Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Γιατί είναι χαρούμενος ο Στραματσόνι

Γιατί είναι χαρούμενος ο Στραματσόνι

Θετικά στοιχεία παρά τη λευκή ισοπαλία «βλέπει» ο Ιταλός

Δύο αναγνώσεις έχει η λευκή ισοπαλία της Λεωφόρου για το τριφύλλι καθώς πέταξε δύο βαθμούς, αλλά έκανε σημαντικά βήματα προόδου. Ωστόσο, στην φάση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός βαθμολογικά, περισσότερο τον ενδιαφέρει να ξαναγίνει καλή ομάδα…

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε ορθολογικό ποδόσφαιρο, είχε καλή κυκλοφορία μπάλας, πάτησε αρκετά στην περιοχή του αντιπάλου έκανε 7-8 κλασικές ευκαιρίες, αλλά η τύχη και ο εκπληκτικός Διούδης του χάλασαν τα σχέδια.

Για ένα ακόμα παιχνίδι οι πράσινοι ταλαιπώρησαν τον αντίπαλο, επιτεθήκαν με όλους τους τρόπους, στηρίχτηκαν στα άκρα τους, έπαιξαν ελκυστικό ποδόσφαιρο, όμως δε βρήκαν δίχτυα…

Η έλλειψη αποτελεσματικότητας είναι κάτι που δεδομένα προβληματίζει γιατί οι νίκες είναι το ζητούμενο σε αυτό το επίπεδο. Η λύση όμως μπορεί να δοθεί εύκολα, αν εμφανιστεί και πάλι ο… κανονικός Μπεργκ στα παιχνίδια του τριφυλλιού.

Από κει και πέρα με βάση την εικόνα του Παναθηναϊκού προκύπτουν κάποια συμπεράσματα.

Είναι πια ξεκάθαρο μέσα στο γήπεδο ότι οι πράσινοι αφομοιώνουν σε ικανοποιητικό βαθμό το 4-3-3 του Στραματσόνι. Σε αυτό συνετέλεσαν οι προσθήκες των Μπουμάλ και Μέστο και οι εσωτερικές αλλαγές του Ιταλού τεχνικού που αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ.

Ο Εσιέν είναι κάθε μέρα και καλύτερος, συνεργάζεται με ταχύτητα και συνήθως κάνοντας μόνο μια επαφή με την μπάλα, πράγμα που δυσκολεύει αφάνταστα τον αντίπαλο. Ταυτόχρονα, τόσο ο Γκανέζος μέσος όσο και ο Μπουμάλ σουτάρουν αρκετά εκτός περιοχής προς την αντίπαλη εστία, κάτι που ακούγεται απλό αλλά είναι σημαντικό και έλειπε από τους πράσινους .

Την ίδια στιγμή οι Κλωναρίδης και Καλτσάς διάγουν την καλύτερη περίοδο με το τριφύλλι στο στήθος, πράγμα που επίσης πρέπει να πιστωθεί στον προπονητή.

Επίσης είναι εμφανές το δέσιμο της ομάδας και η συνοχή με τον Ζέκα ως συνδετικό κρίκο άμυνας- μεσαίας γραμμής. Ο Πορτογάλος ισορροπεί την ενδεκάδα θωρακίζει σε μεγάλο βαθμό τα μετόπισθεν παίζοντας μπροστά από τα στόπερ όταν η ομάδα αμύνεται, ενώ είναι εξαιρετικός στο να υποδεχτεί την μπάλα από την περιοχή και να ξεκινήσει μια οργανωμένη επίθεση από την αρχή.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο Στραματσόνι δήλωσε χαρούμενος μετά τη γκέλα με τον Πανιώνιο…

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr