμε, παίζουμε εκτός έδρας. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά η ομάδα μας πάντα κοιτάει το στόχο που είναι οι τρεις βαθμοί και θεωρώ πως αν πετύχουμε το στόχο αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα είμαστε πρωταθλητές».

Για το αν ο Ολυμπιακός βολευτεί με την ισοπαλία:
«Και η ισοπαλία θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά οι οπαδοί μας σε τέτοια ντέρμπι θέλουν πάντα τη νίκη κι έτσι έχουμε συνηθίσει κι εμείς. Πάμε στα ντέρμπι για να πάρουμε τη νίκη».

Για τον Παναθηναϊκό:
«Κερδίζει τα ματς και παίζει καλό ποδόσφαιρο. Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι που θα παίξουνε δύο πάρα πολύ καλές ομάδες. Πιστεύω πως και ο Παναθηναϊκός έχει κάποιους πολύ καλούς παίκτες και καλές μονάδες και θα μας δυσκολέψουν πολύ».

Για τις διαφορές σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου:
«Ο Παναθηναϊκός έχει βελτιωθεί, έχει καλύτερη άμυνα αυτήν τη στιγμή ενώ γύρισε και ο Μπεργκ ο οποίος είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, αλλά εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και όχι την αντίπαλη ομάδα. Στόχος μας είναι η νίκη και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός:
«Σε ένα ντέρμπι πρέπει να έχεις το πάθος και να πας πάντα δυνατά στην μπάλα. Οι μονομαχίες να είναι πάντα για σένα και θεωρώ πως όποια ευκαιρία σου δοθεί θα πρέπει να την αξιοποιήσεις. Εμείς είχαμε ευρωπαϊκό παιχνίδι και γι’ αυτούς θα είναι καλύτερα γιατί έχουν την ευκαιρία να προσαρμόσουν τα σχέδιά τους σ’ εμάς, ενώ εμείς έχουμε δύο παιχνίδια. Θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό».

Για τον εαυτό του κι αν σκεφτόταν παλιά τη συμμετοχή σε τέτοιο ματς:
«Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι με πολλή πίεση, αλλά όταν μπαίνω στο γήπεδο δεν το σκέφτομαι καθόλου. Κοιτάω μόνο να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Πάντα όταν είσαι μικρός σκέφτεσαι τα ντέρμπι αυτά, θέλεις να είσαι μέσα στο γήπεδο και να που ήρθε η ευκαιρία να αγωνιστώ κι εγώ».

Για το μήνυμα προς τον κόσμο:
«Να περιμένουν οι οπαδοί πως θα τα δώσουμε όλα για να τους ευχαριστήσουμε και πάμε μόνο και μόνο για τη νίκη».

Πηγή: sport-fm.gr