Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
«Γηραιός» και… ξερός

«Γηραιός» και… ξερός

Παλικαρίσια πρόκριση του Ηρακλή μέσα στη Νέα Σμύρνη

«Έσπασαν» καρδιές στη Νέα Σμύρνη και στο τέλος πανηγύρισε ο «Γηραιός», παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Πανιώνιος κατάφερε να φέρει την κατάσταση στα ίσα, επικρατώντας στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης με τον Ηρακλή (2-0), χάρη σε τέρματα των Κολοβού (19’ πεν.), Μπουμάλ (45+3’) και το ματς πήγε στην παράταση αρχικά και στη συνέχεια στα πέναλτι.

Λίγο έλειψε να «δαγκώσουν» τον αντίπαλο τους οι «πάνθηρες» στο 117’, όταν και έχασε σημαντική ευκαιρία ο Γιάννου, αλλά οι Θεσσαλονικείς μίλησαν τελευταίοι, κερδίζοντας το εισιτήρια για τους «4» μέσω της διαδικασίας των πέναλτι (3-4).

Ρομάνο 0-0
Οικονόμου 0-0
Κυριακίδης 0-1
Γκέζος 1-1
Χουάντερσον 1-2
Φούντας 2-2
Γιάννου 3-2
Πορτουλίδης 3-3
Κολοβός 3-3
Τσιλιανίδης 3-4
Κόρμπος 3-4

«Καθάρισε» για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, ο τερματοφύλακας του, ο Χουάντερσον, αποκρούοντας την εκτέλεση του Κόρμπου, ενώ ευστόχησε (!) στο τρίτο πέναλτι των νικητών. Μοιραίος και ο Κολοβός, που θα μπορούσε να δώσει την πρόκριση στον Πανιώνιο, όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στην πέμπτη εκτέλεση.

Ανύπαρκτο το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι, καθώς ναι μεν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έκανε τάκλιν για να σταματήσει τον Κολοβό, ο δεύτερος έκανε «θέατρο», καθώς δεν τον βρήκε ο αντίπαλος πορτιέρο. Εντυπωσιακό το δεύτερο τέρμα των «κυανέρυθρων», αλλά και με μπόλικη δόση τύχης.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν οι δύο ομάδες, καθώς ο Μητρόπουλος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 65’ και εννέα λεπτά αργότερα με τον ίδιο τρόπο ο Περόνε.

Αποβλήθηκε στο ημίχρονο ο τεχνικός του Ηρακλή και παρακολούθησε την υπόλοιπη αναμέτρηση από τη φυσούνα.

Το ματς

Καλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι Ο Ηρακλής, απειλώντας μόλις στο πρώτο παιχνίδι με τον Περόνε, αν και πιο αναμενόμενο ήταν να μπει πιο επιθετικά ο Πανιώνιος, καθώς ήταν γηπεδούχος και είχε ντεσαβαντάζ, λόγω του 2-0 της πρώτης αναμέτρησης. Αν ο Αργεντινός επιθετικός αντιδρούσε γρηγορότερα και εκτελούσε με τη μια στη φάση που του έκατσε, ίσως οι φιλοξενούμενοι κλείδωναν την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά από τα… αποδυτήρια.

Στο πρώτο τέταρτο οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου έλεγχαν απολύτως το παιχνίδι. Το είχαν ράψει στα μέτρα τους, καθώς ο αντίπαλος δυσκολευόταν να τους απειλήσει. Από το 19’ και μετά ωστόσο άλλαξε δραματικά η εικόνα της αναμέτρησης, όταν και άνοιξε το σκορ ο Πανιώνιος, με τον διαιτητή να δίνει λανθασμένα πέναλτι στην πτώση του Κολοβού. Από εκεί και πέρα μέχρι την ανάπαυλα, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν σαφώς ανώτεροι αυτούς του Ηρακλή.

Ο «Γηραιός» μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο και είχε κλείσει στα καρέ του τον Πανιώνιο, που δεν μπορούσε να βγει από την περιοχή του στο πρώτο 20λεπτό του β’ μέρους. Τη στιγμή που ξεκίνησε να ξεθαρρεύει ο Πανιώνιος, ήρθε η ψυχρολουσία με τον Μητρόπουλο να δέχεται κόκκινη στο 65’ (δεύτερη κίτρινη). Αυτή η ανισσόροπα δεν αλλοίωσε ιδιαίτερα την εικόνα του αγώνα, ενώ κράτησε περίπου οκτώ λεπτά, καθώς στο 74’ είδε και ο Περόνε δεύτερη κίτρινη κάρτα, ύστερα από σπρώξιμο στον Ρισβάνη σε διεκδίκηση της μπάλας, που τη μάζεψε ο Παπαδόπουλος. Ο πορτιέρο των γηπεδούχων μάτωσε στη μύτη σε αυτήν τη φάση και έγινε αλλαγή, καθώς το ιατρικό τιμ δεν μπόρεσε να σταματήσει την αιμορραγία. Οι δύο ομάδες δεν πήραν ρίσκα από εκείνο το σημείο και με αρκετούς από τους παίκτες των δύο ομάδων να έχουν μείνει από δυνάμεις, το παιχνίδι οδηγήθηκε τσούκου-τσούκου στην παράταση.

Εκεί, οι δύο ομάδες έπαιξαν σε χαμηλές στροφές και ο Πανιώνιος έφθασε κοντά στο πολυπόθητο γκολ στο 118’

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος (83’ Γιαννακόπουλος), Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Αργυρόπουλος, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (88’ Φούντας), Ιμπαγάσα (67’ Γκέζος), Κολοβός, Γιάννου

Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου (Πουρτουλίδης), Ιντζόγλου (80’ Λουκίνας), Ρομάνο, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Κάσσος (68’ Τσιλιανίδης), Ζιάμπαρης, Περόνε

Πηγή: sport-fm.gr